Sentinta finala ICA: VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Sentinta finala ICA: VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani cu executare de judecătorii Curții de Apel București, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. DECIZIA este DEFINITIVĂ. Pedeapsa de 10 ani de închisoare cu executare este pedeapsa maximă.

Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în formă continuată.

Dan Voiculescu are interdicție la dreptul de vot și la dreptul de a avea o firmă, timp de 15 ani.

Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În același dosar, a fost condamnat la 6 ani de închisoare Jean-Cătălin Sandu, administrator al S.C. Benefica S.A. București (firmă din grupul Grivco) în perioada 01.01.2002 — 28.01.2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001—mai 2005, membru AGA al S.C. I.C.A. SA București în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.

Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit 7 ani de închisoare.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top