Centenerul Marelui Razboi scalda Turnul Londrei intr-o mare de maci

metro.co.uk metro.co.uk

Turnul Londrei, unul dintre numeroasele puncte de atracție încărcate de istorie din capitala Regatului Unit, marchează împlinirea a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial printr-un aranjament artistic cu maci din ceramică, floarea roșie de mac reprezentând simbolul jertfelor de pe câmpurile de luptă ale acestui război, conform site-ului metro.co.uk.

Aranjamentul denumit "Blood Swept Lands and Seas of Red" (Pământuri spălate cu sânge și mări însângerate), al artistului plastic Paul Cummins, este format din mii de maci ceramici care sunt aranjați în așa fel încât par să cadă pe pereții turnului până în șanțul înconjurător. Acest aranjament va fi inaugurat la 5 august.

În total, în cadrul acestui aranjament comemorativ vor fi "plantați" 888.246 de maci ceramici, fiecare floare reprezentând un militar britanic care și-a pierdut viața în Marele Război. Ultima floare de mac din cadrul aranjamentului va fi "plantată" la 11 noiembrie, marcând astfel, simbolic, sfârșitul Marelui Război.

Începând de mâine, fiecare mac se poate cumpăra la prețul de £25, suma adunată din aceste vânzări intrând în contul unei organizații militare de caritate.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top