Sarkozy: ”Am fost arestat politic”

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei", conform unui interviu pe care l-a acordat posturilor Europe 1 şi TF1 după ce a fost reţinut circa 15 ore, informează gândul.info.

"În ţara noastră, care este o ţară a drepturilor omului şi a statului de drept, în prezent se aranjează unele lucruri. Francezii trebuie să le cunoască şi să judece singuri cu conştiinţa lor şi în deplină libertate despre ce este vorba", a spus fostul lider de la Elysee.

 

"Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui", a spus Sarkozy, inculpat pentru "acte de corupţie în formă activă" şi trafic de influenţă. Sarkozy a acordat interviul miercuri după-amiază, în biroul său din Paris.
Sarkozy este suspectat că, ajutat de avocatul său Thierry Herzog, a încercat în timpul mandatului său prezidenţial să obţină informaţii de la un înalt magistrat, Gilbert Azibert, ambii fiind de asemenea inculpaţi, privind o investigaţie care îl viza în ‘afacerea Bettencourt’, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu la Monaco pentru acesta din urmă.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top