Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

PESTE 200 DE FIRME DIN REGIUNEA CENTRU INVESTESC MAI MULT DE 300 MILIOANE DE LEI ÎN ECHIPAMENTE ŞI TEHNOLOGIE

PESTE 200 DE FIRME DIN REGIUNEA CENTRU INVESTESC MAI MULT DE 300 MILIOANE DE LEI ÎN ECHIPAMENTE ŞI TEHNOLOGIE

  Luni, 09 decembrie 2013, a avut loc la Alba Iulia un seminar de instruire la care ADR Centru a invitat să participe reprezentanții a 217 întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Centru ce au semnat contracte de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, POSCCE. Prezența în număr mare, atât a beneficiarilor cât și a consultanților pentru proiectele pe care aceștia le derulează, au arătat disponibilitatea și necesitatea firmelor pentru obținerea de informații procedurale și legale referitoare la pașii necesari pentru implementarea cu succes a proiectelor și pentru primirea finanțării nerambursabile.

  Bugetul total al contractelor semnate, de peste 340 milioane lei, va fi investit în construirea de hale, diversificarea liniilor de producție, achiziția de echipamente tehnologice de ultima generație și dotări necesare susținerea dezvoltării acestor firme. După o scurtă prezentare a stadiului proiectelor depuse la sediul ADR Centru, reprezentanților firmelor au fost informați care sunt documentele ce trebuie depuse în termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la semnarea contractelor de finanțare. După clarificarea acestui aspect, datorită faptului că toți derulează achiziții, le-au fost subliniate tuturor cerințele legale ce se impun și procedurile de urmat pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări.

Sunt foarte necesare aceste tipuri de întâlniri de lucru, mai ales pentru firmele private și le stăm la dispoziție pentru orice întrebare referitoare la implementarea proiectelor. Poate mulți dintre ei sunt la primul proiect implementat cu fonduri nerambursabile și doresc cu toții să implementeze corect aceste proiecte, pentru a evita neplăcerile cauzate de eventualele corecții sau decontarea doar parțială a sumelor cheltuite. Am preluat acest program din luna martie a acestui an, și de atunci s-a muncit foarte mult de către experții ADR Centru, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a evalua proiectele. Inițial am avut 201 de proiecte ale altor regiunii pe care le-am evaluat, iar din luna septembrie fiecare regiune și-a preluat proiectele depuse de firmele localizate în zona respectivă. Pentru cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna. Harghita, Mureșși Sibiu, avem 249 de proiecte ale IMM-urilor preluate, din care am semnat deja 217 contracte de finanțare ce atrag în regiune o finanțare nerambursabilă de peste 170 milioane lei. Am preluat de la AMPOSCCE 228 de proiecte aflate în implementare și care inițial au fost blocate. Acum urmărim derularea acestor proiecte în valoare totală de peste 300 milioane lei, prin care sunt absorbite în regiune circa 180 milioane lei pentru modernizarea și retehnologizarea sectorului productiv,” a declarat domnul Simion Crețu, director general al ADR Centru.

  Modalitatea în care se întocmește o cerere de plată, documentele necesare și completarea lor, condițiile în care se decontează cheltuielile efectuate de către firme a fost un alt subiect ce a fost prezentat participanților. Respectarea regulilor de identitate vizuală necesare pentru identificarea echipamentelor sau a rezultatelor obținute prin fonduri nerambursabile au fost, de asemenea, prezentate de către experții ADR Centru. Sesiunea de lucru s-a încheiat cu prezentarea viitoarelor direcții de finanțare nerambursabilă pentru IMM-uri în perioada 2014-2020. Pentru cei ce nu au putut fi prezenți la seminar materialele informative sunt puse la dispoziția lor prin site-ul www.adrcentru.ro, secțiunea POSCCE, Comunicare.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top