Asociaţia Pakiv România –exemplu de buna practica in cadrul unor cursuri de pregatire profesionala

Asociaţia Pakiv România –exemplu de buna practica in cadrul unor cursuri de pregatire profesionala

 

 

 

In perioada 14-17 noiembrie a avut loc la Poiana Brasov cursul cu denumirea „Managementul Propiectelor- Evaluare proiecte, Romania- stadiul pregatirii perioadei 2014-2020.

In cadrul sesiunii de pregatire Asociatia Pakiv Romania a fost nominalizata ca exemplu de bune practici prin proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect promovat prin siteul AMPOSDRU. Au fost prezentate in cadrul evenimentelor principalele obiective specifice ale proiectului, activitatile si rezultatele acestuia .

Asociația Pakiv România a fost prima organizație non-guvernamentală din România care a abordat cu succes modelul de incluziune socială a persoanelor de etnie romă prin intermediul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”. Abordarea problematicii sociale a fost una de tip coprehensiv, de jos în sus, în care personalul din centre a avut contact permanent cu comunitatea, organizând în acest sens deplasări frecvente, iar comunitatea a fost atrasă să vină în centre prin unitatea culturală și activitățile culturale desfășurate de aceasta. Din aceste motive, proiectul a fost premiat și denumit model de bună practică în două ocazii, cu prilejul unor conferințe, de către AMPOSDRU, în decursul anului 2012.

          Proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” a fost implementat cu succes în șase regiuni de dezvoltare ale României în perioada septembrie 2010 – august 2013 de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top