Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Marţi, de la ora 13, în amfiteatrul mic al Casei de Cultură a Studenţilor, va fi prezentată noua echipă a Programului "YouthBank" la Alba Iulia

Marţi, de la ora 13, în amfiteatrul mic al Casei de Cultură a Studenţilor, va fi prezentată noua echipă  a Programului "YouthBank" la Alba Iulia

  Marţi, 12 noiembrie, de la orele 13, la amfiteatrul mic al Casei de Cultură a Studenţilor,  va avea loc conferinta de presă de lansare a celui de-al cincilea an de Program YouthBank la Alba Iulia. Cu aceasta ocazie va fi prezentată noua echipă a programului şi obiectivele acestuia în anul şcolar 2013-2014.

  Din 2009, fundația a format, in cadrul Programului YouthBank, liceeni din Alba Iulia în domenii oportune pentru dezvoltarea profesională viitoare: management de proiect, managementul resurselor financiare, comunicare, fundraising și vânzări, evaluare de proiecte, acordare de granturi și monitorizare. Rezultatele acestei munci: 37 de proiecte finanțate cu peste 64.000 lei, reprezentând inițiativele în comunitate a peste 160 de liceeni, în care s-au implicat alți 4.000 de tineri, numărul beneficiarilor din județ fiind de peste 16.000.

  După primii 4 ani de implementare la nivel național, YouthBank se poate lăuda cu peste 250.000 lei mobilizați din comunitățile locale, peste 560.000 lei acordați sub formă de finanțări pentru a susține 220 de inițiative ale liceenilor, 100.000 beneficiari direcți și indirecți ai proiectelor.

  În cadrul Galei Județene a Voluntarilor 2012, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat al anului în domeniul “Educație”, câștigând și secțiunile “cel mai bun coordonator de voluntari al anului”, „voluntarul anului în educație” și “voluntarul junior al anului”. La nivel național, YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic și participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.

  YouthBank este un program dedicat liceenilor din Alba Iulia, dar în egală măsură întregii comunități a județului Alba, numeroase proiecte implementându-se în localități din afara municipiului reședință de județ și de cele mai multe ori în mediul rural.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top