Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

14 noiembrie, ora 17 la Alba Mall: “Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet” – ediția a II a

14 noiembrie, ora 17 la Alba Mall: “Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet” – ediția a II a

  Albaiulienii şi nu numai, sunt invitaţi joi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 17.00 să marcheze intrarea în postul Crăciunului, aşa cum se cuvine , la a doua ediţie a evenimentului “ Lăsatu Secului pentru Trup şi Suflet”. Locul de desfăşurare va fi centrul comercial Alba Mall- galeria centrală.
  Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba vă invită să vă alăturați unui eveniment plin de gust și spirit, care marchează intrarea în postul Crăciunului.   Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet este un eveniment interactiv, în care publicul va simți emoția intrării în post, fascinaţia și atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători în bucatăria românească tradițională.
  Restaurante, pensiuni, mănăstiri și producători tradiționali vor oferi albaiulienilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba.
  Pentru că momentul prinderii postului trebuie privit, înainte de toate, din punct de vedere spiritual, organizatorii au invitat Corul Theotokos  să participe la eveniment cu un recital de cântece bisericești.
  Gospodinele vor putea regăsi pe rafturile pline ale producătorilor, bucate alese: murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă,  și alte mâncăruri gătite după rețete de post. Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii prezenți la târg vă așteaptă și cu produse apicole, pentru întărirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen. Expoziția este cu vânzare.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top