La Bucuresti s-a cerut Unirea

La Bucuresti s-a cerut Unirea Sursa imagine: infoprut.ro

Bucuresteni, dar si romani din toate judetele tarii, precum si de dincolo de Prut, au afisat bannere cu mesaje precum ,,Sangele apa nu se face” si ,,Unirea face puterea” si au purtat pe Calea Victoriei un urias steag tricolor, de 1200 mp, cusut si adus la mars chiar de catre cei peste 100 de basarabeni veniti din Chisinau special pentru mars.

,,Suntem bucurosi ca ne regasim, frate cu frate, in capitala tuturor romanilor si speram ca in viitorul apropiat sa nu mai fim nevoiti sa traversam o granita pentru ca acest lucru sa se intample, ci un simplu rau”, a declarat pentru InfoPrut Sorin Becciu, originar din Chisinau.

Marius Lulea, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012 a precizat ca ,,Marsul pentru Basarabia” a avut loc si in contextul in care peste 117.000 de romani au semnat pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, iar participantii la manifestatie au solicitat pe aceasta cale adoptarea proiectul legislativ de catre Parlamentul Romaniei.

Potrivit organizatorilor, evenimente similare au avut loc duminica la Paris, Roma, Barcelona, New York si Dublin, la initiativa comunitatilor de romani care lucreaza in strainatate.

Mii de persoane, peste 10.000 potrivit organizatorilor, au participat la ,,Marsul pentru Basarabia”, desfasurat duminica in Bucuresti de catre Platforma Civica Actiunea 2012. ,,Unire”, ,,Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti”, ,,Acelasi sange, aceeasi tara, romani am fost cu toti odinioara”, ,,Unitate nationala” sunt cateva dintre scandarile participantilor la cea mai ampla manifestatie unionista care a avut loc in ultimii ani in capitala, informeaza infoprut.ro.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top