Descoperire astronomica uimitoare in Egipt

Descoperire astronomica uimitoare in Egipt

O cometa a explodat deasupra Egiptului in urma cu 28 de milioane de ani, lasand in urma un "misterios" cristal negru - primul material provenit dintr-un nucleu de cometa ce a fost descoperit pana in prezent pe Terra, a anuntat marti echipa de oameni de stiinta care a realizat descoperirea, informeaza Realitatea.net.

"Cometele ne brazdeaza dintotdeauna cerul — acei bulgari murdari de gheata amestecata cu praf — dar niciodata pana acum nu a fost identificat pe Pamant material provenit dintr-o cometa", a precizat profesorul David Block de la Universitatea sud-africana de la Witwatersrand, scrie Agerpres

Faraonul egiptean Tutankamon a avut o brosa in forma de scarabeu facuta din sticla de siliciu galbena, substanta rezultata dupa ce explozia cometei a incalzit nisipul pana la 2.000 de grade Celsius. In urma acestei explozii, pe Pamant a ajuns si un cristal de roca negru, conform unui comunicat al universitatii.

Acest cristal de roca reprezinta "prima dovada a unei comete care patrunde in atmosfera Pamantului si explodeaza, provocand o ploaie de foc ce a distrus totul in calea sa", se precizeaza in comunicat.

Acest cristal, descoperit inca din 1996, a fost analizat de o echipa de geologi, fizicieni si astronomi. A stat degeaba o lunga perioada de timp, pana a ajuns in mainile unui cercetator care studiaza diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.

Socul impactului a dus la formarea unor diamante microscopice pe acest cristal de roca, iar studiile realizate asupra sa au demonstrat ca nu este vorba de o piatra ordinara. Acest cristal de 30 de grame prezinta o trasatura caracteristica rocilor extraterestre si este totusi diferit fata de meteoriti, sustine Kramers.

Sursa corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686