Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

27 septembrie – Ziua Mondiala a Turismului

27 septembrie – Ziua Mondiala a Turismului

Ziua Internationala a Turismului este sarbatorita în fiecare an la data de 27 septembrie, începând din 1980.
Aceasta data a fost aleasa deoarece marcheaza adoptarea statutului Organizatiei Mondiale a Turismului, la data de 27 septembrie 1970, institutie specializata a ONU, destinata promovarii si dezvoltarii turismului, ce reuneste 155 de state.
Astfel, an de an, OMT accentueaza importanta turismului ca factor esential în dezvoltarea si prosperitatea economica si sociala. Totodata, turismul este deosebit de important si din perspectiva relatiilor interculturale internationale.
Tema anului 2013 – ‘Turismul si Apa – Protejarea viitorului nostru comun’ – trage un semnal de alarma asupra responsabilitatii pe care o are turismul în conservarea resurselor vitale de apa ale planetei si necesitatea asumarii unui angajament în acest sens.
Tema aleasa este cu atât mai potrivita cu cât anul 2013 a fost declarat Anul International al Natiunilor Unite dedicat cooperarii în domeniul apei, oferind posibilitatea de a evidentia în continuare responsabilitatea comuna a sectorului turistic la obiectivele generale de durabilitate.
Organizatia Mondiala a Turismului joaca un rol important în promovarea dezvoltarii de fond, durabile si universal accesibila a turismului, acordând o atentie deosebita tarilor în curs de dezvoltare.
Organizatia este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. În prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public.
România are o traditie de aproape 40 de ani în OMT, tara noastra fiind membru fondator al OMT în 1975.
Tara moastra a detinut Presedintia Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptata în data de 23 octombrie 2012, la Campeche (Mexic), mandatul sau terminându-se la sfârsitul lunii august 2013, la alegerile din Zambia.(AS – autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686