Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

O misiune orbitală a detectat urme de apă pe suprafaţa Lunii

O misiune orbitală a detectat urme de apă pe suprafaţa Lunii

  Un satelit care orbiteaza Luna a gasit urme de apa in rocile aflate la suprafata satelitului natural al Pamantului, spun specialistii, informeaza Realitatea.net. Acesta ar fi descoperit indirect urme de apa la suprafata ei, potrivit Ziare.com, care citeaza sciencenewsforkids.org.
  Observatiile au fost facute de misiunea Moon Mineralogy Mapper, care analizeaza Luna in mai multe lungimi de unda, inclusiv unele care nu pot fi vazute cu ochiul liber, spune specialista in geologie planetara, Rachel Klima. 
  Echipa acesteia a analizat lumina solara reflectata de suprafata Lunii. Datorita detectarii unei substante numita hidroxil, cercetatorii spun ca apa ar fi, de asemenea, prezenta pe Luna.
  Ei au analizat imagini provenind din diferite regiuni ale Lunii, chiar si din partea care nu poate fi vazuta de pe Pamant. Semne mai puternice ale prezentei apei au fost gasite in craterul Bullialdus, acesta avand un nivel ridicat de hidroxil.
  Specialistii recunosc ca exista si posibilitatea ca hidroxilul sa nu fie chiar un semn al prezentei apei acolo, insa aceasta posibilitate este slaba.
O misiune pe Marte ar fi sinucidere
  O expeditie pe Marte este improbabila in viitorul apropiat din cauza nivelului ridicat de radiatii la care ar fi expusi cosmonautii, potrivit Realitatea.net, citand USA Today.
NASA i-ar expune pe membrii echipajului la radiatii letale, care le-ar declansa tumori cancerigene de neimaginat. "Cei mai mari savanti, ingineri, medici si fizicieni au explicat foarte clar acest risc", spun jurnalistii americani.
  "Este ca si cum vrei sa bagi un elefant intr-o camera", a explicat astronautul NASA Robert Behnken in fata unui comitet al Academiei americane de Stiinte.
  "Am descoperit un nivel incredibil de mare de radiatie ionizanta, aproape un certificat medical de cancer si foarte aproape de nivelul de impact letal instant", a spus Kristin Shrader-Frechette, profesor la University of Notre Dame.
  "Nu vom putea face un zbor spre Marte cata vreme nu gasim metode mai rapide de deplasare si nu inventam scuturi suficient de puternice anti-radiatii", a precizat savantul american.
  Institutul de Medicina al Avademiei americane va publica in 2014 un raport cu privire la cele mai importante aspecte referitoare la riscurile zborului spre Marte.
  Intre timp, organizatia non-profit Mars One Foundation a primit aplicatiile a 200.000 de americani dispusi sa faca parte dintr-o viitoare expeditie de colonizare a Planetei Rosii.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686