Logo
Print this page

ROwMANIA, pe Mureş, sâmbătă 17 august. Ivan Patzaichin este intivatul de onoare.

  Sâmbătă, 17 august, de la ora 09:00, pe Mureş în zona Podului din Partoş se va desfăşura campania naţională de promovare a patrimoniului local denumit “Descoperă Rowmania”, la care publicul va avea intrarea liberă.
  Evenimentul se adresează celor pasionaţi de vâslit, de apă şi de natură. În acest an va fi prezent la eveniment, marele campion al României Ivan Patzaichin, care îi invită pe toţi albaiulienii să se înscrie la competiţia de vâslit în canotaci de 10+1. Manifestarea sportivă este organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin- Mila 23 şi Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române.
  La competiţie albaiulienii sunt aşteptaţi să participe în calitate de concurenţi sau de spectatori. Fiecare echipaj dornic a se înscrie în concurs va fi format din 11 concurenți, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă. Înscrierea se poate face premergător evenimentului la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia sau la datele de contact puse la dispoziţie de către Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, dar va fi posibilă şi la faţa locului. Fiecare participant va primi un tricou personalizat, vestă de salvare, și instrucțiuni. Se va stabili ordinea intrării în concurs a echipelor şi înainte de a începe competiţia, participanţii vor primi un instructaj efectuat de către membrii echipei Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru a-i ajuta să se acomodeze cu ambarcaţiunea. Concurenţii vor învăța să vâslească, să dirijeze ambarcaţiunea și să comunice eficient între ei în timpul concursului. Concursul este deschis amatorilor şi nu presupune cunoştinţe sau abilităţi specifice vâslitului la momentul înscrierii, competiţia având un caracter puternic de teambuilding, oferind un pretext de socializare, de însuşire a unor abilităţi noi, de sensibilizare şi de promovare a Municipiului Alba Iulia ca destinaţie turistică de excelenţă.
Înscrierea în concurs nu presupune nici un risc pentru participanţi, toate măsurile de siguranţă fiind luate de către organizatori. Astfel, pe lângă vestele de salvare puse la dispoziţie, se va asigura o delimitare a culoarelor pe Mureş cu ajutorul unor balize, vor fi delimitate liniile de start şi de finish şi pe tot parcursul competiţiei vor fi prezente echipaje de intervenţie pentru a preveni orice tip de accident. Concursul se va desfășura pe o distanță de 200 de metri iar fiecărui echipaj îi va fi cronometrat parcursul. La sfârșitul concursului, va fi organizată festivitatea de premiere, iar echipa câștigătoare va reprezenta Municipiul Alba Iulia la finala organizată la Tulcea în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, unde vor intra în competiție toate orașele participante.
  Mai multe detalii despre eveniment şi despre modalitatea înscrierii în concurs puteți afla la numărul de telefon 0372586428, persoană de contact Maria Elena SEEMANN.
  Acest eveniment se doreşte a fi o componentă inovatoare de marketing a Municipiului Alba Iulia, în cadrul proiectului CityLOGO finanţat prin Programul european URBACT II, unde Municipiul Alba Iulia este partener alături de alte oraşe  europene precum: Vilnius, Aarchus, Dundee, Utrecht, Varşovia, Saragoza, Coimbra, Oslo şi Genova.

© Albaiulianul. All rights reserved.