Items filtered by date: Tuesday, 04 June 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Urme în alb și negru. Anii 1848-1849 în Transilvania

La împlinirea a 170 de ani de la Revoluțiile pașoptiste din Europa, readucerea în actualitate a acelor vremuri, chiar și numai printr-o expoziție, nu poate fi decât de bun augur, pentru că Revoluțiile de la 1848-1849 au dat semnalul deșteptării naționalismului european, fiind cunoscute din acest motiv și sub denumirea de primăvara popoarelor. Deși înăbușite, revoluțiile pașoptise au fixat pe termen lung obiectivul creării statelor naționale în Europa, obiectiv definitivat abia după Primul Război Mondial.

Muzeul albaiulian Vă invită la expoziția Urme în alb și negru. Anii 1848-1849 în Transilvania cu intenția de a parcurge împreună, cu ajutorul documentelor de epocă (gravuri, litografii, documente, cărți), și nu numai, perioada redeșteptării naționale a românilor ardeleni, de a simți tumultul primăverii popoarelor, de la jumătatea veacului al XIX-lea.

Vernisajul va avea loc la sediul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la parter, joi, 6 iunie 2019, ora 12. Expoziția își așteaptă vizitatorii în perioada 6 iunie-10 iulie 2019.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686