Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 29 May 2018 - Like - stiri Alba Iulia

În urma intervenției Instituției Prefectului – Județul Alba, Ministerul Educației Naționale a aprobat înființarea unei noi clase de filologie la Colegiul Național ” David Prodan” din Cugir

Marți 29 mai a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba s-a desfășurat o conferință de presă susținută de către Directorul Cancelariei Prefectului Județului Alba, domnul Cornel Murg și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, doamna Marcela Dărămuș.

Cu acest prilej domnul Cornel Murg a declarat că în urma intervenției Instituției Prefectului și a Inspectoratului Școlar Județean Alba a fost aprobată de Ministerul Educației Naționale transferarea clasei cu profil filologie de la învățământul seral la cel de zi și funcționarea a trei clase ( profil matematică – informatică, profil științe ale naturii și profil filologie)  la Colegiul Național ” David Prodan” din Cugir.

Precizăm faptul că, recent în orașul Cugir au avut loc mai multe proteste la care au participat elevi și părinți, care au întocmit și transmis Instituției Prefectului un memoriu în care se arată că cele două clase aprobate în Planul de școlarizare la Colegiul Național ” David Prodan” Cugir pentru anul școlar 2018 -2019, învățământul liceal – zi ( clasa profil matematică – informatică și clasa profil mixt științe ale naturii/filologie ) sunt insuficiente.

În vederea soluționării conflictului s-au organizat mai multe întâlniri între factorii de decizie din învățământul județean și reprezentanții părinților din orașul Cugir, soldate cu intervenția Instituției Prefectului către Ministerul Educației Naționale care a soluționat favorabil această solicitare.

Inspectorul școlar general, doamna Marcela Dărămuș a precizat faptul că astăzi demarează procedurile necesare privind înființarea unei noi clase de filologie la zi, la Colegiul Național ” David Prodan”, declarând că cea mai importantă investiție este cea în tânăra generație, iar datoria noastră a tuturor este de a  ajuta și susține tinerii în procesul educațional.

Comunicat de presă Instituția Prefectului - Județul Alba

 

 

 

Read more...

Scriitorul Ion Mărgineanu prezent la Mirăslău cu Caravana literară a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba

Miercuri 30 mai 2018, începând cu ora 11:00, Caravana literară a scriitorilor în școală va poposi la Școala Gimnazială Mirăslău, în comuna natală a scriitorului Ion Mărgineanu. Acesta este principalul motiv pentru care instituțiile organizatoare ale proiectului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, au decis ca invitatul caravanei în luna mai să fie prolificul scriitor albaiulian Ion Mărgineanu.

Ion Mărgineanu s-a născut în comuna Mirăslău, sat Lopadea Veche. Școala primară a făcut-o în sat, școala gimnazială la Mirăslău, liceul la Aiud iar facultatea la București, devenind profesor de limba și literatura română. A activat ca profesor la Sebiș, apoi s-a dedicate culturii fiind director interimar la Casa de Creație Arad, ziarist la Sfântul Gheorghe, metodist, inspector principal și mai apoi președinte al Inspectoratului pentru cultură al județului Alba iar după 1989 a fost primul director al instituției nou înființate- Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național al județului Alba. Din 1977 este membru al Uniunii Scriitorilor din România iar după 1989 a devenit membru și la Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și la Uniunea Scriitorilor Români din Cernăuți. În îndelungata sa activitate pe tărâmul culturii a fondat numeroase publicații și manifestări culturale cu un puternic impact national și international, a elaborat 16 dicționare și a publicat în calitate de autor peste 100 de titluri de carte, a prefațat, argumentat sau postfațat peste 150 de volume și a semnat peste 3500 de articole. Pentru activitatea sa culturală a primit numeroase premii de excelență și diplome și a fost decorat de două ori cu Meritul Cultural.

Prezența scriitorului Ion Mărgineanu în mijlocul elevilor din comuna sa natală este o adevărată sărbătoare pentru comunitate, sărbătoare la care au contribuit pe lângă cele două instituții organizatoare și partenerii poiectului: Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Primăria și Consiliul Local Mirăslău, Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Școala Gimnazială Mirăslău și Biblioteca comunală Mirăslău.

Proiectul 4.10 Caravana literară a scriitorilor în școală face parte din programul 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ și este unul dintre cele mai dinamice proiecte ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Scopul lui este de a promova cartea și scriitorii contemporani direct în școli, prin întâlniri între toți factorii implicați în devoltarea intelectuală a copiilor și tinerilor: cadre didactice, părinți, scriitori, bibliotecari.

În cadrul proiectului ce se va desfășura în 30 mai 2018 la Mirăslău vor avea loc prezentări de carte, sesiuni de autografe, donații de carte și activități interactive cu cartea.

 

 

 

Read more...

DNA, peste 100 de achitări în numai 6 luni

Kovesi a depasit suta – Asa arata "institutia responsabila" cu "rezultate remarcabile" tinuta in brate si ridicata in slavi de presedintele Klaus Iohannis. In mai putin de 6 luni DNA a reusit sa stranga peste 100 de achitari. In paralel, DNA a sarit intr-o singura zi de la 12 clasari la 89, scrie Luju.ro.

"DNA este o institutie cu rezultate remarcabile si e o institutie responsabila.Iar daca in anumite unitati ale DNA-ului apar probleme, eu sunt convins ca exista absolut toate instrumentele necesare si legale pentru a face ordine. Si am spus-o in repetate randuri: atunci cand apar probleme, si in toate sistemele mari apar din cand in cand probleme, este foarte important sa se actioneze repede, ferm si sa se clarifice lucrurile” - declara presedintele Klaus Werner Iohannis (foto stanga), in 18 aprilie 2018 in Parlament.

 Chiar asa! In deplina ei responsabilitate de institutie al carei prestigiu s-a raspandit la nivel mondial, Directia Nationala Anticoruptie condusa de procurorul sef Laura Codruta Kovesi (foto dreapta) a mai adunat de la ultima numaratoare facuta de Lumeajustitiei.ro (click aici) inca vreo 24 de achitari, pronuntate in doua dosare. Intr-unul dintre dosare era vorba despre un executor judecatoresc achitat pentru abuz in serviciu si tainuire, iar cel de-al doilea privea presupuse fapte de coruptie care au determinat DNA sa trimita in judecata o intreaga primarie. Concret, este dosarul in care Curtea de Apel Alba Iulia a achitat 23 de persoane, primar, consilier locali, acuzate de DNA Alba Iulia de abuz in serviciu si conflict de interese, stabilind ca "fapta nu este prevazuta de legea penala". Dosarul a fost efecutat bineinteles, cu sprijinul SRI.

Astfel, DNA a ajuns in prezent, din cauzele despre care Lumeajustitiei.ro a scris si are cunostinta, la un numar de 102 achitari.

In ce priveste clasarile DNA, trebuie precizat ca de la cele 12 clasari prezentate in editia din 24 mai 2018, in spatiul public a aparut informatia potrivit careia DNA a mai dispus o clasare, de aceasta data intr-un dosar cu zeci de persoane cercetate. Concret, site-ul DCNews.ro a publicat informatia potrivit careia dosarul in care cei 77 de medici oncologi au fost acuzati de DNA, in 2016, ca au luat mita de la companie farmaceutica sub forma unei deplasari in India pentru a participa la un Congres asiatic privind cancerul la san a fost clasat. Ceea ce inseamna practic 77 de clasari! Asta daca tinem cont doar de cei 77 de medici, caci in cauza mai erau cercetati si alti patru reprezentanti cu functii de conducere ai societatii comerciale care promova si distribuia produse farmaceutice si care au fost acuzati de dare de mita. Cel mai probabil, si in cazul acestora cauza a fost clasata!

Astfel, numarul clasarilor DNA a crescut de la 12 la 89. Cel putin!

Iata achitarile DNA de la inceputul anului 2018 si pana in prezent:

-Fostul primar al municipiului Medias Neamtu Teodor – achitat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz in serviciu si conflict de interese - "fapta nu este prevazuta de legea penala" – (dosar trimis in judecata de DNA Alba Iulia)

citește mai departe pe www.corectnews.com

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686