Items filtered by date: Wednesday, 02 May 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Seria de proiecții KineDok oferite de către One World România revine la Alba Iulia - „Proiecții cu reflecții” la Forum Apulum

Începând din luna mai, Asociația „Forum Apulum reia conceptul de evenimente „Proiecții cu reflecții”, fiind partener local al seriei de proiecții marca KineDok oferite de către One World România. Albaiulienii, și nu doar ei, amatori de cinematografie europeană sunt așteptați pe tot parcursul anului la proiecții de filme documentare europene și la dezbateri pe tema acestor producții cu invitații și publicul.

Vineri, 4 mai 2018, de la ora 20:00, la Casa Forum (strada Regina Maria, nr. 18), va fi proiectat documentarul Varză, cartofi și alți demoni - o tragi-comedie a satului românesc, care explorează agricultura practicată în satul Lungulețu, unde, la finalul zilei, agricultorii au de ales între a vinde pe nimic sau a-și îngropa recolta. La finalul proiecției, publicul va asista la o dezbatere asupra subiectului tratat în documentar împreună cu Florian Hada și Vlad Sover, doi pasionați de agricultură și horticultură.

Fiind primul eveniment din noul sezon al KineDok participanții vor avea parte de o surpriză în ton cu tema documentarului proiectat.

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ.
Varză, cartofi și alți demoni / Cabbage, Potatoes and other Demons

02-captura-varza-cartofi-si-alti-demoni.jpg     03-captura-varza-cartofi-si-alti-demoni.jpg

Șerban Georgescu | România| 2016 | 60 minute| Limba Vorbită: română

După ce cumpăra o tonă de varză pentru echivalentul a 20 de euro, regizorul Șerban Georgescu decide să exploreze dinamica paradoxală a agriculturii românești practicate în satul Lungulețu. Acolo, 1000 de mici fermieri, cu tot atâtea tractoare, produc anual aproximativ 100 000 de tone de varză și cartofi pe care nu reușesc să le vândă ulterior: la finele anului, fermierii se descoperă, unul lângă altul, în piață, înconjurați de grămezi de produse pentru care scad progresiv prețurile, până ce ies în pierdere. Aventura documentară a lui Georgescu - care amintește, ca abordare, de Super Size Me al lui Morgan Spurlock - se desfășoară timp de un an la Lungulețu, unde regizorul devine agricultor pentru a înțelege rădăcinile crizei. Răspunsul, articulat creativ pe o combinație de imagine contemporană și de arhivă, revelează conexiunea dintre criza actuală și experiența trecută a colectivizărilor forțate, care au creat o suspiciune reziduală a agricultorilor pentru munca în cooperativă, făcându-i să continue să lucreze individual în contextul unei piețe în care asocierea este esențială.

04-captura-varza-cartofi-si-alti-demoni.jpg    05-captura-varza-cartofi-si-alti-demoni.jpg

Acest eveniment este posibil cu sprijinul Vertical Graphic.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=Ww2P2I5dklQ

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ww2P2I5dklQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

 

Read more...

Sirenele de alarmare a populaţiei vor suna în toată ţara, de la ora 10.00

Miercuri dimineaţă, de la ora 10.00, va avea loc un nou exerciţiu “Miercurea Alarmelor”, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), scrie Mediafax.

Sirenele din ţară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

IGSU precizează că, în ţara noastră, există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (5 sunete), prealarmă aeriană (3 sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Începând cu luna august a anului trecut, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) desfăşoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciţii de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

"Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice", potrivit IGSU.

 

 

 

Read more...

Profitul Supremia sub umbrela francezilor

Francezii de la Solina au schimbat în acest an numele producătorului de ingrediente pentru alimente Supremia Grup în Solina România, după ce anul trecut au finalizat preluarea companiei româneşti, scrie Ziarul Financiar.

Solina România (fostă Supremia Grup), cel mai mare producător de ingrediente pentru industria alimentară, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 198 milioane de lei (43 mil. euro), în creştere uşoară (1%) faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. În prima parte a anului trecut, antreprenorul Levente Bara, cel care a ridicat de la zero businessul Supre­mia, a anunţat că vin­de afacerea către gru­pul francez Solina, unul dintre giganţii eu­ro­peni din sectorul in­gre­dientelor pentru in­dustria alimentară.

www.corectnews.com

 

 

 

 

Read more...

Ambasadorul Hans Klemm, reacţie la atentatul care a rănit opt militari români

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, reacţionează la atentatul din Afganistan în care au fost răniţi opt militari români şi au fost ucişi 11 copii, relatează Știripesurse.ro.

"Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniți în atacul de luni din Afganistan. Transmit aprecierea mea, și pe cea a Statelor Unite, pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Acești români curajoși au participat la numeroase misiuni în Afganistan și Kosovo, pentru a aduce libertate și democrație în zone grav afectate de război. Le transmitem însănătoșire grabnică. Potrivit relatărilor, același atac ar fi ucis 11 copii afgani. Gândurile noastre sunt și alături de familiile acestora", precizează ambasadorul, pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se afla în stare stabilă.

www.corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed