Items filtered by date: Thursday, 01 February 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Coreea de Sud îndeamnă eliminarea Programelor de Convertire Forțată ce au cauzat moartea

Apel pentru adoptarea unei legi speciale pentru a interzice programele de convertire forțată

Pe 9 ianuarie, o tânăra de peste douăzeci de ani, care a suferit din cauza suprimării convertirii foarțate, a fost omorâtă prin sufocare, după ce a fost răpită și închisă de către familia ei la inițiativa păstorilor. Din această cauză, pe 21 și pe 28 ianuarie, un protest major a avut loc în principalele orașe din Republica Coreea pentru a susține implementarea unei legi de interzicere aprogramelor de convertire forțată și de pedepsirea pastorilor care susțin și practică acest program.

Mai mult, pe 23 ianuarie, diferire ziare incluzând principalele ziare din top 3, ziare ce apar zilnic din diferite țări au publicat pledoaria noastră: “Apel pentru investigarea îndeaproape a vinovaților din spatele cei de-a două “crime religioase”.

Scrisoara care este scrisă de către Human Rights Association for Forced Conversion (HRAFC), îndeamnă pedepsirea pastorilor ce convertesc forțat, menționând faptul că “cetățeanul sud-coreean omorât se află în mijlocul suprimării religioase care își are rădăcinile în bisericile creștine”.

Mai jos puteți să vedeți întregul text:

Apel pentru investigarea îndeaproape a vinovaților din spatele celei de-a doua “crime religioase”

 Cetățean sud-coreean omorât se află în mijlocul suprimării religioase care își are rădăcinile în bisericile creștine

Pe 9 ianuarie 2018, o tânăra în vârstă de 25 de ani, care făcea lobby pentru interzicerea convertirii forțate și pentru pedepsirea pastorilor care incintă astfel de lucruri, a fost omorâtă prin sufocare în timp ce a fost ținută captivă într-o pensiune din Hwasun, Jeonnam, Coreea de Sud. Părinții ei se pare că ar fi responsabili pentru moartea tinerei.

Decedata a trecut printr-o convertire forțată în 2016. Aceasta a fost răpită, ținută captivă și obligată să urmeze  acest program de convertire timp de 44 de zile.. După ce a evadat, a început să facă lobby pentru impunerea “libertății religioase” mandatate de Constituția sud-coreeană. Tânăra a insistat cu acest caz până în momentul morții acesteia.

Tânăra s-a adresat Președintelui coreean anul trecut în iunie cerând “închiderea instituțiilor de consultare a culturilor, pedepsirea legală a pastorilor care săvârșesc convertirea forțată și introducerea unei legi care interzice discriminarea religiilor”. Dacă această scrisoare ar fi fost luată în serios de către Președinte și de către autoritățile juridice, acest incident despre care vorbim nu s-ar fi întâmplat.

Moartea fetei reprezintă rezultatul unui caz tipic de convertire forțată: a) păstorii care exercită aceste convertiri forțate primesc bani de la familii inducând mai întâi frică în aceștia prin diferite afirmații cum ar fi “copilul dumneavoastră a căzut pradă unui cult”; b) instruind familia să răpească, să limiteze accesul victimei la comunicare și să sechestreze victima; c) continuând cu această educație pe un termen îndelungat prin tot felul de mijloace de defăimare pentru a îi schimbă victimei preferințele religioase.

Aceasta este a doua “crimă religioasă”  avut loc după primul incident din 2007 când o femeie în jur de 40 de ani a fost bătută până la moarte cu un ciocan de către fostul soț pentru că aceasta a refuzat să primească acest program de convertire. Primul caz a avut loc în Ulsan, Coreea de Sud și fost cauzat de dorința pentru  bani a păstorilor care se ocupă cu programul de convertire. Datorită înclinației religioase pe care femeia o avea, frica și furia au fost sădite în inimile membrilor familiei determinându-i pe aceștia să recurgă la răpire, la interzicerea libertății și la violență.

Cu privire la acest caz, în 2015 un pastor al bisericii creștine din Coreea de Sud a declarat într-un ziar că” empatizează cu poziția fostului soț care și-a omorât soția”, dezvăluind perspectiva de neiertat a acestui pastor cu privire la afacerea legată de convertire.

Programele de convertire forțată sunt făcute pentru a îi face pe familiile victimelor să fie responsabile pentru toate acțiunile ilegale în așa fel încât păstorii care exercită aceste programe nu sunt trași la răspundere.

Educația convertirii forțate este în prosperitate în ciuda faptului că cetățenii sud-coreeni sunt răpiți, li se interzic să comunice, sunt atacați și chiar omorâți fără că legea să fie impusă. Lucrurile au atins un nivel în care cel mai proeminent pastor al acestei afaceri le-a recomandat și altor pastori să practice acest lucru pentru că este “profitabil”.

Este extrem de regretabil dezinteresul poliției cu privire la cererea  pentru căutarea persoanei dispărute făcută imediat după ce victima a fost răpită. În acest timp  tânăra a fost omorâtă, iar poliția nu era în cunoștință de moartea acesteia.

Noi avem o rugăminte la Președinte și la autoritățile juridice. Cetățenii din Coreea de Sud sunt exploatați pentru bani și omorâți de către afacerile convertirii. Zeci de mii de oameni trăiesc cu frică pentru viețile lor din cauza unui singur motiv credința lor.  

Cine le-a dat acestor pastori autoritatea de a lua dreptul de la libertate, de a încătușa, de a bate și de a omorî oamenii din cauza credinței lor? Par a fi sfinți și smeriți, dar acțiunile acestora arată că sunt în stare să comită crimă pentru a schimbă credință oamenilor. Autoritățile trebuie să înfrunte realitatea și să acționeze împotriva acestor practici.

Noi ar trebui să investigăm îndeaproape moartea recentă și să scoatem la suprafață faptele adevărate. Ar trebui să eliminăm adevăratul vinovat care cauzează destrămarea acestei familii. Trebuie să se facă dreptate și pastorii care exercită convertirea trebuie trași la răspundere pentru acțiunile lor. Trebuie să ia sfârșit violarea constantă a dreptului omului la libertate de religie ce are loc prin  răpire, sufocare și prin alte abuzuri fizice și violente.

Comunicat de presă  - 1 februarie 2018

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686