Items filtered by date: Tuesday, 03 October 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia: Exponatul lunii octombrie

Marți, 3 octombrie 2017, ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii octombrie, Fotografia Încoronării regelui Ferdinand la Alba Iulia, la 15 octombrie 1922.

Fotografia originală, aflată în colecțiile muzeului albaiulian, surprinde chiar momentul în care regele Ferdinand își așează singur pe cap coroana de oțel primită chiar din mâinile președintelui Adunării Deputaților, Mihail Pherekyde.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba  şi Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Mesajul președintelui Trump după masacrul din Las Vegas - video

La câteva ore după atacul armat din Las Vegas, în urma căruia au murit 59 de oameni şi 527 au fost rănite, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a adresat un mesaj naţiunii americane.

Trump afirmă că atacul a fost "un act de răutate" şi a lăudat rapiditatea cu care poliţia a intervenit, numind-o "miraculoasă". Preşedintele SUA a anunţat că se va deplasa în Las Vegas miercuri.

"Familiilor victimelor: ne rugăm pentru voi şi suntem aici pentru voi. Îl rugăm pe Dumnezeu să vă ajute să depăşiţi această perioadă întunecată. Scriptura ne învaţă că Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită. Ne căutăm mângâierea în aceste cuvinte, pentru că ştim că Dumnezeu locuieşte în inima celor îndureraţi", a afirmat Trump, care a mai anunţat că a ordonat ca steagurile să fie coborâte în bernă.

HONORING THE VICTIMS OF THE TRAGEDY IN LAS VEGAS, NEVADA - BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA

Declarație Donald Trump video whitehouse.gov

Poliţia a oferit primele detalii în legătură cu suspectul vinovat de declanşarea focului armat din Las Vegas. Potrivit autorităților, numele atacatorului este Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani. Autorităţile din Las Vegas a dat în urmărire generală și pe partenera acestuia,Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, care a dispărut după ce bărbatul a fost împuşcat mortal.

Acesta este cel mai grav atac armat din istoria SUA, depășindu-l astfel pe cel de la Orlando, din iunie 2016, soldat cu 49 de morți, scrie The Independent.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686