Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Monday, 23 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

O viață salvată datorită unui sistem care a funcționat perfect

Un accident stupid, un moment fatal, un concurs nefavorabil de împrejurări puteau duce la curmarea unei vieți, sâmbătă, 21 iunie. R.A. din Alba Iulia își ajuta un prieten să-și schimbe geamurile la o locuința proaspăt achiziționată. Clădire relativ veche, construită cu materiale care au îmbătânit îm timp. O cutie de rolete s-a desprins din apropierea tavanului și l-a răsturnat pe R.A., prinzându-i capul între dușumeaua de ciment și greutatea unor țigle cu care era umplută. Leșin, sânge, panică. Proprietarul casei, prieten și coleg de alpinism al accidentatului, a avut stăpânirea de sine suficientă, dovadă a experienței de montaniard, să aplice corect procedura de întoarcere a accidentatului de pe spate pe o parte, astfel încât acesta să nu se înece cu propriul sânge. SMURD a ajuns la accident în mai puțin de cinci minute. Respect! La Spitalul de Urgență din Alba Iulia, pacientul a fost evaluat și stabilizat nu doar în timp optim, ci și cu un profesionalism care ne dovedește că am atins cel puțin starea de normalitate. Respect! Cu viața atârnându-i de un fir de păr, intubat, pacientul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Târgu-Mureș, cu elicopterul, în timp record. O dovadă a bunei colaborări între unitățile medicale și a încrederii reciproce bazate pe profesionalism. După o itnervenție chirurgicală epuizantă care a durat mai bine de cinci ore, cu particparea de excepție a neurochirgului profesor Lupșan, cel care a salvat și viața regretatului, de acum, fost președinte al CJ Alba, Augustin Presecan, pacientul este stabil și se recuperează. Soția și cei trei copii ai lor îl așteaptă optimiști să se întoarcă în sânul familiei. Datorită unui sistem medical ale cărui verigi au funcționat perfect. Respect!

Read more...

Porosenko a discutat cu Putin despre aplicarea planului sau de pace in estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a discutat la telefon cu omologul sau rus Vladimir Putin despre detaliile si punerea in aplicare a planului de pace prezidential in estul separatist al Ucrainei, a anuntat serviciul de presa al Presedintiei ucrainene, citat de Ukrinform, informeaza Mediafax.ro.

"Petro Porosenko a mentionat necesitatea eliberarii ostaticilor si instaurarea unui regim de control la frontiera dintre Ucraine si Rusia", a afirmat Presedintia intr-un comunicat.

"Presedintele ucrainean a subliniat ca spera ca planul sau de pace va fi sustinut, asa cum este sustinuta initiativa de incetare a focului" in Estul separatist, potrivit comunicatului citat.

La randul sau, Putin si-a exprimat sustinerea fata de eforturile indreptate spre detensionarea situatiei in regiunile Donetk si Lugansk si s-a declarat in favoarea implementarii planului de pace a presedintelui ucrainean.

"Presedintele Rusiei a discutat (cu Porosenko) despre problemele legate de relatiile ruso-ucrainene, subliniind in special importanta incetarii focului in zonele de conflict din sud-estul Ucrainei", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

Marti seara, presedintele rus si omologul sau ucrainean au discutat despre o eventuala incetare a focului, dupa ce doi jurnalisti rusi au fost ucisi in conflictul care opune armata ucraineana militiilor proruse din estul tarii.

 

 

 

Read more...

Liviu Dragnea: Negocierile romano-chineze pentru derularea unor investitii, aproape de finalizare

Negocierile romano-chineze pentru dezvoltarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda sunt aproape de finalizare, procedurile de realizare a investitiilor respectand legislatia din Romania aliniata la normele europene in domeniu, a anuntat joi, la Tulcea, vicepremierul Liviu Dragnea, informeaza Agerpres.

'Cel mai important este proiectul de realizare a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, iar negocierile sunt aproape de finalizare. Maine (vineri, n.r.), ma voi intalni, la Bucuresti, cu presedintele companiei nucleare din China. Colegii din grupul inter-ministerial au facut o treaba foarte buna si cred ca in perioada urmatoare se vor face anunturile de rigoare. Procedurile prin care se vor realiza aceste investitii vor respecta legislatia romaneasca si cea europeana', a afirmat Dragnea.

Un alt proiect important discutat de autoritatile romane cu partea chineza vizeaza centrala de Rovinari, ale carei lucrari sunt programate sa inceapa in luna octombrie, alte doua investitii in acelasi domeniu facand de asemenea obiectul negocierilor romano-chineze.

'Asteptam totodata de la Ministerul Transporturilor proiectul de hotarare de guvern care sa legifereze memorandumul semnat pentru trenul de mare viteza, iar linia aeriana Bucuresti-Beijing are toate procedurile aprobate. Acum se negociaza orarul de zbor', a mai spus vicepremierul Liviu Dragnea.

El a adaugat ca in domeniul zootehnic, negocierile dintre cele doua tari urmeaza sa se concretizeze in perioada imediat urmatoare. 'Procedurile birocratice s-au finalizat, iar in perioada urmatoare peste 25.000 de tone de carcasa de porc congelata vor fi exportate in China. Asta inseamna un triplu castig, pentru ca va exista o sustinere financiara pentru dezvoltarea septelului in Romania, va fi un castig direct pentru companiile respective si se vor crea locuri de munca in industria de prelucrare a carnii', a punctat vicepremierul.

Totodata, el a amintit ca in timpul negocierilor romano-chineze s-a discutat despre realizarea in Romania a cinci parcuri industriale si a aratat ca intr-o viitoare sedinta de Guvern urmeaza sa fie stabilite si amplasamentele acestora.

'Tulcea nu cred ca va avea nevoie de un asemenea parc industrial, pentru ca va avea foarte multe investitii. In plus, trebuie sa repartizam echilibrat, la nivel national, toate sursele de dezvoltare', a mentionat vicepremierul Liviu Dragnea.

Presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, a declarat ca valoarea totala a investitiilor care sunt preconizate a se realiza in judet cu fonduri europene si guvernamentale este de circa 900 de milioane de euro.

'Vorbim despre podul peste Dunare dintre Braila si Smardan, autostrada cu patru benzi dintre Constanta si Tulcea, discutam despre ITI, investitii majore pentru dezvoltarea acestui judet', a spus intr-o conferinta de presa Teodorescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat joi la sedinta Comitetului de monitorizare a POR 2007-2013 in timpul careia s-a aprobat raportul anual de implementare a programul pe anul 2013, raport care va fi transmis pana la finele lunii Comisiei Europene. De asemenea, s-a decis, potrivit vicepremierului Dragnea, realocarea unor economii in suma de peste 300 de milioane de euro pentru finantarea unor noi proiecte.

Dupa sedinta Dragnea a condus lucrarile Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta, s-a intalnit cu autoritatile publice locale si cu membrii PSD.

 

 

 

 

 

Read more...

COMUNICAT DE PRESA: ANI face o politica antidemocratica si antinationala

Cazul Mircea Diaconu demonstreaza, o data in plus si mai mult decat alte spete de acelasi fel, ca domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, antreneaza institutia intr-o directie gresita, de natura sa-i compromita credibilitatea. Insistenta pe care domnul Horia Georgescu o dovedeste in incercarea de a anula rezultatul alegerilor europarlamentare nu are vreun suport in ratiunea de a fi a Agentiei Nationale de Integritate. Aceasta institutie este creata in scopul de a evidentia, de a preveni si de a sanctiona derapaje grave in comportamentul unor oameni politici ori al unor membri ai administratiei centrale sau locale.

Conflictele de interese pe care le identifica ANI au drept scop inlaturarea din societatea romaneasca a situatiilor in care un demnitar sau un functionar public utilizeaza atributiile pe care le are in scopul de a realiza castiguri, pe calea traficului de influenta, de orice natura ar fi ele. Ori, in cazul domnului Mircea Diaconu, ca de altfel si in multe alte situatii - de mentionat majoritatea celor care ii vizeaza pe primari –, aceasta problema, a conflictului de interese, nu se pune in acesti termeni. Sunt mult prea numeroase dosarele incheiate de ANI, semnalate opiniei publice si trimise in instante, care pun la stalpul infamiei persoane care, in realitate, nu au obtinut niciun fel de beneficiu din detinerea simultana a doua functii clasificate de lege drept incompatibile si, de asemenea, sunt alarmant de multe situatii in care, doar formal, realitate cunoscuta de ANI, persoanele respective s-ar fi aflat in conflict de interese, de fapt, existand, ca suport pentru sesizarile ANI, doar inadvertente in modul de operare la Registrul Comertului.

Domnul Mircea Diaconu a obtinut, candidand independent pentru Parlamentul European, un rezultat atat de stralucit, 7% din voturile cetatenilor care s-au prezentat la urne, nu numai ca o consecinta a propriilor sale calitati, ci si ca reactie la modul in care a fost haituit in ultimii ani de catre ANI, la dispozitia domnului Horia Georgescu. Dupa noua procese castigate impotriva ANI de catre domnul Mircea Diaconu, printr-o decizie cu totul si cu totul aberanta, se incearca anularea unui vot democratic dat de 7% dintre cetateni. La fel cum, de altfel, si tentativele de a elimina abuziv din Parlament sau de la primarii si Consilii

Judetene nenumarate persoane, care si ele au obtinut votul cetatenilor, reprezinta tot un atac de aceeasi factura la adresa democratiei. Si asa cum se intampla adesea, atacarea democratiei se transforma si intr-o politica antinationala. In ultima instanta, ce vizeaza actiunea ANI? Ca Romania sa piarda un loc castigat in mod democratic in Parlamentul European. Slabind in acest fel puterea de decizie a reprezentantilor acestei tari. Nu este de mirare ca, in aceste conditii, politica antinationala si antidemocratica a domnului Horia Georgescu se transforma si intr-o politica profund impopulara.

In ciuda numeroaselor semnale de alarma transmise de segmente importante ale societatii civile si ale clasei politice, devine pe zi ce trece mai limpede rolul formal pe care il joaca Consiliul National de Integritate. O institutie care nu a reusit nici macar sa solutioneze problemele de intergitate pe care le are insusi domnul Horia Georgescu, in a carui declaratie de avere apar sume si valori pe care, in mod cert, acesta, ca functionar public, nu ar fi avut cum sa le detina, la fel cum nici parintii sai, care au fost tot functionari publici si de la care pretinde ca ar fi imprumutat mari sume de bani, nu ar fi avut, in mod normal, cum sa le obtina in urma activitatii lor.

Fac apel la Parlamentul Romaniei, sa-si exercite atributiile pe care le are, de control a activitatii ANI, sa demita Consiliul National de Integritate si sa aleaga un nou consiliu si, implicit, o noua conducere ANI. De asemenea, pentru ca in viitor sa nu mai fie posibila interpretarea excesiva a unor articole de lege prin exploatarea unor ambiguitati, este necesar ca majoritatea parlamentara sa initieze cuvenitele amendamente la Legea ANI.

 

 

 

Read more...

Cine va fi jurat la Vocea Romaniei, dupa plecarea lui Brenciu?

  • Published in Monden

Trustul Media Pro a ramas fara un jurat in cadrul emisiunii “Vocea Romaniei”, atunci cand Horia Brenciu a semnat cu Antena1 si face parte din alte doua emisiuni televizate.

Pana acum se credea ca fie Andra Maruta, fie Dan Bittman ii vor lua locul lui Horia, insa se pare ca producatorii show-ului s-au gandit la cineva mai nonconformist: Tudor Chirila.

“Tudor Chirila a fost la negocieri. In principiu, el va fi jurat la concurs. Din cate stiu trebuia sa mearga sa semneze contractul. E o mare secretomanie in ceea ce priveste al patrulea jurat. Li s-a interzis si Loredanei, lui Smiley si lui Moga sa vorbeasca despre acest lucru. Ei il vor pe Chirila, el parea incantat de propunere. Din cate stiu s-au inteles si la contract”, au dezvaluit surse din trustul Media PRO pentru WOWbiz.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686