Items filtered by date: Tuesday, 03 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

5-7 decembrie la Alba Iulia: ediţia a VIII-a, a Festivalului de Film "Indie". Anul acesta este dedicat filmelor şi documentarelor istorice legate de Marea Unire.

  Joi, 5 decembrie, va începe la Alba Iulia Festivalul de FIlm "Indie", care se va întinde pe trei zile. Locaţiile de proiecţie pentru filmele istorice şi documentare despre Marea Unire, realizate între 1970 şi 1990, vor fi Casa de Cultură a Sindicatelor şi sala de conferinţe a Hotelului Parc. Ediţia din acest an a festivalului se va bucura de prezenţa lui Dan CHişu şi a lui Dragoş Bucur.
  Este pentru prima dată când acest festival va poposi la Alba Iulia, după ce în anii trecuţi i-au încântat pe spectatorii din Bucureşti, Braşov, Constanţa.
  Joi, 5 decembrie, ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor vor rula filmele "Alba Iulia"(1975), "Memorandum"(199. Pompiliu Gâlmeanu) şi "Participanţi la Marea Unire" (1971). În programul serii va exista un moment în memoria lui Sergiu Nicolaescu şi va rula filmul "Mihai Viteazul" (1971).
  Vineri, de ora 16.00, la Sala de Conferinţe a Hotelului Parc va fi prezentată o selecţie de scurt metraje marca „INDIE„ . De la ora 18.00 va avea loc Gala Filmului, unde cei prezenţi se vor putea întâlni cu regizorii. Va participa şi Dan Chişu, cu cel mai recent film, „Deja Vu” din 2013, povestea unui cuplu într-un moment de criză. De la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va rula un film tot în memoria Marii Uniri, „Buzduganul cu trei peceţi” din 1977.
  Sâmbătă, între orele 16.00 şi 18.00 vor fi proiectate scurt metraje la Hotel Parc, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 11.00 va rula filmul „Osândă” din 1977, de la ora 13.00 „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război” din 1980 şi de la ora 15.00 „Nea Mărin Miliardarul” din 1978. Seara se va încheia în prezenţa lui Dragoş Bucur şi a Iuliei Rugină, care prezintă filmul „Love Building”, din 2013.
  În acest an, Festivalul de Film „Indie” a primit un buget de 100.000 lei de la Ministerul Culturii.

Read more...

Pompierii din Sebeş au intervenit seara trecută la stingerea unui incendiu în Sebeş

  Garda de intervenţie Sebeş a fost solicitată să intervină aseară, la ora 21.39, pe str. Augustin Bena din municipiul Sebeş, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui garaj, proprietatea lui T.S. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş. În incendiu, au ars acoperişul garajului confecţionat din lemn, 1 autoturism în totalitate, 1 autoutilitară în proporţie de 70%, 2 mc de lemn şi 5 plăci de rigips, producând pagube în valoare de circa 60.000 lei. Au fost salvate bunuri de aproximativ 100.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect.
  De asemenea, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit, în data de 03.12.2013, la un număr de 15 de solicitări.

Read more...

O cascadorie care a mers prost l-a ucis pe Paul Walker

  • Published in Monden

  Poliţia din Los Angeles a anunţat ieri că în urma cercetărilor s-a stabilit că accidentul în care a murit actorul Paul Walker (40 de ani), cunoscut publicului român din seria “Furios şi iute”, şi prietenul său care se afla la volan a fost o cascadorie care a eşuat.

  Conform anchetatorilor, la locul tragediei au fost găsite urme de cauciuri care ar fi indicat că bolidul Porsche Carrera GT mergea în viteză “într-o poziţie nefirească, posibil pe două roţi” şi de accea şoferul a pierdut controlul maşinii ce s-a izbit de un copac şi a explodat.
Mai mult, presa din SUA susţine că trupurile celor doi au fost carbonizate şi că încă nu s-a reuşit identificarea rămăşiţelor, ca să le poată da familiilor pentru înmormântare (libertatea.ro).

Read more...

Bătaie pentru...două sape

  Din cauza  a două sape, un bărbat din Bărăbanţ şi-a certat şi şi-a ameninţat nepotul cu acte de violenţă. Jandarmii au intervenit la timp, i-au despărţit şi i-au sancţionat contravenţional.
  În urma unui apel la 112, luni, 2 decembrie a.c., un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la Halda de zgură din cartierul Bărăbanţ deoarece doi bărbaţi se certau şi se ameninţau reciproc cu bătaia. Jandarmii au acţionat pentru aplanarea incidentului şi pentru prevenirea apariţiei unor violenţe fizice, astfel că, în scurt timp, situaţia a revenit la normal. Pe timpul verificărilor efectuate, a reieşit că bărbaţii au intrat în conflict deoarece nu au reuşit să ajungă la un consens privind proprietatea unor unelte de săpat, folosite pentru colectarea de resturi metalice. Jandarmii le-au explicat norma legală pe care au încălcat-o, i-au îndrumat să apeleze la căi legale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra bunurilor aflate în litigiu şi, în funcţie de vinovăţie, i-au sancţionat contravenţional: O.M. ( 35 de ani) cu amendă în valoare de 200 de lei şi A.M. ( 18 ani) cu avertisment.

Read more...

AJOFM Alba: 121 de locuri de muncă disponibile pe raza judeţului

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a prezentat oferta locurilor de muncă disponibile pentru această dată în judeţul Alba. Asftel, cei care sunt în căutarea unui loc de puncă pot găsi posturi libere în Alba Iulia (112),  Aiud(6), Blaj(2), şi Sebeş(1).

ALOFM Alba  - 0258831137   

Muncitor necalificat in industria confectiilor     20
Confectioner imbracaminte     20
Muncitor necalificat cablaje auto     40
Fochist     1
Inginer electromecanic     1
Confectioner asamblor articole textile     30

Punct de lucru Aiud - 0725225882

Zidar     2
Fochist     1
Dulgher      2
Fierar betonist     1
          
Punct de lucru Blaj - 0725225883

Medic veterinar     1
Tehnician veterinar     1
      

Punct de lucru  Sebes  - 0725225885

Secretara     1

Read more...

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au depistat un bărbat cu bijuterii nemarcate şi fără documente deprovenienţă

  În cursul zilei de luni, 2 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce desfășurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DN 7, au oprit un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Timişoara.
  Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism au fost identificate 200 de grame de bijuterii din aur, o parte din ele nemarcate, bunuri pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
  Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art.9 alin.1 lit. b din Legea nr. 241/2005 iar bijuteriile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Read more...

Horoscop 3 decembrie

  • Published in Monden

Berbec
Astazi ai lumea la picioare. Vantul iti sufla-n panze cu delicatete, dandu-ti sansa sa observi peisajele, navigand, in acelasi timp, in liniste. Echipajul este format din cei care apar din neant si te ajuta cand nici nu te astepti. Accepta ajutorul primit, nu te lasa manat de o mandrie nepotrivita. Este o zi superba, in punct de vedere astral, in special a doua jumatate a acesteia.

Taur
O zi potrivita pentru a invata de la cei din jurul tau. Orice informatie pe care o primesti contine un sambure de cunoastere, cunoastere potrivita situatiei tale actuale. Pe de alta parte, a-ti impartasi ideile cu cei din jur, nu ti se pare de bun augur.  In prima parte a zilei, include persoana iubita in planurile tale de viitor, caci insipratia nu te paraseste.

Gemeni
Interesat de parteneriatul ideal, atunci cand vine vorba despre sentimente si echipa perfecta, iti dedici astazi toate resursele in incercarea de a gasi aceasta persoana. Pentru acei nativi ai semnului care se afla pe drumul ales cu inima, este posibil ca aceasta persoana deja sa fi aparut in viata lor. O zi frumoasa, o zi in care inceputurile au sansa de a da nastere unei noi vieti.

Rac
Astazi ai putea sa gasesti raspunsuri clare in ceea ce priveste problemele legate de cariera si de evolutia personala pe care o ai. Desi afisezi o atitudine pozitiva la locul de munca, tu insuti fiind foarte fericit, exista sansa sa ii conduci pe cei din jur pe un drum gresit, fara a avea aceasta intentie. Nu ezita sa ceri ajutor sau sfaturi atunci cand nu stii incotro sa te indrepti

Leu
A nu uita de angajamentele facute pana acum reprezinta un mare succes personal, in cazul in care reusesti sa faci acest lucru. Concentreaza-te pe ducerea la bun sfarsit a activitatilor deja incepute. Ai senzatia ca, prin intermediul bunelor intentii, poti depasi orice obstacol. Ceea ce se va si intampla, la sfarsitul acestei zile, mai ales, desi obtinerea unor rezultate concrete nu este scopul tau principal.

Fecioara
Ar fi mai bine daca astazi te-ai concentra pe informatiile care reprezinta vesti bune, mai degraba decat pe acele lucruri care iti fac viata amara. Pe de alta parte, incearca sa gasesti echilibrul interior, caci Luna Noua te incurajeaza sa visezi la lucruri marete, mai degraba decat sa iti permita a fi fericit in analizarea detaliilor, asa cum erai tu obisnuit… Fii moderat in decizii.

Balanta
Ideile le descoperi ca urmare a discutiilor pe care le ai cu cei din jur. Nici prin gand nu iti trece cate lucruri frumoase poti afla prin intermediul conversatiilor cu acestia. Abia spre seara reusesti sa te relaxezi, eventual in compania unor prieteni de departe. Chiar daca intreaga zi poate parea galagioasa si agitata, savureaza-o, caci nu curand te vei mai intalni cu posibilitatea unei comunicari atat de facile cu cei din jur.

Scorpion
Ai parte de o atmosfera destul de incacata, se pare. Ziua de astazi pare rezervata studiului aprofundat, caci pentru tine, adevaratele valori constau in bogatia interioara si abia apoi devin tributare bunastarii materiale. Cu toate acestea, a fi econom reprezinta cea mai buna atitudine pe care o poti avea. Nu iti subestima prietenii pe care ii ai, sunt singurii care iti pot oferi o mana de ajutor.

Sagetator
Astazi esti “pe val”. Te simti imbatabil – si poate chiar si esti, caci norocul providential de care dispui, unanim recunoscut, va fi in preajma ta si astazi, dezlegandu-ti cararile. Totusi, in loc sa-ti contruiesti intregul viitor pe un vis de marire, asigura-te ca felul in care actionezi pentru a-ti atinge scopurile, este potrivit contextului actual. Imbina imaginatia cu munca sustinuta.

Capricorn
Integritatea ta pare mai importanta decat in oricare alta zi, astazi. Si actionezi in consecinta. Incuranjandu-i si pe altii sa iti urmeze exemplul, urmarindu-si viziunile personale asupra vietii, este tot un act binevoitor. Nu urma turma, doar pentru a nu fi diferit de cei din jur. Esti singurul de care depinde prorpiul tau destin – daca mai era nevoie sa stii asta.

Varsator
De mult timp nu ai mai fost atat de vesel. Cei din jur – in special prietenii – remarca acest lucru. Cu toate acestea, a ramane concentrat asupra pbiectivelor pe care trebuie sa le indeplinesti, reprezinta o obligativitate. Nu permite tentatiilor sa te faca sa renunti, ba mai mult, nu le permite nici macar sa te faca sa incetinesti ritmul. Vei avea destul timp pentru relaxare, insa ceva mai tarziu.

Pesti
In continuare, sectorul vietii tale pastrat pe primul loc ca importanta, ramane cariera, Iar astazi, ceea ce te intereseaza cel mai mult, este exact modul prin care poti obtine cu usurinta recunoastrea sociala, unanima. Cu toate acestea, ziua de astazi nu este potrivita pentru a lua decizii finale legate de locul tau de munca sau de evolutia pe care o doresti.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686