Items filtered by date: Sunday, 29 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Sfârşitul de an aduce radare pe mai multe drumuri importante din judeţul Alba. Află unde sunt amplasate!

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

5 site-uri de pe care poți trimite SMS-uri gratuite către mobil

  • Published in Monden

  Majoritatea site-urilor te lasă să trimiți zilnic până la 5 SMS-uri gratuite către un număr. Sunt mai multe site-uri pe internet care oferă posibilitatea de a trimite zilnic între 3 și 10 mesaje gratuite către un număr de telefon mobil. Nu trebuie decât să introduceți numărul de telefon al destinatarului și textul mesajului. Iată câteva platforme online de pe care puteți trimite SMS-uri gratuite:
  mesajgratuit.ro. Dacă nu vrei să-ți faci un cont pe acestă platformă ai o limită de 3 mesaje pe zi către un număr de telefon. În schimb, dacă te autentifici site-ul spune că ai dreptul la câte 5 mesaje zilnice către orice număr de telefon din România, din rețelele Orange și Vodafone.
  sms-gratuite.ro. Gratuit, poți trimite până la 250 de mesaje în Orange, 100 în Cosmote și 50 în rețeaua Vodafone. Cei care doresc să trimită SMS-uri în străinătate sau mai multe în rețelele din România trebuie să plătească o taxă între 1 și 3 euro, în funcție de pachetul pe care îl aleg.
  3sms.ro. Destinatarul va primi mesajul tău ca fiind expediat de pe un număr scurt, 1846. De asemenea, va fi înștiințat că SMS-ul a fost trimis de pe acest site și să nu răspundă. Într-o zi nu poți expedia pe un număr de telefon mobil decât maxim 3 mesaje. Funcționează doar pentru rețelele de telefonie mobilă din România, nu și în străinătate. 
  free- -sms.com. Poți trimite până la 10 mesaje gratuite în majoritatea rețelelor de telefonie mobilă din întreaga lume. Trebuie să-ți faci cont, iar pentru a-l activa trebuie să introduci un cod pe care îl vei primi prin SMS pe numărul tău de telefon.   
  e-freesms.com. Poți trimite SMS-uri gratuite în peste 150 de țări. Nu e nevoie să-ți faci un cont, pur și simplu introduci numărul de telefon și mesajul (yahoo.news).

Read more...

Pentru unele dintre cele mai căutate meserii, angajatorii nu mai cer experienţă profesională

  Angajatorii nu mai cer experienţă profesională pentru unele dintre cele mai căutate meserii - analist servicii client, programator sau confecţioner-asamblor articole din textile, ca urmare a deficitului cronic de mână de lucru, potrivit informaţiilor comunicate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
  Astfel, dintre cele 7.843 locuri de muncă vacante pe care, ANOFM le pune la dispoziţia persoanelor interesate, pentru 4.999 de posturi, respectiv 63,74%, angajatorii nu solicită experienţă profesională.
  Cele mai multe astfel de oferte de locuri de muncă se găsesc în Bucureşti (820) şi în judeţele Cluj (633), Prahova (347), iar cele mai puţine sunt în Constanţa (6), Mehedinţi (4) şi Bacău (1) unde, de exemplu, se caută lucrător gestionar.
  La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.030 locuri de muncă, iar pentru 622 dintre acestea (60,39%) angajatorii nu solicită nici un fel de experienţă. Cele mai multe astfel de oferte sunt pentru analist servicii client (255), manager proiect (43) şi programator (25).
  În cazul persoanelor cu studii medii, profesionale şi lucrătorilor necalificaţi, potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici, marţi, sunt disponibile 6.813 locuri de muncă, iar 64,24% dintre acestea, respectiv 4.377 posturi, angajatorii nu solicită experienţă. Cele mai multe astfel de oferte se înregistrează pentru confecţioner-asamblor articole din textile (537), muncitor necalificat în industria confecţiilor (291) şi muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (257).
Sursa:capital.ro

Read more...

Şahişti albaiulieni învingātori la Cluj Napoca

  • Published in Sport

  Sâmbātā s-a desfāşurat la Cluj Napoca prima ediţie a Cupei Napocensis la blitz, o probā şahistā extrem de spectaculoasā în care jucātorii au la dispoziţie doar câte 5 minute fiecare pentru toatā partida. Turneul organizat de CS Napocensis Activ Cluj Napoca, a reunit la start 49 de jucātori dintre care 2 maeştri internaţionali, 3 maeştri FIDE şi 2 maeştri naţionali şi a fost dominat clar de şahiştii albaiulieni care au câştigat 6 din cele 7 trofee puse în joc şi peste jumātate din fondul total de premiere de 1800 lei.
  Cotat ca favoritul numārul 2 la start, maestrul FIDE Marius Ceteraş (CSU Alba Iulia) s-a impus cu 18,5 puncte din 20 de partide (17 victorii şi 3 remize), devansându-l pe principalul favorit al turneului, maestrul internaţional Teodor Anton (Medicina Timişoara) care a acumulat 17,5 puncte.
  Podiumul clasamentului general a fost completat de Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) cu 17 puncte, juniorul albaiulian câştigând şi premiul special pentru cel mai bun junior sub 14 ani.
  Clasat pe locul 10 în clasamentul general, Florin Ungurean (CSU Alba Iulia) a obţinut şi el un premiu special, locul 3 la categoria jucātori cu coeficient ELO sub 2000.
Marea revelaţie a turneului a fost însā mezinul delegaţiei albaiuliene Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) care deşi nu a împlinit încā 8 ani a evoluat excelent împotriva mult mai experimentaţilor sāi adversari, obţinând 10,5 puncte, locul 19 în clasamentul general al seniorilor şi nu mai puţin de 5 premii speciale: locul 1 la copii sub 8 ani,  locul 1 la copii sub 10 ani,  locul 1 la copii sub 12 ani,  locul 3 la juniori sub 14 ani şi locul 1 între jucātorii seniori cu coeficient ELO sub 1800. Un total de 4 trofee, 5 medalii, 5 diplome şi 350 lei pentru Rāducu, care încheie excelent anul 2013 şi ne dā speranţe pentru alte succese şahiste albaiuliene şi în anul 2014.

Read more...

Dieta cu grapefruit!

  Stiai ca poti pierde pana la 6 kilograme intr-o saptamana cu dieta cu grapefruit? Nu-ti ramane decat sa incerci si sa ne spui rezultatele. Aceasta dieta hipocalorica are in primul rand rol de detoxifiere si de curatare pe interior a organismului.
  Fructul este recomandat in curele de slabire datorita continutului sau redus de calorii si accelerarii arderilor grasimilor. In plus, grapefruitul este foarte bogat in fibre, antioxidanti si vitamina C, fortificand in acelasi timp organismul.
  Chiar daca inca nu a fost confirmata din punct de vedere stiintific, exista o ipoteza conform careia grapefruitul ar avea o enzima care potoleste foamea. Sa vedem insa care sunt principiile si regulile aestei diete.
•    Inainte de fiecare masa trebuie sa consumi jumatate de grapefruit;
•    Sunt interzise dulciurile;
•    Maxim 1 cana de cafea pe zi;
•    Mananci pana te saturi dintr-un singur fel de mancare (vezi variantele de meniu);
•    Painea alba, legumele albe, fainoasele si cartofii sunt interzise;
•    Minim 2 litri de apa in fiecare zi;
•    Nu se mananca intre mese;
•    Se tine cont de un orar bine stabilit al meselor;
•    Dieta se tine 10 zile pentru efecte maxime si se poate relua oricand.
  Variante de meniu (alegi doar o singura varianta + jumatate de grapefruit inainte).
Micul dejun:
-          2 oua pregatite sub orice forma, fara ulei;
-          2 felii de sunca de Praga + 2 felii de paine integrala;
-          Salata;
-          Carne alba gatita la aburi;
-          1 cana cafea sau ceai.
Pranz:
-          Salata cu orice leguma;
-          Legume trase in unt;
-          Carne alba gatita fara ulei.
Cina:
-          Suc de rosii;
-          Lapte degresat.
reginele.ro

Read more...

Adrian Sechereş campion judeţean la şah

  • Published in Sport

  Sāptāmâna trecutā s-a încheiat la Alba Iulia campionatul judeţean de seniori, la care au participat 9 dintre cei mai buni şahişti din judeţ, aceştia jucând în sistem turneu, fiecare cu fiecare. Disputa generaţiilor între cei 5 jucātori seniori mai experimentaţi şi cei 4 elevi albaiulieni prezenţi s-a încheiat cu succesul categoric al celor din urmā, scorul celor 20 de confruntāri directe elevi vs. seniori fiind 13-7.
 Având un parcurs foarte sigur, juniorul teiuşan Adrian Sechereş (elev in clasa a X-a la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia), s-a impus cu 6,5 puncte din 8 partide (5 victorii şi 3 remize), devansându-i pe Mihnea Costachi (elev în clasa a VIII-a la Şcoala gimnazialā Ion Agârbiceanu Alba Iulia) şi maestrul aiudean Ionel Miron, ambii cu 5,5 puncte. Pe locurile urmâtoare s-au clasat Tiberiu Bardi (Leorinţ) şi Ileanā George (Şcoala gimnazialā Avram Iancu Alba Iulia) 4,5 puncte, Florin Ungurean (CSU Alba Iulia) 4 puncte, David Cordea (Colegiul Naţional HCC Alba Iulia) 3 puncte, Nicolae Şandru (Aiud) 2 puncte şi Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) 0,5 puncte.

Read more...

Iata cateva mituri despre infidelitate!

  • Published in Monden

  Unul dintre cele mai actuale subiecte, infidelitatea, a starnit multe curiozitati din partea cercetatorilor. Atat de multe, incat s-au apucat sa cerceteze comportamentul uman in ceea ce priveste infidelitatea. Azi vom descoperi insa cateva mituri despre infidelitate, pe care le credeam adevarate pana de curand.
  Barbatii inseala mai mult decat femeile. Chiar daca sperai ca acest mit sa fie unul adevarat, ei bine, te inseli. Conform cercetatorilor, atat barbatii, cat si femeile pot insela in mod egal, in special in vremurile in care traim. Probabil, daca studiul ar fi fost facut acum 100 de ani, ipoteza ar fi fost adevarata.
  Acest mit fals este bazat pe ideea ca foarte multe femei inseala, insa putine au curajul de a recunoaste acest lucru. Pe de cealalta parte, barbatii sunt chiar laudarosi cand vine vorba de vreo noua cucerire in afara relatiei actuale.
  Celalalt partener este mai frumos sau mai inteligent. Cand vine vorba de infidelitate nu se mai pune problema frumusetii si a nivelului IQ-ului, sau cel putin asta au descoperit cercetatorii. De fapt, cautam la celalalt ceea ce nu gasim la actualul partener.
  Fie ca este vorba de intelegere, comunicare sau faptul ca ne face sa radem si sa ne simtim bine in apropierea lui, “amantul” va avea cateva puncte forte fata de actualul partener.
  Relatia extraconjugala inseamna numai sex. Din nou un mit fals, sunt de parere specialistii. Deoarece alegi sa inseli atunci cand partenerul de langa tine nu te mai asculta, nu te mai satisface si ti se pare ca ai pierdut orice legatura cu acesta, si ai tendinta sa te atasezi emotional de persoana care ii ia locul.
  Peste 30% din persoanele participante la studiu au declarat ca s-a produs si o apropiere sentimentala atunci cand a venit vorba de relatia extraconjugala. De cele mai multe ori, femeile sunt cele care se implica emotional intr-o astfel de relatie.
  Este bine sa stii daca esti inselat. Nimanui nu ii pica bine vestea ca persoana iubita isi face de cap cu altcineva. Decizia de a spune apartine doar partenerului care a inselat si care se poate simti rusinat de faptele sale. Insa psihologii recomanda sa nu spui nimic daca s-a intamplat doar o data si regreti amarnic, deoarece cu siguranta iti va cauza probleme in relatie (reginele.ro).

Read more...

Două femei prinse că vindeau petarde în Ocna Mureş

  Poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pentru combaterea ilegalităţilor privind deţinerea şi comercializarea de produse pirotehnice, le-au depistat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 28 decembrie, pe strada 9 Mai din Ocna Mureş, pe G.E., de 35 de ani, din Ocna Mureş şi G.M., de 22 de ani, din Aiud, care ofereau spre vânzare, în mod ilegal, 405 obiecte de divertisment, confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice.
  Faţă de cele două femei au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de “orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin 1 din Legea 126/1995.

Read more...

Doi "colindători" au furat 150 de lei şi acum riscă ani de închisoare

  În cursul zilei de vineri, 27 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt din locuinţă, faptă în legătură cu care au fost sesizaţi în dimineaţa aceleiaşi zile.
  Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 26 spre 27 decembrie, P.R.I., de 18 ani, din Aiud, împreună cu un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Stremţ, au participat la o discotecă organizată Gârbova de Jos iar în drum spre casă au escaladat gardul locuinţei unui bărbat de 83 de ani, din Gârbova de Jos, au pătruns, prin efracţie în locuinţă iar dintr-un dulap au sustras suma de 150 de lei.
  Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului iar faţă de cei doi suspecţi, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Read more...

Doi tineri beţi din Turda au vandalizat 3 autoturisme în Alba Iulia

  În seara de sâmbătă, 28 decembrie, în jurul orei 23.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia au fost sesizată cu privire la faptul că doi tineri au distrus mai multe autoturisme parcate pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia.
  Imediat, la faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică care i-a identificat pe C.T., de 23 de ani şi N.D.N., de 22 de ani, ambii din municipiul Turda, judeţul Cluj, aceştia fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.
  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în seara zilei de 28.12.2013, cei doi tineri au consumat băuturi alcoolice într-un local situat pe strada Mihai Viteazu iar la plecarea din local au avariat 3 autoturisme parcate în zonă,         (au rupt două oglinzi retrovizoare şi au înfundat cupeul unuia dintre autoturisme), cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 1.500 de lei.
  Faţă de cei doi tineri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686