Items filtered by date: Saturday, 21 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Bărbat din Abrud, depistat de poliţişti că transporta ilegal 30 de pomi de Crăciun

  Poliţiştii Postului de Poliţie Meteş l-au depistat, în seara zilei de vineri, 20 decembrie, pe raza localităţii Ampoiţa, pe C.D.N., de 40 de ani, din Abrud, care transporta cu o autoutilitară, 30 de pomi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
  Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravențional, în conformitate cu prevederile art. 19, alin.1 , lit. c , din Legea 171/2010 iar cei 30 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predați Ocolului Silvic Valea Ampoiului, pentru valorificare.

Read more...

"Pozitia copilului" nu a ajuns pe lista finala a nominalizarilor la Oscar

  Filmul regizat de Calin Peter Netzer, "Pozitia copilului", castigator al premiului Ursul de Argint de la Berlin, in luna februarie, nu patruns pe lista finala a nominalizarilor la categoria "Cel mai bun film strain", pentru premiile Oscar.
  Nu mai putin de 76 de filme au fost incluse initial pe lista preliminara a nominalizarilor, insa in final au ramas doar 9, potrivit The Hollywood Reporter

"Pozitia Copilului", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain

Aceste filme sunt:
•    "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), regizor Felix van Groeningen;
•    "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia-Hertegovina), regizor Danis Tanovic;
•    "The Missing Picture" (Cambodgia), regizor Rithy Panh;
•    "The Hunt" (Danemarca), regizor Thomas Vinterberg;
•    "Two Lives" (Germania), regizor Georg Maas;
•    "The Grandmaster" (Hong Kong), regizor Wong Kar-wai;
•    "The Notebook" (Ungaria), regizor Janos Szasz;
•    "The Great Beauty" (Italia), regizor Paolo Sorrentino;
•    "Omar" (Palestina), regizor Hany Abu-Assad.
•   
  Marele favorit este "The Hunt" ("Vanatoarea" - n.red.), filmul danez fiind deja foarte bine primit atat de public, cat si de critici, avand premiera in Romania in luna aprilie. A fost deja nominalizat la premiile Golden Globe la aceeasi categorie - "Cel mai bun film strain". Rolul principal il detine Mads Mikkelsen, cunoscut si pentru rolul personajului negativ din filmul "Casino Royale".

Globurile de Aur: A fost anuntata lista nominalizarilor (Video)

  Un singur alt film a mai fost nominalizat si la aceeasi categorie a premiilor Golden Globe, care de regula este un excelent indicator al posibililor laureati Oscar din acelasi an. Este vorba despre filmul italian "The Great Beauty" ("Marea frumusete" - n.red.).
  Totodata, filmul bosniac "An Episode in the Life of an Iron Picker" ("Un episod din viata unui culegator de fier vechi" - n.red.) este unul dintre filmele premiate cu Ursul de Argint la Berlin, in luna februarie.
   Anterior, pe 16 decembrie, Hollywood Reporter scria ca printre filmele favorite pentru a fi alese ca nominalizari se numarau "Pozitia copilului", alaturi de productia daneza "The Hunt", filmul iranian "The Past", respectiv "The Broken Circle Breakdown", produs in Belgia.
  Nominalizarile pentru aceasta categorie sunt determinate printr-un proces in doi pasi - in prima faza, cateva sute de membri ai Academiei Americane de Film, din Los Angeles, urmaresc nominalizarile initiale, iar primele sase optiuni ale acestora, impreuna cu alte trei filme votate de o comisie separata constituie lista scurta. Aceasta este ulterior redusa la cinci nominalizari de catre comisii special invitate in New York si Los Angeles.
  Nominalizarile finale pentru cea de-a 86-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 16 ianuarie, iar marele eveniment al decernarii premiilor va fi organizat pe 2 martie, la Dolby Theatre, din Hollywood.
Sursa: ziare.com

Read more...

Atenţie la radare! Află unde vor fi amplasate în acest sfârşit de săptămână

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Semnificaţii istorice pentru ziua de 21 decembrie

În 1989, la Bucureşti, Ceauşescu a convoacat un mare miting în sprijinul poziţiei sale faţă de evenimentele de la Timişoara. Ulterior, mitingul a devenit unul anticomunist, mulţimea rupând cordoanele forţelor de ordine. Pe tot parcursul zilei, mulţi oameni, în general tineri, au manifestat împotriva regimului. În Piaţa Romană şi la Sala Dalles, forţele de ordine au operat arestări şi au tras în manifestanţi. Sute de persoane s-au regrupat la Universitate unde au ridicat baricade, care au fost sparte cu tancurile, manifestanţii fiind împrăştiaţi.

1375 - A încetat din viaţă Giovanni Boccaccio, scriitor italian, precursor al Renaşterii, considerat unul dintre cei mai de seamă povestitori ai literaturii europene datorită celebrei lucrări "Decameronul", culegere de nuvele "în ramă"; a fost primul biograf şi comentator al operei lui Dante Alighieri (n. 1313)

1401 - S-a născut Masaccio (Tommaso di Giovanni di Simone Guidi), pictor florentin, reprezentant al Renaşterii timpurii (Capela Brancacci din Florenţa - frescele "Sfânta Treime" şi "Adam şi Eva izgoniţi din Rai") (m. 1428)

1846 - Robert Liston a realizat prima operaţie chirurgicală sub anestezie, la University College Hospital din Londra

1879 - S-a născut Iosif Vissarionovici Stalin, şef al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1924-1953) (m. 5 mar. 1953)

1883 - A apărut volumul "Poesii" de Mihai Eminescu, cu o prefaţă semnată de Titu Maiorescu, singurul tipărit în timpul vieţii poetului; cuprinde 64 de poezii

1886 - S-a născut Gheorghe Tătărăscu, om politic, ministru şi prim-ministru al României; a fost ministru de Externe în guvernul condus de Petru Groza; în 1945 a condus delegaţia română la Conferinţa de Pace de la Paris, unde a susţinut interesele Romîniei; membru de onoare al Academiei Române (m. 28 mar. 1957)

1891 - A fost jucat primul meci de baschet, sport inventat de către americanul James E.Naismith, profesor de educaţie fizică la colegiul Springfield din Massachusetts

1898 - Marie şi Pierre Curie descoperă radiul

1913 - A apărut, la New York, primul careu de cuvinte încrucişate semnat de britanicul A. Wynne

1917 - S-a născut Heinrich Böll, romancier interesat de problemele societăţii germane postbelice, primul scriitor german, de după al doilea război mondial, căruia i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 1972 (romanele "Tablou de grup cu doamnă", "Părerile unui clovn") (m. 16 iul. 1985)

1933 - A încetat din viaţă Knud Johan Victor Rasmussen, explorator danez; a realizat cea mai lungă expediţie cu sănii trase de câini din istoria Arcticii (1921 - 1924) (n. 7 iun. 1879)

1937 - A avut loc premiera primului lung-metraj animat, color şi cu sunet, "Alba ca zăpada", produs de Walt Disney

1940 - S-a născut Frank Zappa, instrumentist şi compozitor, unul dintre cei mai importanţi muzicieni americani ai ultimelor decenii (m. 4 dec. 1993)

1940 - A încetat din viaţă Francis Scott Fitzgerald, unul dintre scriitorii reprezentativi ai "generaţiei pierdute", autor de romane şi nuvele în care este evocată societatea interbelică americană: "Marele Gatsby", "Blândeţea nopţii") (n. 24 sep. 1869)

1958 - Generalul Charles de Gaulle a fost ales preşedinte al celei de-a V-a Republici Franceze

1968 - Lansarea navei cosmice "Apollo 8" care a efectuat prima oară un zbor circumlunar (21 dec.-27 dec. 1968)

1969 - Un echipaj românesc a efectuat ocolul lumii în 80 de ore cu un avion IL-18 din dotarea TAROM, parcurgând 46 000km

1971 - A fost creată organizaţia umanitară "Medici fără frontiere" - "Medecines sans frontieres"; asociaţia are drept scop acordarea de ajutor medical în situaţii de urgenţă care intervin în urma unui război sau a unei catastrofe naturale

1988 - Doi membri ai unei grupări radicale din Libia provocat explozia cursei 103 Pan Am deasupra localităţii Lockerbie din Scoţia, cauzând una dintre cele mai mari catastrofe aeriene ale tuturor timpurilor, soldată cu moartea a 270 de oameni.

1991 - A fost semnat, la Alma-Ata, documentul de fondare a Comunităţii Statelor Independente, care consfinţeşte destrămarea definitivă şi dispariţia de pe harta politică a lumii a Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, desfiinţarea cetăţeniei sovietice. Mihail Gorbaciov demisionează din funcţia de preşedinte al URSS

1994  - Secţia Parchetelor Militare a finalizat "Sinteza aspectelor rezultate din anchetele efectuate de Parchetul Militar în perioada 1990-1994, în cauzele privind evenimentele din decembrie 1989". Documentul a fost pus la dispoziţia presei, a comisiei parlamentare care cercetează evenimentele din decembrie 1989, a preşedinţiei, conducerii MI, MApN şi SRI.

1999 - A încetat din viaţă muzicianul jamaican Joe Higgs, eminenţa cenuşie a muzicii reggae şi mentorul lui Bob Marley

2001 - Senatorii şi deputaţii au aprobat, cu 483 de voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă", participarea României în cadrul forţei internaţionale de asistenţă din Afganistan, solicitată Parlamentului de către preşedintele ţării

2003  - Saddam Hussein a fost capturat de militarii americani după ce a fost luat prizonier de forţele kurde, sedat şi abandonat în custodia trupelor Statelor Unite.

2009 - Traian Băsescu a depus jurământul în faţa Parlamentului, pentru al doilea mandat de preşedinte al României.

În lumea muzicală:

1940 - s-a nascut Frank Zappa. A murit de cancer in 4 decembrie 1993.

1943 - s-a nascut Albert Lee - Eric Clapton, Joe Cocker, Harris Hot Band.

1946 - s-a nascut Carl Wilson - The Beach Boys.

1955 - s-a nascut Lelut "Megastar" Vasilescu - Compact

1968 - Janis Joplin are debutul scenic in postura de artist solo.

1985 - Heart ajung nr 1 in State cu albumul Heart.

1985 - Albumul Born in The USA al lui Bruce Springsteen iese din topul din Statele Unite dupa 79 de saptamani.

1987 - John Spence, solistul original al formatiei No Doubt, se sinucide.

1989 - Santana devine tata.

1991 - Proaspat relansat, Bohemian Rhapsody intra pe locul 1 in topul Angliei.

1995 - Fostul tobosar al grupului Oasis, Tony McCarrol, da in judecata formatia pentru defaimare si drepturi neplatite.

2012  - A încetat din viaţă Lee Dorman, basistul trupei americane de rock psihedelic Iron Butterfly, cunoscută pentru hitul "In-A-Gadda-Da-Vida" din 1968 (n. 15 septembrie 1942).

Sărbători:


-Sfânta Mucenic Iuliana; Sf. Mc. Temistocle (calendar creștin-ortodox)

-Sfântul Petru Canisiu (calendar romano-catolic)

-Sfânta Iuliana din Nicomedia (calendar greco-catolic)

Surse: mediafax.ro, rockfm.ro, wikipedia.org.

Read more...

Horoscop, sâmbătă 21 decembrie

  • Published in Monden

Berbec
Liber la distractii si aventuri, insa banii disponibili pentru acestea iti vor reduce elanul si planurile. Persoana iubita sau copiii iti pot reprosa faptul ca esti precupat mai mult de iesirile tale socio-profesionale, negljijand astfel capitolul amoros. Pe undeva, cei dragi au dreptate, asa incat asculta atent ce ti se spune si remediaza situatia. Mai ales ca se anunta o perioada in care tot ce tine de profesie si relatii se va reconfigura in mod zgomotos si definitiv.

Taur

Sfarsitul acestei saptamani iti aduce in atentie treburile gospodaresti si nevoile membrilor familiei. Este un bun prilej de a pregati ambianta de sarbatori si de a face planuri alaturi de cei dragi. Esti tentat sa respingi propunerile celorlalti, poate datorita banilor, dar si datorita mofturilor tale momentane. Chiar daca in preajma ta apar neplaceri, bucuria sarbatorilor de iarna petrecute cu cei dragi te va cuprinde pe neasteptate.

Gemeni

Intalniri si dialoguri cu rudele si prietenii apropiati se contureaza zilele acestea. Foloseste aceasta perioada pentru a pune la punct ultimele detalii importante legate de vacanta sarbatorilor de iarna. De asemenea este posibil ca deja sa pleci intr-o excursie la munte sau prin alte parti, excursie care te va reconforta si detasa de cotidian. Insa, fii prudent la cheltuieli pentru ca acestea vor atinge cote cam mari in urmatoarea luna de zile.
Rac
Esti preocupat de cheltuielile necesare traiului zilnic, dar si de cele specifice sarbatorilor de iarna. Veniturile tale din munca desfasurata la un serviciu sunt nesatisfacatoare, comparativ cu munca despusa si de aici apar tot felul de numultumiri in sufletul tau. Ar fi bine sa te rezumi la cumparaturile strict necesare si sa te bucuri de ceea ce ai. La o analiza atenta a situatie tale materiale, lucrurile stau bine. Ai rabdare ca vor sta si mai bine!

Leu

Orice s-ar petrece in preajma ta, gandurile iti zboara la domeniul profesional in care activezi. Pe undeva simti ca se anunta o perioada tumultoasa la serviciu, chiar daca toata lumea se pregateste de vacanta de iarna. Astfel cu greu relationezi cu ceilalti, pentru ca esti emotiv si subiectiv totodata. Detaseaza-te, ai rabdare si participa si tu la pregatirile de sarbatori alaturi de cei dragi. Sanatatea este vulnerabila, de aceea ingrijeste-te mai mult.

Fecioara

Sfarsitul acestei saptamani este potrivit odihnei si retragerii din zgomotul cotidian. Interiorizarea este la cote mari si benefice, pentru ca ai putea face un bilant al anului care tocmai se incheie. Membrii familiei sunt alaturi de tine si iti sprijina neconditionat orice idee. Pe de alta parte, afectiunile legate de sanatatea inimii si coloanei vertebrale te pot necaji serios. Evita eforturile de orice fel, mananca sanatos si dormi suficient.

Balanta

Controversele cu prietenii sunt la cote inalte la finalul acestei saptamani. Urmeaza o perioada in care vei fi orientat mai mult catre casa si familie, lucru care te va indeparta temporar de prieteni si cunoscuti. Recomandabil este sa acorzi suficient timp si acestor persoane, intrucat ei te ajuta si sustin cand te astepti mai putin. Duminica ar fi bine sa iti planifici treburile pentru intreaga saptamana, punand pe primul loc planurile legate de vacanta impreuna de cei dragi.

Scorpion

Zilele acestea se anunta intalniri cu persoane multe si importante in mediul socio-profesional in care activezi. De fapt urmatoarea luna de zile va fi marcata de multe intalniri, dialoguri si deplasari pe distante scurte, atat in vizita la rude si prieteni, cat si in interes de serviciu. Fii prudent la imaginea pe care o arati lumii. Este posibil sa cheltuiesti multi bani pe cadouri, dar si pentru imbogatirea garderobei tale pentru sarbatorile de sezon.

Sagetator

Finele acestei saptamani este potrivit activitatilor culturale. Poate si pentru ca este sezonul sarbatorilor de iarna, sarbatori incarcate de sentimentul uniunii cu divinul. Dorinta ta de a-ti rafina sufletul va fi la cote inalte si se va cere indeplinita. Asculta colinde, mergi la concerte si spectacole de teatru sau bucura-te de ambianta unui targ special de sarbatori. Duminica dupa-amiaza ar fi bine sa iti pregatesti activitatile profesionale pentru urmatoarele zile.

Capricorn

Periodic revin in atentia ta banii si bunurile administrate in comun cu altii: rude, colaboratori, partenerul de viata. Intuiesti ca urmeaza o perioada in care cheltuielile vor fi la cote prea mari fata de cat dispui sau fata de cat crezi ca merita investitia. Chibzuieste fiecare ban, pune pe primul loc achitarea facturilor si datoriilor si abia dupa aceea planifica si alte cheltuieli de sezon, de genul cadouri sau vacante departe de casa.

Varsator

Relatiile parteneriale incep sa fie disonante de la sfarsitul acestei saptamani. Pe de o parte esti provocat de catre ceilalti, insa pe de alta parte sufletul tau are nevoie de o revigorare majora fata de implicarea in relatii de orice fel. Se recomanda prudenta in relatiile cu sexul opus, deoarece rasturnarile de situatie vor fi prezente. Desprinde-te repede de persoanele si colaborarile neprofitabile si deocamdata nu intra in altele.

Pesti

Faptul ca se apropie sarbatorile sezonului rece esti preocupat cu treburile de rutina pentru a le pregati. Totusi se pare ca unele activitati de la serviciu au ramas nerezolvate, asa incat mai veririfica-le odata. In paralel ai grija si de sanatatea ta, deoarece energia vitala este slaba. Pot fi afectate zilele acestea, sistemul circulator si picioarele. Dozeaza-ti eforturile, ocupa-te doar de treburile prioritare si odihneste-te mai mult.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686