Items filtered by date: Monday, 16 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Colindătorii...la poliţie

  Astăzi, holul Inspectoratului de Poliție Judeţean Alba a devenit neîncăpător pentru cei aproape 100 de copii care le-au vestit poliţiştilor, bucuria sărbătorilor de iarnă.
  Primul grup de colindători a fost format din elevi ai Şcolii Generale nr. 3 Avram Iancu iar cel de-al doilea din elevi ai Scolii Generale din Vinţu de Jos.
  Lângă Bradul de Crăciun, copii le-au oferit gazdelor momente emoţionante şi au vestit cu burie Naşterea Domului Isus Hristos, alături de urările pentru un An Nou fericit.
  Ca-n fiecare an, în preajma Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din Alba primesc cu bucurie colindul celor mari şi al celor mici. 

Read more...

Un bărbat din Câmpeni a fost prins de poliţişti în timp ce transporta 21 de pomi de iarnă, fără a deţine documente de provenienţă

  În cursul serii de sâmbătă, 14 decembrie, lucrători din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Câmpeni, în baza planului comun de acţiune ” SCUTUL PĂDURII 2013” au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pentru depistarea persoanelor care transportă şi comercializează fără drept pomi de Crăciun.
  Astfel, a fost identificat J.L. de 58 de ani, din oraşul Câmpeni, judeţul Alba,  în timp ce, cu un autovehicul proprietate personală, transporta pe D.N. 75, pe raza comunei Albac, un nr. de 21 pomi crăciun specia brad, în valoare totală de 420 lei, fără a avea asupra sa documente legale de provenienţă.
  Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, iar cei 21 de pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Arieşului spre valorificare.

Read more...

A ucis un bărbat de 55 de ani şi a fost prins de poliţişti

  În după amiaza zilei de duminică, 15 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 , de către un bărbat din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că l-a găsit pe fratele său, B.M., de 55 de ani, din Alba Iulia, decedat în locuinţa sa şi prezentând mai multe urme de violenţă.
  La fata locului s-a deplasat echipa operativă de cercetare, coordonată de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu medic legist. Cu ocazia cercetării locului faptei s-a constat că victima prezenta mai multe urme de violenţă iar în interiorul locuinţei erau urme de răvășire.
  Imediat au fost demarate activităţile investigativ – operative şi de cercetare iar în baza datelor şi informaţiilor obţinute cu operativitate, principalul suspect a fost identificat şi reţinut.
  Din primele cercetări efectuate a rezultat că în noaptea de 14 spre 15 decembrie, în timp ce se afla în locuinţa victimei, pe fondul unor discuţii contradictorii B.C.E., de 31 de ani, din Alba Iulia, i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit, în zona toracico – abdominală, cauzându-i leziuni care au dus la deces.
  Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea lui B.C.E., urmând ca în cursul zilei de azi, 16.12.2013, să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, în sarcina acestuia  reţinându-se săvârșirea infracțiunii de omor. Cercetările sunt în desfăşurare.

Read more...

Greseli la antrenamentele la sala!

  • Published in Monden

  Daca ti-ai facut un abonament la sala de fitness sau aerobic, asta nu este suficient pentru a te mentine sanatoasa. Trebuie sa mai cunosti si cateva alte aspecte, la fel de importante in timpul antrenamentului. Foarte multe persoane fac greseli majore in timpul antrenamentului, greseli care duc la extenuarea organismului si chiar la deshidratarea acestuia. Iata ce nu trebuie sa faci la antrenamentele la sala!
Sari peste incalzire. Incalzirea este foarte importanta inainte de inceperea oricarui antrenament, fie ca vorbim de fitness, inot sau aerobic. Orice program ai avea, fa-ti timp, 5-10 minute, pentru o incalzire ca la carte. In acest fel eviti intinderile musculare care pot aparea daca nu te incalzesti inainte.
Nu bei apa. In timpul antrenamentului transpiri si pierzi foarte multa apa, de aceea este necesar sa ai la tine intotdeauna o sticla cu apa din care sa bei ori de cate ori simti ca iti este sete. Este bine sa eviti sa te deshidratezi in timpul efortului fizic.
Nu mananci in speranta ca asa vei slabi mai repede. Sportul, daca este combinat cu o dieta alimentara sanatoasa, poate duce la conturarea frumoasa a corpului. Insa nu este deloc indicat sa tii o dieta hipocalorica sau sa te infometezi, deoarece vei pierde din masa musculara si mai putin din masa adipoasa din organism. Alege o masa bazata pe proteine cu 2 ore inainte de antrenament.
Odihna. La fel de important este sa te si odihnesti corespunzator. Nu exagera cu antrenamentele! 3-4 sedinte de cate 1 ora pe saptamana sunt suficiente pentru a avea corpul mult visat.
Nu executi corect miscarile. Este bine ca la primele sedinte, mai ales la fitness, sa ai un antrenor special care sa iti prezinte toate aparatele, care sa iti faca si un program de antrenament si care sa te ajute la perfectionarea pozitiilor sau miscarilor. La clasele de aerobic, incearca sa stai cat mai in fata si urmareste cu atentie miscarile antrenoarei, care ar trebui sa va dea indicatii si sa va ajute ori de cate ori nu executati ceva cum trebuie.
Acelasi antrenament. Este foarte bine sa variezi cat poti antrenamentele si sa nu executi acelasi program mereu. Mai bine opteaza pentru un abonament combinat, care sa iti permita accesul la mai multe stiluri de sport.
Concentreaza-te pe tot corpul. Chiar daca iti doresti un abdomen de invidiat, nu trebuie sa faci numai abdomene. Incearca sa lucrezi toate partile corpului in cadrul antrenamentului, pentru o dezvoltare armonioasa si frumoasa (reginele.ro).


Read more...

Oana Zavoranu se intoarce!

  • Published in Monden

  Chiar daca in ultimul an a stat intr-un con de umbra, Oana Zavoranu este hotarata sa se intoarca in televiziune. Si nu oricum, drept vedeta de scandal, ci ca actrita, asa cum s-a lansat acum multi ani pe micile ecrane.
  “Este mare lucru sa te iubeasca oamenii si eu am trait momente superbe cand fanii mi-au spus “Oana, esti idolul meu!”. Nu cred ca se intampla asta oricui. Si sa nu va imaginati ca eu am admiratori de proasta calitate… Dimpotriva! Sunt destepti, profunzi si vad dincolo de tocuri, farduri sau haine. Eu m-am hotarat sa revin pe sticla cu un proiect de anvergura, care sa ma reprezinte, sa mai vada din nou oamenii ca pe o actrita, nu ca pe un invitat la emisiuni de divertisment. Din nefericire, m-am indepartat de calitatea asta, dar acum ma pregatesc sa fac din nou ce-mi place si sper din suflet ca anul viitor sa va fac o surpriza“, a declarat Oana pentru WOWbiz (reginele.ro).

Read more...

Serbare de Crăciun a copiilor ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş

  Copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş au pregătit cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun o scenetă despre Naşterea Domnului. La Serbarea de Crăciun participă atât copiii din cadrul Centrului Educaţional cât şi cei din Casa de tip familial. Evenimentul va avea loc marţi, 17 decembrie, de la ora 17.00 la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul „Mihail Kogălniceanu” din Sebeş.
  Aşezământul social „Sfântul Gheorghe” din Sebeş funcţionează în cadrul reţelei Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Sebeş cu 6 module sociale acreditate pentru 120 de beneficiari respectiv: casă de tip familial, centru educaţional, serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice şi a celor cu handicap, cantină socială şi un atelier protejat pentru persoane cu handicap. În cadrul casei de tip familial sunt ocrotiţi în prezent 10 copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 17 ani, aflaţi în dificultate, iar centrul educaţional are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi familial pentru 25 de copii din municipiul Sebeş, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum şi din familii cu venituri reduse şi nivel educaţional scăzut. Centrul Educaţional funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
  Activitatea Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Sebeş este coordonată de părintele Gheorghe Marin (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).


Read more...

Vin vremuri grele: Grâul s-ar putea scumpi cu până la 15%, în 2014

  Preţul grâului pe plan local s-ar putea menţine relativ stabil în perioada următoare, dar este posibil ca 2014 să aducă scumpiri de până la 15%, deoarece, din punct de vedere statistic, este puţin probabilă repetarea anului agricol foarte bun, atât în România, cât şi la nivel global, potrivit unei analize realizate de analiştii casei de brokeraj XTB România, dată joi publicităţii.
  'În prezent, preţul grâului este semnificativ mai redus decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, atât datorită condiţiilor favorabile producţiei interne de anul acesta, cât şi scăderii semnificative a preţului la nivel internaţional. Grâul tranzacţionat la Bursa de Mărfuri de la Chicago (CBOT) s-a ieftinit cu peste 22% în ultimul an, iar leul este, la rândul său, cu aproape 5,4% mai puternic faţă de dolar, decât acum un an. Astfel, pe piaţa locală, preţul de achiziţie de la producători este cu aproape 20% mai mic decât anul trecut şi, independent de alţi factori, deprecierea preţului ar trebui să se reflecte într-o ieftinire a produselor ce au la bază grâul', arată Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB România.
  România a realizat exporturi semnificative în ultima perioadă. În luna august, a exportat în afara Uniunii Europene 9,6% din producţia totală de grâu (736.000 de tone), la un preţ mediu de 183 euro pe tonă.
  Egiptul, care a importat 181.000 de tone în august, a continuat să fie interesat de grâul românesc, realizând o comandă de 60.000 de tone, în noiembrie, de data aceasta la un preţ de 224 euro pe tonă, cu 22,4% mai ridicat. Preţul mai ridicat la export se poate reflecta într-o scumpire şi pe piaţa internă, dar trebuie pus în contextul cererii ridicate din ţările arabe, arată Cazacu.
  'Mai mult, grâul este mai ieftin în Bulgaria, unde preţurile au ajuns, în noiembrie, să fluctueze la preţuri sub 180 euro/tonă. De altfel, traderii au putut realiza profituri consistente cumpărând grâu ieftin din Bulgaria în vară, depozitându-l şi exportându-l ulterior către ţările arabe la preţuri în creştere, conform şefului Asociaţiei Naţionale a Grânelor din Bulgaria. Preţuri mai coborâte sunt şi în Ungaria, unde la jumătatea lui noiembrie preţul pe bursă de la Budapesta se situa la aproximativ 164 de euro/tonă', explică analistul XTB.
  Analiza reaminteşte că, pe pieţele internaţionale, preţul grâului a scăzut cu aproximativ 31,8% în ultimele 17 luni, de la un maximum de 9,37 dolari pe buşel (un buşel = 27 de kilograme), în iulie 2012, până la 6,39 dolari pe 10 decembrie 2013. Faţă de acum un an, preţul este cu 22,5% mai jos, subliniază analiştii.
  În ultimele şase luni, preţul a fost mai calm, oscilând în jurul unui nivel mediu de 6,75 dolari pe buşel. Mişcarea de ieftinire a fost generată iniţial de echilibrarea balanţei dintre cerere şi ofertă pe final de 2012, urmată de creşterea ofertei anticipate, în prima jumătate a acestui an.
  Fondurile de investiţii şi de hedging şi-au închis din poziţiile de cumpărare, iar investitorii de retail s-au asociat tendinţei, mărindu-şi volumele pe vânzare. Poziţia netă pe vânzare a fondurilor de hedging pe complexul mărfurilor agricole a ajuns la un maximum al anului 2013, potrivit datelor Comisiei de Tranzacţionare Futures a Mărfurilor (CFTC). Pentru grâu, poziţia netă a celor care mizează pe vânzare a ajuns la 66.041 contracte, cea mai mare de când există raportări, din 2006.
  Pe de altă parte, analiştii XTB arată că preţul a devenit prea mic pentru producători, iar Franţa a preferat să îşi mărească stocurile interne în loc să exporte la preţurile curente, iar exemplul ei ar putea fi luat şi de alte ţări exportatoare.
  'Grâul a avansat temporar, în a doua jumătate a lunii noiembrie, pe seama previziunilor că vremea rece din SUA va afecta recolta de iarnă. Cererea la export pentru produsele americane a devenit mai puternică, avantajată de creşterea preţurilor în Rusia, unul dintre primii exportatori la nivel mondial, peste cele din piaţa internaţională. Cumpărătorii au fost, astfel, îndemnaţi să găsească surse alternative. Vânzările efectuate de SUA, cel mai mare exportator din lume, pot creşte semnificativ. Grâul inspectat pentru export de autorităţile americane este cu 23% mai mult în săptămâna încheiată pe 28 noiembrie, ceea ce ar putea pune presiune negativă pe preţuri. Pe de altă parte, estimările USDA (Ministerul Agriculturii din SUA) vorbesc de o producţie record în sezonul 2013/2014. Dacă se vor confirma estimările de producţie şi dacă vremea va favorabilă recoltei, o posibilă ţintă de preţ pentru jumătatea anului viitor se află la 5,5 dolari/buşel, comparativ cu 6,2 - 7 dolari/buşel, intervalul în care oscilează acum preţul grâului la CBOT', relevă analiza.
  Pentru 2014, estimările ce ţin de suprafaţa cultivată la nivel internaţional sunt în creştere cu cinci milioane de hectare, până la 225,4 milioane de hectare, cea mai mare suprafaţă din ultimii 17 ani, potrivit datelor publicate de International Grain Council.
  Suprafeţele cultivate vor fi mai mari în SUA, UE şi China, iar un asemenea scenariu ar duce la o scădere în importuri din partea puterii asiatice, care poate influenţa, prin dimensiunea sa, balanţa cerere - ofertă. Preţul s-ar putea îndrepta, astfel, spre regiunea de 6 dolari/buşel.
  Trebuie avut, însă, în vedere impactul vremii reci din SUA, care, dacă se menţine, ar afecta cultura de iarnă, reprezentând trei sferturi din producţia totală din SUA. De asemenea, datorită poziţiilor din piaţă masiv orientate spre vânzare, orice reversare ar aduce o goană după închiderea poziţiilor, instituind o apreciere impulsivă, subliniază analiştii.
  X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piaţa de brokeraj în Europa Centrală şi de Est. Înfiinţată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia şi America de Sud. XTB România este activă pe piaţă din 2008. AGERPRES
Sursa:www.capital.ro

Read more...

Cele mai bune smartphone-uri din 2013 şi cele mai aşteptate din 2014

  Telefoanele mobile lansate, anul acesta, au impresionat utilizatorii prin funcţiile lor, iar pentru 2014, producătorii pregătesc modele şi mai inteligente.
  Cele mai apreciate telefoane mobile inteligente ale acestui an sunt în opinia specialiştilor HTC One, Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 1020, Samsung Galaxy S4, LG G2, BlackBerry Z30, Nexus 5 şi Sony Xperia Z1.
  Samsung şi Apple au dominat şi anul acesta topul mondial al producătorilor de smarphone-uri, având în trimestrul trei o cotă de piaţă de 32%, respectiv 12%, conform datelor Gartner.
  HTC One este un telefon care a fost lăudat de toată industria, dar care nu a reuşit să îi ducă pe taiwanezi în top 5. Nokia pare a fi pe un drum bun cu gama Lumia, iar LG se bate cu Lenovo pentru un loc pe podium.
  Anul viitor, toţi ochii vor fi aţintiţi tot către Samsung care va lansa Galaxy S5 şi un nou Galaxy Note. Apple va introduce un nou telefon probabil prin toamnă care va veni cu sistemul de operare iOS8, dar şi un alt design, atât de aşteptat de fani.
  Taiwanezii de la HTC vor lansa un telefon cu care vor să dărâme toate barierele. Noul model ar putea avea un ecran 2K, 3 GB RAM şi procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800. Nokia nu renunţă la luptă şi anul viitor ar putea introduce primul telefon cu Android. Niponii de la Sony vor încerca să facă concurenţă celor de la Samsung şi Apple cu un model cu cameră foto de 21 MP care ar putea filma 4K.
  Nu trebuie uitaţi nici producătorii români de smartphone-uri Allview, Evolio sau E-Boda. Braşovenii de la Allview au lansat anul acesta primul lor telefon cu un singur SIM, X1 Soul Mini, dar şi primul smartphone cu touch pen, P5 Symbol. Evolio a intrat pe piaţă cu smartphone-ul Dual Sim Happy, iar cei de la E-Boda au deja patru smartphone-uri în portofoliu. Telefoanele inteligente ale producătorilor români sunt ieftine şi performante şi ar putea reprezenta o opţiune pentru cei care sunt la primul smartphone.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

16-20 decembrie: întreruperi de curent în Alba

  Societatea de distribuţie a electricităţii a anunţat noi întreruperi programate în furnizarea energiei în mai multe localităţi din Alba din cauza unor lucrări de întreţinere. În funcţie de condiţiile meteorologice, programul ar putea fi modificat.
Luni, 16 decembrie
Orele 7.00 – 9.00: Vințu de Jos, Pârâul lui Mihai, Valea Vîntlui, Vurpăr, Gura Cutului, Sibișeni, SC Impex, SC Fruhwald, sre. Vint, Valea Vint
Orele 8.00 – 16.00: Meteș – Ampoița, str. Grui, Principală; Galda de Jos – Cetea, str. Principală; Orele 9.00 – 12.00: Valea Lungă – Lunca (parțial)
Orele 10.00 – 14.00: Ocna Mureș, Micoșlaca, Cisteiul de Mureș
Orele 10.00 – 15.00: Cîmpeni, str. Piața Revoluției, Horea, Calea Turzii, Bratinesei, Bd. Revoluției 1848, Avram Iancu
Orele 11.00 – 13.00: Daia Română – Cut
Orele 12.00 – 15.00: Valea Lungă – Lodroman
Orele 15.00 – 17.00: Vințu de Jos, Pârâul lui Mihai, Valea Vîntlui, Vurpăr, Gura Cutului, Sibișeni, SC Impex, SC Fruhwald, sre. Vint, Valea Vint
Marți, 17 decembrie
Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos – Cetea, str. Principală; Meteș – Ampoița, str. Principală, Grui
Orele 9.00 – 13.00: Ocna Mureș – Uioara de Sus, str. Lungă (parțial)
Orele 9.00 – 15.00: Vidra
Orele 9.00 – 16.00: Arieșeni – Vanvucești, str. Principală, Izlaz, str. Principală
Orele 10.00 – 12.00: Vințu de Jos, str. Gării
Orele 10.00 – 13.00: Aiud, str. Stadionului, Morii, Iulia Maniu, George Coșbuc, Băilor
Orele 10.00 – 15.00: Alba Iulia, Pâlclișa, str. Văii, Sitarului, Răzorului, Rariștei, Mierlei, Iasomiei, Garoafei, Diana, Coastei, Carpenului, Alunului
Miercuri, 18 decembrie
Orele 8.00 – 16.00: Vidra, Poieni, Băi; Sohodol, Gârda de Sus- Snide, Bihaira; Galda de Jos – Cetea; Ciugud – Șeușa, str. Viilor, Văleni, Principală, Pod, Narciselor, Mihulești, Mare, Iulia Maniu, Iasomiei
Orele 9.00 – 15.00: Unirea – Ciugudu de Sus; Rimetea
Orele 9.00 – 17.00: Mihalț
Joi, 19 decembrie
Orele 8.00 – 16.00: Sebeș, Bl. 66, Kogălniceanu; Galda de Jos – Cetea, Alba Iulia – str. Samuel Micu (garsoniere)
Orele 9.00 – 15.00: Unirea – Dumbrava
Orele 9.00 – 16.00: Gârda de Sus, Sucești, Izvoarele, str. Scortarita, Principală, Gongești, Flutaresti
Orele 10.00 – 15.00: Ocna Mureș – Uioara de Sus, str. Moara Miristean, Lungă, Înfrățirii
Vineri, 20 decembrie
Orele 8.00 – 16.00: Galda de Jos – Cetea; Alba Iulia, str. Samuel Micu (garsoniere)
Orele 8.00 – 17.00: Sebeș, Bl. 74 Kogălniceanu
Orele 9.00 – 15.00: Albac, str. Principală, Horea, Crișan, Cloșca, Centru.

Read more...

AMR 3 zile! Conform CNADNR, joi se deschide circulația pe Autostrada Orăștie – Sibiu

  Momentul mult aşteptat de sebeşeni şi de toţi conducătorii auto se va întâmpla pe data de 19 decembrie. Potrivit CNADNR, joi se va deschide oficial circulaţia rutieră pe tronsoanele 1, 2 şi 4 a autostrăzii Orăştie- Sibiu. Dacă nu vor esista alte probleme, de joi şoferii vor putea circula pe aproximativ 90 de kilometrii de autostradă, din Deva până la ieşirea din Sebeş, înspre Sibiu, în dreptul localităţii Cunţa.
  La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA. Antreprenor general este asocierea Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Civil Engineering.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686