Items filtered by date: Thursday, 07 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Amplasarea radarelor în data de 08.11.2013

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Şibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Miceşti - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

Nemţii nu vor mai permite străinilor accesul GRATUIT PE AUTOSTRĂZI

  Şoferii străini care conduc pe autostrăzile din Germania se vor confrunta cu o taxă anuală de până la 100 de euro, de la care şoferii rezidenţi vor fi scutiţi, potrivit unei propuneri a ministerului german al transporturilor dată publicităţii de presă.

  Planurile nemţilor se bazează pe sistemul de taxare austriac în care şoferii sunt amendaţi dacă nu au lipită o vinietă pe interiorul parbrizului ca dovadă a plăţii.
  Conform propunerii scurse în presă, rezidenţii vor putea să îşi recupereze costurile cu această taxă din impozitul pe autostradă. Această mişcare ar permite guvernului german să respecte normele europene care interzic discriminarea pe motive de naţionalitate, menţinând în acelaşi timp o promisiune de campanie făcută de cancelarul Angela Merkel, aceea de a nu creşte taxele.

  Reprezentanţii ministerului transporturilor au declarat că introducerea unei taxe rutiere ar fi o „decizie politică“ ce face parte din negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare sub Merkel, după alegerile generale din septembrie. O taxă pentru şoferii străini a fost un element central al campaniei electorale conduse de prim-ministrul bavarez Horst Seehofer, iar Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale, partid înrudit cu Uniunea Creştin-Democrată a lui Merkel, a făcut din acest punct o condiţie pentru orice acord de coaliţie.
  Veniturile obţinute din orice taxă rutieră trebuie să fie alocate cheltuielilor cu infrastructura de transport, a arătat ministerul. „Nevoia de acţiune este mare, având în vedere atât bugetul redus de investiţii alocat transportului, cât şi necesităţile de întreţinere şi modernizare, spre exemplu, în zona renovării podurilor. Avem nevoie de mai mulţi bani pentru infrastructură“, se arată în punctul de vedere al ministerului german.
  Reţeaua de autostrăzi din Germania s-a „deteriorat semnificativ“ în ultimii ani, potrivit unui studiu realizat de Institutul German pentru Cercetare Economică.
  Taxa ar putea include sisteme bazate atât pe distanţa parcursă, cât şi pe timpul parcurs, a menţionant purtătorul de cuvânt al ministerului. Taxa va fi proporţională cu utilizarea drumurilor, astfel încât şoferii vor trebui să plătească doar pentru durata vizitei lor sau pentru lungimea drumului pe care călătoresc. Va fi, de asemenea, o reducere pentru maşinile cu emisii reduse, potrivit propunerii date publicităţii.

Sursa: www.capital.ro

Read more...

Scandal produs în incinta unui local din Cîmpeni

  În dimineaţa zilei de duminică, în jurul orei 02.53, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cîmpeni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui scandal într-un local din oraşul Cîmpeni.

  La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliţie aflată în dispozitivul de menţinere a ordinii şi liniştii publice pe raza oraşului, care, din primele verificări au constatat că un tânăr de 21 de ani, din comuna Bistra, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat scandal în local. Pentru a menţine un climat de normalitate în club, tânărul a fost scos afară din local, unde a continuat comportamentul agresiv.

  Ulterior, tatăl tânărului şi alte rude au venit la localul respectiv, continuând şi aceştia să se manifeste agresiv.

  Pe baza constatărilor făcute pentru faptele săvârşite în incinta localului, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a persoanelor care au provocat şi participat la scandal, cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei, conform prevederilor art. 3 pct. 1 din Legea nr. 61/1991.

  Totodată persoanelor implicate în eveniment le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile legale privind depunerea plângerii prealabile, condiţie esenţială pentru înregistrarea de dosare penale şi efectuarea de cercetări în cazul infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „distrugere”.

  În continuare, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul, în funcţie de care vor fi dispuse măsuri legale.

Read more...

Pleaca Mihaela Tatu din Romania?

  • Published in Monden

  Acum cateva zile Mihaela Tatu a fost invitata la emisiunea lui Teo Trandafir  si a spus ca si-ar dori sa plece din tara. Vedeta a dezvaluit ca fiica sa s-ar putea muta in scurt timp in Germania, iar Mihaela vrea sa o urmeze.

  “Ioana s-ar putea sa se mute la Berlin. M-as duce si eu acolo sa fac orice. Poate o vad si eu capatuita, poate imi face si niste nepoti…

  Sunt multe zone unde m-as duce si as zace acolo. M-as duce in Sardinia, Santorini, Rhodos, Tenerife”, a povestit Mihaea Tatu la KanalD (reginele.ro).

Read more...

Jurnalul barbatului: cum sa cuceresti orice femeie!

  • Published in Monden

  Este un lucru stiut ca anumite femei se lasa cucerite mai greu, doar pentru a-ti mari interesul pentru ele. Insa chiar si tipa aceea care te ignora de fiecare data cand esti in apropierea ei poate fi cucerita. Iata sfaturile specialistilor si afla cum sa cuceresti orice femeie.

Nu renunta. Este foarte important sa nu renunti fara lupta la femeia de care iti place. Chiar daca te refuza de 2 ori, asta nu inseamna ca trebuie sa te superi si sa incepi sa o ignori si tu. Nu, asta este cel mai rau lucru pe care l-ai putea face si nu i-ai demonstra decat ca a avut dreptate si ca nu ti-a placut cu adevarat de ea. Asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si pune urmatoarele sfaturi in practica.

Fa-o putin geloasa. Daca stii ca nu ii esti complet indiferent, o strategie buna ar fi sa o faci putin geloasa. Si aici nu ma refer la a te cupla cu cea mai buna prietena sau la a agata orice tipa de pe strada, doar sa ii arati ca tu poti. Tot ce trebuie sa faci este sa flirtezi putin cu o femeie pe care nu o cunoaste si vei vedea cum va deveni brusc interesata de tine. Ai grija insa sa nu cazi in extrema cealalta si sa incerci sa o faci geloase sarutandu-te cu alte femei. Acest lucru nu va face decat sa o dezguste si sa te priveasca ca pe un barbat fara intentii serioase.

Sari in ajutorul ei. Sigur are nevoie de ajutorul unui barbat din cand in cand, iar tu esti omul potrivit pentru orice problema. Daca are nevoie de ajutor pentru un proiect de la serviciu, incearca sa o ajuti, chiar daca nu stii nimic din domeniu. Daca nu stie ce restaurant sa aleaga pentru aniversarea zilei de nastere, vino tu cu cateva propuneri. La un moment dat isi va da seama ca nu iti este indiferenta si te va aprecia si mai mult.

Ai grija de aspectul tau. Femeile se bazeaza foarte mult pe simtul vizual atunci cand decid sa se intalneasca cu un barbat. Asa ca trebuie sa fii mereu aranjat, ingrijit, cu haine elegante si cu multa incredere in fortele proprii. Fii sigur ca te va remarca mult mai usor.

Nu te purta copilareste. Daca vrei sa ii atragi atentia, incearca macar sa nu te comporti ca un copil rasfatat care nu primeste ce vrea. Da dovada de maturitate si arata-i ca esti un barbat cu capul pe umeri. Iti va descoperi latura mai copilaroasa in timpul relatiei, cand te va cunoaste mai bine.

Cat mai multe intalniri “intamplatoare”. In ceea ce priveste dragostea nimic nu poate fi lasat la voia intamplarii. Acelasi lucru se intampla si atunci cand vrei sa cuceresti o femeie. Incearca sa te intalnesti cu ea absolut “intamplator”la cafeneaua din colt, unde stii deja ca isi bea cafeaua. De aici iti va fi mult mai usor sa intri in vorba cu ea si sa ii atragi atentia.

Complimente. Nicio femeie nu se satura de complimente, de acest lucru poti sa fii sigur. Din cand in cand, ii poti face un comliment frumos, si sa o faci sa se simta cu adevarat o femeie frumoasa si apreciata. Iar de aici si pana la o intalnire in adevaratul sens al cuvantului nu mai este mult (reginele.ro).

 

Read more...

Microbuz vs. tractor cu semiremorcă

  Poliţiştii au intervenit miercuri, 6 noiembrie în jurul orei 13.14, pentru a soluţiona un accident rutier produs pe DN 1, pe raza localităţii Galda de Jos.

  Echipa operativă care s-a deplasat la locul accidentului a stabilit că F.S., de 42 ani, din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, în timp ce a condus un microbuz nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi nu a acordat prioritate de trecere unui  autotractor care tracta o semiremorcă, ansamblu condus de  Ioan P., de 27 ani, din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, care se afla în depăşirea unui autovehicul,  intrând în coliziune cu acesta .

  In  urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a patru minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, pasageri în microbuz, nefiind necesară transportarea acestora a spital.

  Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Read more...

Băutură sau… spray lacrimogen!

  Supărat că nu mai primeşte de băut, un bărbat din Teiuş a folosit un spray lacrimogen într-un bar. Jandarmii au intervenit prompt şi l-au sancţionat contravenţional.

  Incidentul a fost semnalat joi, 7 noiembrie, la ora  11.30, într-un local situat pe strada Tudor Vladimirescu din cartierul albaiulian Ampoi II.  Aflat deja în avansată stare de ebrietate domnul Emil G. ( 37 de ani ), din Teiuş, nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice, fapt care a determinat nemulţumirea acestuia. Nervos, înainte de a părăsi incinta, bărbatul a pulverizat o substanţă iritant lacrimogenă dintr-un recipient pe care îl avea asupra sa, cu scopul de a obstrucţiona activitatea barului. A fost depistat în scurt timp de un echipaj de jandarmerie, chemat în ajutor prin apel la 112, care a constatat că spray-ul folosit de bărbat face parte din categoria celor acceptate la comercializare şi nu prezintă pericol pentru persoane. Totuşi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei pentru că s-a constatat că a încălcat prevederile legii 61 din 1991, republicată, act normativ care prevede că aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 100 lei la 500 lei.

  Cu scop preventiv, jandarmii atenţionează cetăţenii că în cazul în care astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate,  amenda poate fi stabilită de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar lucrurile care au servit la săvârşirea contravenţiilor, dacă sunt ale contravenientului, precum şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiilor, dacă nu sunt restituite persoanei vătămate, vor fi confiscate.

Read more...

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18:00 un nou derby la Alba Iulia: CSU – Sepsi-SIC Sf. Gheorghe

  • Published in Sport

  Nou derby în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia. CSU Alba Iulia întâlneşte sâmbătă, 9 noiembrie 2013, de la ora 18:00, pe Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, într-un meci care contează pentru etapa a VII-a a Campionatului Naţional de baschet feminin. Partida este una importantă pentru ambele echipe, cele două fiind în acest an contracandidate la lupta pentru câştigarea campionatului, lucru care face ca orice rezultat să conteze mult pentru o plasare cât mai bună înaintea playoff-ului din primavara anului viitor. Uşor favorită în meci pleacă totuşi trupa universitară, care va juca pe propriul teren şi va putea beneficia de suportul propriilor fani. Un plus din acest punct de vedere este dat şi de faptul că în trei partide directe jucate în Sala Universităţii din Alba Iulia, CSU s-a impus de fiecare dată, fără mari probleme.

  În acest debut de sezon, cele două combatante au avut un parcurs asemănător, înregistrând 5 victorii şi o înfrângere. În ceea ce priveşte întâlnirile directe, cinci la număr, scor 4-1 pentru universitare, toate au avut loc în sezonul precedent 2012/2013.

  Sezonul 2013/2014 aduce o noutate comună pentru cele două combatente şi anume participarea în premieră în cupele europene. Aşadar, CSU Alba Iulia va juca începând de miercurea viitoare în Liga Europei Centrale (CEWL) împotriva echipelor Piestanske Cajky (Slovacia), Valosun Brno (Cehia), Flying Foxes Post Viena (Austriei) şi ICIM Arad. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe va participa sezonul acesta în cea de-a doua competiţie baschetbalistică feminină ca valoare, Eurocup. Aici, trupa condusă de Deri Csaba întâlneşte reprezentanta Rusiei, Dynamo - Guvd Novosibirsk, Tarsus Belediye Spor Kulubu, din Turcia şi Horizont Minsk, din Belarus.

  Pentru partida de sâmbătă în lotul echipei CSU se regăsesc trei jucătoare ce au evoluat în trecut la echipa din Sf. Gheorghe: Annemarie Părău, Ildiko Nagy, şi Larisa Toma. De cealaltă parte, la trupa din judeţul Covasna evoluează în acest moment Elena Dincă, fostă la echipa universitară din Alba Iulia timp de două sezoane.

  Înaintea acestei partide foarte importante, antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov a declarat: „ne dorim foarte mult să câştigăm, însă Sepsi are echipă bună anul acesta, o au pe Samantha Prahalis, o jucătoare de excepţie, care a jucat în NWBA şi pe care va trebui să o anihilăm foarte bine, dar şi alte două americance şi o bosniacă valoroase. Obiectivul lor anul acesta e să fie pe primul loc, la fel şi al nostru, iar în acestă partidă sper să reuşim să profităm de avantajul propriului teren, să jucăm în forţă şi să dăm totul pentru a câştiga. Pentru aceasta trebuie să facem o apărare agresivă încă din primele secunde ale partidei” (CSU Alba Iulia).

Read more...

43 de constructori se luptă pentru a construi autostrada Sebeş-Turda

 

 

 

  Conform informaţiilor furnizate de CNADNR, există 43 de consorţii interesate de obţinerea contractului de construcţie a unuia sau mai multor tronsoane din cele 4 ale autostrăzii Sebeş- Turda.
  CNADNR a estimat că pentru realizarea acestei autostrăzi în lungime de 70 de kilometri, sunt necesare aproximativ 554 milioane de euro, chiar dacă guvernul a adoptat o hotărâre care prevede o sumă apropiată de un miliard de euro.
  Finanţarea constucţiei autostăzii este realizată prin fonduri europene (85%) şi prin finanţare din bugetul naţional ( 15%). Deși criteriul “cel mai mic preț” este unul foarte important, acesta nu este singurul luat în calcul la desemnarea câștigătorului licitației.
PENTRU LOTUL 1
1 – Asocierea Corsan Corviam Construccion SA – Selina SRL – Louis Berger SAS – Road Consulting & Design Solutions SRL  - pret oferit 457.310.773 RON fără TVA
2 – Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – pret oferit 604.717.699.66 RON fără TVA
3 – Asocierea PA&CO International SRL -Carena SpA – pret oferit 523.007.256.33 RON fără TVA
4 – Asocierea Max Boegl Roman ia SRL – Astaldi SpA – Astalrom SA – pret oferit
657.739.258.70 RON fără TVA
5 – Asocierea OHL SA – Tancrad SRL – pret oferit 618.213.904 RON fără TVA
6 – Asocierea Impregilo SpA – Salini SpA – pret oferit 539.488.704.94 RON fără TVA
7 – Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Constructii SRL – pret oferit 541.739.137.27RON fără TVA
8 – Asocierea Associatione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A.- Societatea de Constructii Napoca SA – Imob Lux Construct SRL – Tel Drum SA – Impressa
Fe rrara S.N.C. Di Angela & Rossella Ferrara – Fincodrum SA – R.C.M. Costru/.ioni SRL – Schiavo & C. SpA – Eurocerad International SRL – pret oferit 552.890.671,47 RON fără TVA
9 – JV Strabag SRL – Straco Grup SRL – pret oferit 594.625.718,42 RON fără TVA
LOTUL 2
1 – Asocierea Corsan Corviam Construccion SA – Selina SRL – Louis Berger SAS – Road Consulting & Design Solutions SRL: pret oferit 471.432.845,00 RON fără TVA
2 – Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA: pret oferit 665.996.518,64 RON fără TVA
3 – Asocierea Astaldi Spa – Max Boegl Romania – Astalrom SA: pret oferit 719.013.892,29 RON fără TVA
4 – Asocierea PA&CO International SRL – Carena SpA: pret oferit 525.194.105,73 RON fără TVA
5 – Asocierea OHL SA – Tancrad SRL: pret oferit 549.633.496,49 RON fără TVA
6 – Asocierea Impregilo SpA – Salini SpA: pret oferit 499.569.581,40 RON fără TVA
7 – Asocierea Lena Engenharia E Contruţoes SA – Teloxim Con SRL – Consitrans SRL: pret oferit 640.333.284,13 RON fără TVA
8 – Asocierea RCM Costruzioni SRL – SC Imob Lux Construct SRL – SC Consinit SRL – Societatea de Constructii Napoca SA – Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara- SC T Dancor Rom Construct SRL – Shelter Construct SRL – Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A. – Schiavo & C.SpA – Eurocerad International SRL: pret oferit 60.019.270,35 RON fără TVA
9 – Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL: pret oferit 549.332.493,63 RON fără TVA
10 – JV Strabag SRL – Straco Grup SRL: pret oferit 618.950.315,87 RON fără TVA
LOTUL 3
1 – Asocierea Corsan Corviam Construccion SA – Selina SRL – Louis Berger SAS – Road Consulting & Design Solutions SRL: pret oferit 380.448.603,00 RON fără TVA
2 – Asocierca SC Hidroconstructia SA – Secol SpA – Secol Romania SRL: pret oferit 474.363.106,77 RON fără TVA
3 – Asocierea FCC Construction SA – Lena Engenharia E Contruţoes SA: pret oferit 677.176.042,00 RON fără TVA
4 – Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d ’Acqua SpA: pret oferit 420.51L.921,43 RON fără TVA
5 – Asocierea Tel Drum SA – Imob Lux Construct SRL – Impresa Ferrara S.N.C. Di Angela & Rossella Ferrara – SC T Dancor Romconstruct SRL – RCM Costruzioni SRL -
G.S. Edil Soc. Coop. – Schiavo & C. SpA – Eurocerad International SRL: pret oferit 485.497.115,46 RON fără TVA
6 -Asocierea PA&CO International SRL – Carena SpA: pret oferit 447.915.351,87 RON fără TVA
7 -Asocierea Max Boegl Romania SRL – Astaldi SpA – Astalrom SA: pret oferit 480.469.37836 RON fără TVA
8 – Asocierea OHL SA – Tancrad SRL: pret oferit 546.393.798,52 RON fără TVA
9 – Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Constructii SRL: pret oferit 474.946.430,82 RON fără TVA
10 – Azvirt LLC: pret oferit 398.340.053,54 RON fără TVA
11 – Asocierea Porr Construct SRL – Porr Bau GmbH: pret oferit 520.619.478,06 RON fără TVA
12 Asocierea Aktor SA -Euroconstruct Trading’98 SRL: pret oferit 500.241.416,88 RON fără TVA
13 JV Strabag SRL -Straco Grup SRL: pret oferit 472.493.656,24 RON fără TVA
Lotul 4:
1 – Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A; pret oferit 502.530.589,49 RON fără TVA
2  - Asocierea Astaldi Spa – Max Boegl Romania – Astalrom SA; pret oferit 524.894.168,62 RON fără TVA
3  - Asocierea PA&CO International SRL –CARENA  SpA; pret oferit 449.029.116,61 RON fără TVA
4  - Asocierea OHL S.A. – Tancrad SRL; pret oferit 515.351.933,84 RON fără TVA
5  - Asocierea Teloxim Con Srl & SC Via Design SRL; pret oferit 532.733.436,55 RON fără TVA
6 – Asocierea Lena Engenharia E Contruções SA – FCC Construction SA; pret oferit 519.260.65639 RON fără TVA
7  - SC PORR Construct SRL – PORR Bau GmbH; pret oferit 470.004.894,83 RON fără TVA
8  - Asocierea Impregilo SpA – Salini SpA; pret oferit 603.641.221,79 RON fără TVA
9 - Asocierea Societatea de Constructii Napoca SA – SC Imob Lux Construct Srl – SC T Dancor RomConstruct Srl – SC Tel Drum SA – Impresa Ferrara S.N.C DI Angela & Rossella Ferrara- RCM Costruzioni SRL -  Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A. – Schiavo & C.SpA – Eurocerad International SRL; pret oferit 471.086.745,54 RON fără TVA
10  - Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL; pret oferit 545.320.286,74 RON fără TVA
11 - JV SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL: pret oferit 525.406.150,94 RON fără TVA

 

 

 

Read more...

Femeile singure ar trebui să renunţe la profilul de Facebook

  • Published in Monden

  Femeile singure ar trebui să renunţe la profilul de Facebook, deoarece "vieţile perfecte" ale prietenilor virtuali le afectează sănătatea, a avertizat un expert în relaţii, citat de dailymail.co.uk.
  Zoe Strimpel, expert în relaţii, a declarat că site-urile de socializare abundă cu fotografii cu bebeluşi, dar şi cu imagini de la nunţi "perfecte" care provoacă invidie şi voyeurism.
  În timpul unei prelegeri ţinute la Cambridge's Festival of Ideas, Zoe le-a îndemnat pe femeile singure să renunţe la profilul de Facebook. Aceasta a spus că renunţarea la profilul de Facebook va ajuta la "limitarea sentimentului delicios, dar dezgustător al voyeurismului, uşoara invidie, chiar şi narcisismul".
  Mai mult decât atât, Zoe a spus că femeile petrec prea mult timp monitorizând potenţialii pretendenţi online. Astfel, mulţumită acestei reţele de socializare pot afla numele părinţilor celor cu care vor să se întâlnească, detalii despre vacanţele lor, numele fostelor iubite, cu cine îşi petrec timpul liber şi multe alte informaţii. Aceste detalii nu sunt sănătoase sau ajutătoare, mai mult decât atât dau impresia că bărbaţii aceştia sunt mai bine ancoraţi în viaţa reală, ceea ce este cu adevărat dăunător (realitatea.net).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686