Items filtered by date: Friday, 08 February 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Serviciile online ale ANAF nu vor funcționa sâmbătă

Serviciile informatice disponibile prin portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenantă sâmbătă, 9 februarie, între orele 9:00 – 21:00, scrie HotNews.ro.

Miercuri site-ul ANAF nu a funcționat până la ora 16:00. Totuși, în mare parte din zi seviciile privind depunerea formularelor au fost operaționale.

Ce a afișat pagina ANAF aproape toată ziua de miercuri:

"In prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!".

Bani pentru informatizare în proiectul de buget

De serverele instituției se ocupă Centrul Național pentru Informații Financiare, structura informatică, înființată în 2017, ce are ca obiectiv unificarea tuturor bazelor de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS. 
Zero lei au fost cheltuiți anul trecut pentru modernizarea sistemului informatic, potrivit proietului de buget. Anul acesta este alocată o sumă de 9,5 milioane lei, iar pentru anul viitor este prognozată cheltuirea a 3,6 milioane lei Pentru proiectul de modernizare a administrației fiscale este alocată o sumă de 31.000 lei.
Conform proiectului de buget, obiectivele Centrului pentru acest an sunt menținerea în stare de funcționare a platformelor hardware și software existente în centrele de date, cu resursele disponibile, ca suport pentru sistemele informatice la interfața cu cetățenii, mediul de afaceri și instituțiile publice: DeDoc, SPV, PatrimVen, ForExeBug, Trezor, SAIVEN, SIIV și retehnologizarea și extinderea platformelor hardware, software și de comunicații instalate în centrele de calcul.

 

 

 

 

Read more...

Comisia Europeană estimează o încetinire a economiei României

Comisia Europeană estimează în prognoza de iarnă o creştere economică a României, în 2019, de 3,8%, departe de ţinta guvernului de creştere, de 5,5%, scrie Ziarul Financiar. Potrivit Comisiei Europeane, evoluţia investiţiilor în 2019 va depinde, în mare, de impactul politicilor introduse în luna decembrie 2019 în sectorul bancar, energie şi telecomunicaţii.

Institutul Naţional de Statistică va publica, la 14 februarie, primele estimări privind PIB-ul Ro­mâniei în 2018, a cărui creş­tere este estimată de guvern la 4,5%. În previziunile de iarnă pu­bli­cate ieri, Comisia Europeană anti­ci­pează o creştere economică pentru 2018 de 4% şi o ajustare la 3,8% în acest an.

„Boomul economic din 2017 s-a temperat în 2018. Creşterea reală a Produsului Intern Brut s-a redus de la 7% în 2017 la un nivel estimat la 4% în 2018. Ritmul mai lent de creştere este cauzat de consumul privat, pe măsură ce efectele reducerilor de taxe imple­mentate în 2017 s-au risipit, iar inflaţia a afectat mai mult veniturile disponibile“, arată documentul Comisiei.

Potrivit datelor INS şi ale Comisiei Naţionale de Prognoză, cererea internă a scăzut de la 7,6%, an/an, în 2017 la 5,9% estimat în 2018. Consumul final care a crescut pe volum în 2017 cu 8,6% s-a redus în 2018, la 4,8%. Prognoza vede o redresare a lui la 5,9% în acest an, dar nu şi Comisia Europeană.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686