Items filtered by date: Wednesday, 08 November 2017 - Like - stiri Alba Iulia

100 de zile ale Marii Uniri la Alba Iulia

Vineri, 10 noiembrie 2017, ora 12.00 la Museikon, noua secție muzeală a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției de artă vizuală, 100 de zile ale Marii Uniri la Alba Iulia.

Expoziția care cuprinde lucrări de artă textilă realizate de artista, Daniela Frumușeanu, se află la confluența artelor plastice cu valorificarea patrimoniului, având ca sursă de inspirație fotografii document din perioada 1914-1922.  Astfel, documentele scrise, mesaje de dincolo de timp, fie că sunt scrisori, pagini de ziar sau chiar pagini din jurnalul zilnic al Reginei Maria, care ne-au parvenit prin intermediul resurselor arhivistice, devin un laitmotiv al expoziției.

Expoziția, un proiect al Asociația DAR DEVELOPMENT, este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Programului Acces Centenar, lansată la București în 3 noiembrie, va putea fi vizionată în Alba Iulia în perioada 10-14 noiembrie, după care va fi prezentată publicului din Iași.

Evenimentul este organizat la Alba Iulia de Consiliului Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Succesul e ...MOLIPSITOR!

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro, în parteneriat cu BCR și Banca Transilvania,  acestora alăturându-li-se Egghead Advertising și Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă, derulează cea de-a doua ediție a campaniei  „Succesul e...MOLIPSITOR!”, un proces interactiv de descoperire și împărtășire a bunelor practici și a impactului generat de proiectele finanțate din fondurile europene.

La conferința desfășurată azi, 8 noiembrie 2017, „Succesul e...MOLIPSITOR!” – Regiunea Centru, ce a avut loc la Sibiu, au participat domnul Gruia Ioan BUMBU, președintele Asociație Pakiv România, doamna Alexandra RUS, Director Executiv OIR POSDRU Centru și domnul Simion CREȚU, Director General ADR Centru alături de Cristian BUCHIU, Șef-adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Dragoş JALIU, Partener, Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro, Loredana RĂUȚU,Director Departament Programe de Finanțare, Banca Comercială Română, Leonard CORNOIU,Director Direcția Programe Europene, Banca Transilvania, etc.

 „Succesul e...MOLIPSITOR!” este parte a Caravanei Fondurilor Structurale și cuprinde:

- 8 conferințe regionale de descoperire a succesului,

- Gala Fondurilor Structurale – ediția a II-a,

- „Let’s Talk Impact” – materiale de prezentare, într-un format „user-friendly”, a impactului utilizării fondurilor europene în perioada 2007-2013 la nivelul României.

Evenimentul a inclus prezentări ale unor proiecte de succes, inclusiv ale unor antreprenori care au pornit mici afaceri cu ajutorul fondurilor europene, studii de caz cu privire la implementarea unor modele de business inovatoare social în proiectele cu finanțare europeană și o secțiune interactivă „Să învățăm de la experți”. În cadrul acestei secțiuni, au fost prezentate informații practice legate de achizițiile în proiecte și dezvoltarea comunitară cu fonduri europene, iar speakerii au răspuns întrebărilor publicului.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686