Items filtered by date: Friday, 13 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Alba Iulia premiata la Gala Turismului – FTV Tourism Award

Cetatea Alba Carolina este, din nou, în centrul atenției la Gala Turismului ediția a V-a.

Premiul care urmează să fie conferit în această seară Municipiului Alba Iulia, pentru punerea în valoare a celei mai mari cetăți din România, confirmă trendul ascendent pe care se afla orașul, ca destinație turistică de top în România.

Festivitatea organizată de Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România și Fashion Tv, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, invită pe podium oameni de afaceri, instituții și organizații cu activitate semnificativă și eficientă în turism. Evenimentul este un reper în domeniu, care oferă indicii importante despre complexitatea și evoluția principalelor atracții turistice din România, atât profesioniștilor, cât și opiniei publice.

“Dezvoltarea turismului înseamnă implicarea tuturor resurselor și a întregii comunități în antrenarea unor mecanisme care să transforme interesul turistic în beneficii directe. Cu toate că, la început de drum, etapele sunt lente și așteptările mari, Alba Iulia reușește să exemplifice și să confirme că este pe drumul cel bun. Fie că vorbim de festivaluri și evenimente, fie că vorbim de centre de informare sau strategii de promovare”, a declarat city managerul Nicolaie Moldovan, reprezentantul municipiului Alba Iulia la eveniment. 

Cei mai importanți jucători din turism, industria hotelieră, locații deosebite, concepte turistice inedite și proiecte inovatoare în domeniu vor fi, la rândul lor, premiate în cadrul Galei.

“Ma bucură, îmi crește inima, de-a dreptul, ori de câte ori aud sau văd scris Alba Iulia, oriunde. Asta înseamnă că eforturile de promovare se vad, se simt și, nu mă îndoiesc, se vor traduce în turiști și, implicit, în creșterea Cetății, ca obiectiv turistic. Această distincție este încă o confirmare că suntem pe drumul corect și că turismul e șansa noastră de a ieși în lume. Iar lumea, încet-încet, începe să aprecieze și așa, firesc, vin și premiile. Sigur că nu putem trăi din premii dar, la nivelul și dinamica de astăzi ale industriei turistice, orice semn de recunoaștere e o bilă albă, care ne dă impulsul necesar să mergem mai departe” a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Ca o noutate importantă, ediția din acest an îl are ca invitat de onoare pe fondatorul Fashion TV, Michael Adam, un nume iconic în această industrie și cel care a dezvoltat la nivel mondial conceptul de F.Destination.

Alba Iulia și-a făcut intrarea triumfală în această nișă turistică importantă, prin prima ediție a Festivalului Feeric Fashion Days, desfășurată anul trecut în Cetatea Alba Carolina și devenită deja un reper în zona fashion.

Decernarea premiilor Gala Turismului – FTV Tourism Awardare loc în această seară în București, la Stejarii Country Club și va fi transmis live pe www.fashiontv.com.ro, începând cu ora 19.00.

Read more...

DNA cere arestarea lui DAN SOVA

Procurorii DNA solicită Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, acuzat de DNA de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii precizează că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între Complexele Energetice Rovinari și Turceni, pe de o parte, și SCA "Șova și Asociații", pe de altă parte.

DNA spune că există date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia, pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistenţă juridică semnate cu complexele energetice Rovinari şi Turceni”. Şova mai este acuzat că în 2010 a ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa sa deavocatură, pentru a ascunde urmele contractelor cu cele două complexuri energetice.

Dan Şova este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi în dosarul desprins din cel al retrocedării ilegale de păduri, alături de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

În prezent, Dan Şova este membru al Partidului Social Democrat, după ce, în ianuarie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis revocarea unei decizii anterioare privind excluderea lui Dan Şova din partid.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed