Items filtered by date: Tuesday, 10 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Grebla retinut de DNA pentru vanzare de capre

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR) Toni Greblă a fost reținut, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, printre care și trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și constituirea de grup infracțional organizat. Ulterior, anchetatorii au prezentat noi acuze la adresa fostului judecător CCR, și anume favorizarea făptuitorului și folosirea de informații secrete în scop personal.

Potrivit avocatului lui Toni Greblă, fostul judecător este acuzat că ar fi încercat să vândă 50 de capre prin interpuşi, pentru a scăpa de probe, iar cel care a făcut denunţul se pare că este un avocat. "Ca să meargă umilirea până la capăt, urmează să se meargă cu propunerea de arest la domiciliu", a declarat avocatul, precizând că prezentarea lui Toni Grebla în fața judecătorilor de la Înalta Curte se va face miercuri.
Toni Greblă este primul judecător al Curții Constituționale reținut de DNA în vederea arestării pentru fapte de corupție.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său la finalul lunii ianuarie, când s-a cerut avizul Senatului pentru arestarea sa preventivă. După circa 2 săptămani, Toni Grebla a demisionat (în 4 februarie), din funcția de judecător al Curții Constituționale a României (CCR).

Read more...
Subscribe to this RSS feed