Items filtered by date: Thursday, 23 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Simona Halep s-a calificat in semifinalele Turneului Campioanelor

  • Published in Sport

Simona Halep s-a calificat joi în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, fără să joace, după ce americanca Serena Williams a pierdut primul ghem al meciului cu canadianca Eugenie Bouchard, din cadrul Grupei Roșii a competiției.

Tenismena noastră și-a asigurat prezența în penultimul act, după ce a câștigat categoric primele sale două meciuri de la Singapore, cu Eugenie Bouchard ( 6-2, 6-3) și Serena Williams (6-0, 6-2), iar vineri urmează să dispute ultima sa partidă din grupă, în compania Anei Ivanovic din Serbia.

Simona Halep a învins-o pe Ivanovic anul trecut la Turneul Campioanelor ''B'' de la Sofia, cu 2-6, 6-1, 6-3, și anul acesta, în sferturi la Madrid, cu 6-2, 6-2. Ivanovic (26 ani, 8 WTA) s-a impus anul trecut la Doha, când Halep a abandonat după primul set (la scorul de 6-3). În plus, sârboaica a profitat anul acesta, în sferturi, la Beijing, de o neprezentare a Simonei, retrasă în urma unei accidentări la coapsă.

Semifinalele Turneului Campioanelor vor avea loc sâmbătă, în timp ce marea finală e programată duminică. 

Read more...

Andrei Hrebenciuc retinut de procurorii DNA

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătușe la mâini din sediul DNA Brașov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. 

Andrei Hrebenciuc va fi prezentat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare pe 30 de zile. Acesta este acuzat de complicitate la trafic de influență și suspectat de spălare de bani.

Andrei Hrebenciuc nu a făcut nicio declarație la ieșire, iar avocatul lui a confirmat ca acesta a fost reținut, fără să ofere detalii suplimentare.

Viorel Hrebenciuc și fiul său au mers împreună la DNA Brașov, fostul deputat susținând că el și Andrei sunt nevinovați, adevărata țintă din acest dosar fiind Victor Ponta.

Procurorii DNA au desfășurat, miercuri, percheziții la firma lui Andrei Hrebenciuc din București. Descinderile au avut loc în dosarul retrocedărilor ilegale, în care social-democratul este urmărit penal alături de alți membri importanți din PSD, cum ar fi Ilie Sârbu sau Ioan Adam.

Anchetatorii susțin că Andrei Hrebenciuc a fost implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri chiar de tatăl lui, care l-a folosit ca intermediar. Fostul deputat ar fi urmat să primească 12.000 de hectare de teren forestier, în schimbul influențării unui proces intentat de angajații Romsilva, care s-au opus retrocedărilor.

Potrivit DNA,  Viorel Hrebenciuc l-ar fi folosit pe fiul sau ca intermediar pentru aceasta șpagă, care ar fi urmat să ajungă în posesia familiei.

Read more...

VICTORIE pentru CSU Alba Iulia impotriva vicecampioanei nationale

  • Published in Sport

Echipa universitară a învins miercuri seară, scor 71-68 (24-17, 14-16, 20-14, 13-21), pe ICIM Arad, într-o partidă care a contat pentru etapa a VI-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Formația din Alba Iulia s-a aflat la conducerea meciului pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, chiar dacă a avut unele momente în care și-a pierdut luciditatea și le-a permis adversarelor să revină pe tabelă.

„Sunt mulțumit că am reușit să facem ceea ce ne-am propus astăzi împotriva Aradului, pentru că le-am studiat extrem de mult jocul și am fost pregătiți pentru acest meci, chiar dacă în continuare se vede lipsa de experiență, care duce la multe mingi pierdute și greșeli neobișnuite în atac. Am practicat un joc bun, chiar dacă au fost momente lipsite de luciditate, însă am reușit în apărare să schimbăm apărarea zonă cu om la om, lucru care adversarelor le-a pus multe probleme. Îmi felicit jucătoarele pentru că au dat dovadă de caracter și voință și au făcut tot posibilul să nu piardă pe propriul teren. Este o mare, mare victorie pentru noi”, a declarat antrenorul  CSU Alba Iulia, domnul Miroslav Popov.

Echipa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a intrat extrem de bine în partidă și chiar dacă după primul minut de afla în dezavantaj de 4 puncte, a întors repede scorul, iar după primul sfert aveau avantaj pe tabelă, scor 24-17, pentru ca la pauza mare avantajul să scadă la doar 5 puncte. La revenirea de la cabine jocul a continuat tot cu CSU la timonă, care nu a cedat inițiativa, având avantaj chiar de 13 puncte la un moment dat. Ultimul sfert a debutat slab pentru universitare care le-au permis oaspetelor să se apropie amenințător, însă în final s-a impus echipa care s-a aflat la control în cea mai mare parte a jocului.

În urma acestei partide CSU ajunge la cota 5 în ceea ce privește victoriile, având în continuare doar o înfrângere, în timp ce arădencele înregistrează cel de-a doilea insucces din acest sezon.

Cea mai eficientă jucătoare a disputei a fost Alexandra Uiuiu, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, pentru un coeficient de eficiență de 20 de unități. „A fost un meci foarte greu și solicitant, însă mă bucur foarte mult că am reușit în sfârșit să ne demonstrăm valoarea, nu am mai fost atât de timorate și ne-am impus în fața unei adversare agresive și extrem de valoroase. Sper să continuăm să jucăm la fel de bine și cu încredere partidele care urmează", a declarat Alexandra Uiuiu, extremă CSU Alba Iulia.

Statistică CSU Alba Iulia: Alexandra Uiuiu - 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Wumi Agunbiade - 13 puncte și 6 recuperări, L'Oreal Price - 11 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive, Valencia McFarland - 11 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Jessica Kuster - 9 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Milica Deura - 5 puncte și o pasă decisivă, Larisa Toma - 4 puncte și 6 recuperări și Marta Fodor - o recuperare.

CSU Alba Iulia

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686