Items filtered by date: Saturday, 21 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Cadavrul unui tânăr de 21 de ani din Sebeş, descoperit în râul Mureş

  În după- amiaza zilei de 20.09.2013 orele 18.00, un bărbat din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba a sesizat Poliţia municipiului Alba cu privire la faptul că în râul Mureş, pe raza comunei Blandiana, satul Mereteu, a fost identificat cadavrul unei persoane de sex bărbătesc.
  Poliţiştii au identificat cadavrul în persoana numitului Vasile L. de 21 de ani, domiciliat în municipiul Sebeş, judeţul Alba, care a plecat de la domiciliu în seara zilei de duminică 15.09.2013 să pescuiască în râul Mureş.
  Cadavrul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba în vederea efectuării necropsiei.
  Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Read more...

Ce beneficii îţi aduc animalele de companie!

  • Published in Monden

  Pe langa bucuria pe care un animal de casa ti-o aduce de fiecare data cand il vezi, acesta chiar poate avea efecte benefice asupra sanatatii tale. Chiar daca atunci cand ti-ai cumparat micutul animal nu te-ai fi gandit la beneficiile pe care ti le aduce, cercetatorii au vrut sa demonstreze ca oamenii cu animale de companie chiar sunt mai sanatosi. Sa vedem ce au descoperit acestia!
  Animalele iti fac inima mai puternica. Cercetatorii au scos la iveala faptul ca cei care detin sau au detinut un animal de companie au avut cu pana la 37% mai putine riscuri de a muri prin stop cardiac decat persoanele care nu au detinut niciodata un animal de companie. In plus, stapanii de animale au o tensiune mai mica in situatiile stresante. Tot cercetatorii sunt de parere ca animalele ne ajuta si la mentinerea unui colesterol la nivel mai mic.
  Te feresc de accidente vasculare. Oamenii de stiinta care au efectuat aceste studii au aratat ca posesorii de animale au un risc mai mic cu 40% de accident vascular si stop cardiac.
Incetinesc Alzheimer. Alzheimer este o boala a dementei, care afecteaza in special batranii. Patrupedele din jurul nostru ajuta la socializare si alunga depresia si anxietatea, care pot duce la episoade de pierderi ale memoriei. In multe tari, animalele sunt permise in spitale si la pacinetii cu boli terminale, pentru a le aduce zambetul pe buze.
  Ii fac pe batrani mai responsabili. Odata cu inaintarea in varsta, batranii se pot simti nefolositori. Faptul ca au grija de o fiinta poate avea un efect benefic asupra psihicului si asupra starii de bine. In plus, detinerea unui animal, in special a unui caine, inseamna plimbari zilnice, miscare si voie buna.
Simt scaderea glicemiei. Stim foarte bine ca Grivei are un al saselea simt. Foarte multi caini pot “simti” cand nivelul zaharului din sange scade, anuntandu-si stapanul in acest sens. Acest lucru este folositor in special persoanelor cu glicemie instabila.
  Alunga depresia. Indiferent de varsta pe care o ai si indiferent de starea de spirit, un animal te va face intotdeauna sa razi si sa uiti de momentele mai putin placute de-a lungul zilei. Chiar mai mult, stapanii de animale sunt mai putin predispusi anxietatii, singuratatii, izolarii sau stimei scazute. Stiai ca atunci cand mangai un animal nivelul de serotonina si dopamina din corp creste, facandu-te sa te simti mai fericita?
Ideali pentru copii. In trecut se credea ca un animal va duce la aparitia astmului si alergiilor la copii. Insa in urma cercetarilor, s-a descoperit ca acest lucru este adevarat doar in cazul in care copilul era deja predispus aparitiilor problemelor respiratorii (mostenire genetica de la unul dintre parinti). Adevarul este ca prezenta unui animal de companie in viata unui copil sanatos nu face decat sa ii imbunatateasca imunitatea si sa previna astmul si alergiile.
  Mai mult decat atat, animalele de companie le ofera copiilor un sentiment de siguranta si responsabilitate fata de o alta fiinta. Compasiunea si empatia sunt doar cateva dintre sentimentele pe care copilul tau le poate invata cu un caine in preajma lui.
  Si in cazul copiilor cu ADHD sau autism, cainii pot face minuni. Copii care au deficit de atentie se pot concentra pe ingrijirea animalului, iar cei cu autism pot invata cum sa interactioneze cu lumea din jur.(reginele.ro)

Read more...

Amplasarea radarelor în perioada 22 – 23 septembrie

  Atenţie şoferi! La sfârşitul acestei săptămâni şi la începutul următoarei, radarele poliţiei rutiere vă vor monitoriza comportamentul din trafic pe cele mai importante artere de circulaţie din judeţ.

Amplasarea radarelor în perioada 22 – 23.09.2013:

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Pandişpan cu vişine

  Suntem ajunşi la un sfârşit de săptămână mohorât de toamnă. Poate că prăjitură bună ne poate scoate din starea de amorţeală. Iată sugestia noastră: Pandişpan cu vişine.
  Se scot sâmburii la ½ kg de vişine şi se lasă la scurs. Se bat 8 ouă cu 1 cană de zahăr până se topeşte zahărul, apoi se adaugă o cană de făină.
  Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se presară făină pe vişine şi se pun din loc în loc. Se dă la cuptor la foc mic până se rumeneşte deasupra. Se taie în formele dorite.

Read more...

Andreea Marin şi secretele unui look de excepţie

  • Published in Monden

  Mult timp nu a trecut de când a divorţat de Ştefan Bănică Jr., însă Andreea Marin doreşte cu toată tăria să revină în atenţia media. Acest lucru se observă din noul look al “zânei”, care arată mai bine ca niciodată. Pentru acest lucru, Andreea a intrat într-un program de schimbare a imaginii: a slăbit mult iar pierderea surplusului de greutate aproape că i-a “şters” şi câţiva ani. Chirurgia plastică sa fie de vină?
  Andreea nu are de gând să se oprească la această fază, ţinta ei fiind atingerea formei din urmă cu ceva ani, când a prezentat emisiunea “Surprize, surprize”.
“Zâna” a dezvăluit câteva din armele pe care le-a folosit în lupta cu kilogramele şi cu vârsta“am făcut un program de detoxifiere, o curăţare a corpului, pe dinăuntru. Nu voi continua pentru că este un program destul de puternic, de zece zile. Am pus sănătatea pe primul plan. Dar am început să mănânc sănătos şi fac sport aproape în fiecare zi.  

  Când vine vorba de operaţii estetice, Andreea se arată totuşi refractară, chiar dacă acordă o atenţie sporită felului în care arată.
“Nu am o părere prea bună. Nu simt nevoia sa îmbătrânesc artificial. Îmbătrânim cu toatele, cu toţii, vrem nu vrem. Bunica mea a îmbătrânit frumos şi aş vrea să fiu aşa, un om peste care anii trec într-un chip natural”, a completat vedeta, care radiază de fericire de când s-a îndrăgostit de medicul turc Tuncay Ozturk.

Read more...

Intervenţii prompte pentru ISU Alba

  Ultimele două zile au fost pline cu evenimente la care au trebuit să intervină lucrătorii Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Alba.
  Astfel, detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină ieri, la ora 13.22, în localitatea Oarda de Jos, pe strada  Căprioarei pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei anexe gospodăreşti (bucătărie de vară şi magazie), proprietatea lui C.P. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii. Ca urmare a incendiului au ars acoperişul anexei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp, 60 tone de grâu, o moară de porumb, un motor  electric, mobilier de bucătărie şi electrocasnice. Pagubele produse se ridică la circa 100.000 lei, iar cele salvate la aproximativ 170.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.
  SMURD Alba Iulia a intervenit în această dimineaţă, la ora 06.47, pe DN 1, km 393+635m, pe raza loc. Galda de Jos la un accident rutier produs între trei autoturisme. În urma accidentului două persoane au fost rănite, din care una a rămas  încarcerată. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD pentru acordarea primului ajutor medical, pentru scoaterea persoanei rămasă încarcerată şi pentru transportarea acestora la spital.
  Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit, în data de 20.09.2013, la un număr de 11 de solicitări.

Read more...

Fanfara judeţului Alba este prezentă la un festival din Ungaria

Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba va fi prezentă în perioada 21-23 septembrie  la Festivalului Naţional al Strugurilor din localitatea Syeksyard, regiunea Tolna- Ungaria.
  În cadrul parteneriatului încheiat de Consiliul Judeţean Alba şi Regiunea Tolna din Ungaria va avea loc cea de-a doua etapă a schimbului cultural dintre Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba şi Fanfara Alisca Brass Band din Ungaria.
  Prima etapă a parteneriatului dintre cele două fanfare a avut loc la Alba Iulia în cadrul Festivalului National al Muzicii de Fanfara organizat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2013 in Ungaria. Pe parcursul celor trei zile Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba va sustine concerte în cadrul Festivalului Naţional al Strugurilor din localitatea Syeksyard, regiunea Tolna- Ungaria.
  În componenţa fanfarei vor fi 20 de instrumentişti şi va fi dirijată de dirijorul Coriolan Laurian Honcaş. Ei vor aborda un repertoriu variat printre piesele interpretate numărându-se si prelucrări folclorice din folclorul naţional şi al judeţului Alba.
  ,,Sperăm să reprezentăm cu cinste judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba şi România în cadrul festivalului din Ungaria. Fanfara condusă de dirijorul Coriolan Honcaş va  prezenta în cadrul festivalului un repertoriu muzical variat ce va include lucrări folclorice dar va avea loc şi un schimb de materiale de promovare a judeţului nostru din punct de vedere cultural dar şi turistic- a declarat Daniela Floroian directorul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

Read more...

Culturile distruse de animalele sălbatice vor fi despăgubite

  Reprezentanţii primăriei Alba Iulia anunţă că se vor lua măsuri de despăgubire a agricultorilor de pe raza municipiului, ale căror culturi au fost distruse de către animalele săşbatice.
  În urma sesizărilor depuse la primăria Alba Iulia de către mai multe persoane fizice şi juridice, în care se arată că s-au produs pagube la nivelul culturilor agricole de către animale sălbatice (mistreţi, ciori etc), s-a dispus constituirea unei comisii speciale pentru constatarea şi evaluarea pagubelor, precum şi stabilirea nivelului despăgubirilor ce pot fi acordate. Comisia este compusă din reprezentanţi ai Primăriei, Agenţiei Pentru Protecţia Mediului, Direcţia Agricolă şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj. Aceştia constată pagubele produse culturilor, întocmesc procese verbale şi efectuează calcule concrete ce vizează procentul despăgubirilor.
  Agricultorii afectaţi trebuie să prezinte toate documentele din care să rezulte cheltuielile efectuate de la înfiinţarea culturii până în prezent. Până la ora actuală  s-au înregistrat şase solicitări depuse de către patru persoane fizice şi două juridice. În total s-au constatat pagube produse de exemplare din speciile de faună sălbatică de interes cinegetic asupra a 2,22 ha de porumb, 4 ha de viţă de vie şi 45 ha de floarea soarelui.

Read more...

Evoluţie bună în meciurile de pregătire pentru CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

  Evoluţie bună pentru baschetbalistele de la CSU Alba Iulia, în partidele de pregătire a noului sezon competiţional. Victorie și în primul amical intern pentru formația de baschet CSU Alba Iulia. După ce au reușit să câștige cinci meciuri din tot atâtea disputate în turneul de pregătire din Serbia, universitarele au învins cu scorul 97-51 (28-8, 19-16, 21-12, 29-15) în deplasare pe Universitatea Cluj-Napoca, într-o partidă de pregătire disputată în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.  
  Disputa a fost una la discreția echipei din Alba Iulia, care a condus ostilitățile de la un capăt la altul, câștigând toate cele patru sferturi și impundându-se în final cu scorul de 97-51.
  Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Jovana Vukoje, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 27 de puncte.
  În partida de la Cluj-Napoca, Miroslav Popov le-a introdus în teren pe Tiffany Brown, AnneMarie Părău, Jovana Vukoje, Breanna Salley, Alexandra Uiuiu, Sica Cuzic, Chastity Reed, Khadijah Whittington, Ildiko Nagy și Larisa Toma. Au lipsit Sasa Cadjo (ușor accidentată), respectiv Andreea Beldian și Mihaela Gherman (care nu au făcut deplasarea).
  Prima partidă oficială din sezonul competițional 2013-2014 pentru CSU Alba Iulia va avea loc în data de 25 septembrie, pe teren propriu, cu Phoenix Galați, în primul tur al Cupei României.
  Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia a declarat la sfârşitul acestei partide de pregătire: “A fost un meci de pregătire bun, sunt mulțumit de evoluția echipei și cred că suntem pregătiți de jocurile oficiale. Pot să spun că stăm foarte bine din punct de vedere individual, mai avem puțin de lucrat la jocul colectiv, dar până la începutul campionatului cred că vom fi la nivelul dorit. Mă bucur că am terminat neînvinși în meciurile amicale, deoarece acest lucru dă un moral bun echipei pentru începutul sezonului”.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686