Items filtered by date: Monday, 16 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

CSU Alba Iulia: americanca Khadijah Whittington este cea mai nouă achiziţie a echipei

  • Published in Sport

  Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia se pregăteşte intens de startul noului sezon, care se anunţă unul foarte încărcat, având de evouat în trei competiţii separate: Cupele Europene, Campionatul intern şi Cupa României. Pentru a putea face faţă acestor provocări, sunt necesare noi achiziţii. În acest sens, CSU Alba Iulia a perfectat un nou transfer și a înregimentat-o pe jucătoarea americancă Khadijah Whittington, prezentă sezonul trecut tot în campionatul românesc, la CSM Satu Mare. Nou-venita o înlocuiește pe conaționala Jessika Bradley, care nu a reușit să convingă în stagiul de pregătire și partidele amicale din Serbia, astfel încât staff-ul tehnic și conducerea clubului a decis renunțarea la serviciile jucătoarei. Despărțirea a fost una pe cale amiabilă.
  Noua jucătoare de la CSU Alba Iulia, Khadijah Whittington, în vârstă de 27 de ani, măsoară 1,85 m și evoluează pe pozițiile 4 și 5. Whittington se află în campionatul românesc din ianuarie 2012, când a semnat cu CSM Satu Mare, formație la care a petrecut un sezon și jumătate. Înainte de experiența petrecută în România, sportiva de peste ocean, a mai evoluat în campionatul profesionist american WNBA, la formația Indiana Fever, dar și în Europa, în Franța, la Lattes Montpellier Basket, respectiv în Israel, la Hapoel Rishon Le-Zion. Sezonul precedent, Whittington a înregistrat la CSM Satu Mare medii de 9,1 puncte, 7,6 recuperări și 1,8 pase decisive pentru un coeficient de 11,6 puncte de eficiență în 33 de meciuri disputate.
  Sportiva din SUA a sosit în după-amiaza zilei de duminică, 15 septembrie la Alba Iulia, iar de astăzi va începe antrenamentele alături de echipă.
  ”După turneul din Serbia și jocurile de pregătire, antrenorul Miroslav Popov a simțit nevoia unei schimbări pe postul de pivot, deoarece a considerat că Jessika Bradley nu va face față tot campionatul. Am avut noroc că am reușit să o găsim pe Khadijah Whittington disponibilă și să o aducem la Alba Iulia pe ultima sută de metri. Este o jucătoare de care ne-am interesat încă din vară, care și-a exprimat și ea dorința să vină la CSU și uite că în cele din urmă a ajuns la echipă. Acesta a fost ultima modificare adusă lotului de jucătoare și mă bucur că am reușit să acoperim și singurul post ușor deficitar din echipă”, a declarat Bogdan Duma, președintele Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686