Au apărut primele măşti de protecţie biodegradabile

magnanews.ro magnanews.ro

Cercetătorii spanioli au inventat primele măști de protecție biodegradabile. Deși sunt asemănătoare celor actuale, acestea vor asigura o protecție mai mare și vor putea fi purtate o zi întreagă.

În plus, grație nanofibrelor din care sunt realizate, se vor transforma în dioxid de carbon și apă. În Spania sunt utilizate și aruncate zilnic câteva zeci de milioane de măști. Multe dintre acestea ajung direct pe jos, pentru că mulți le lasă la întâmplare, informează Ştirile TVR.

Chiar dacă autoritățile spaniole au făcut campanii de informare a populației, mulți oameni nu știu încă unde să arunce măștile folosite.

Măștile biodegradabile vor fi produse de o companie din Valencia și vor putea fi utilizate până la 16 ore. Acestea vor apărea pe piața din Spania în următoarele săptămâni și vor costă aproximativ 2 euro.

Măștile biodegradabile sunt analizate de experți pentru a putea fi puse pe piață la nivel european. Cercetătorii speră să salveze astfel mediul de tonele de plastic provenite de la măștile clasice chirurgicale pentru care ar fi nevoie de 400 de ani ca să se descompună.

Florin Budescu

magnanews.ro

 

 

 

Last modified onWednesday, 24 March 2021 10:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686