O singură doză de vaccin Johnson&Johnson ar oferi protecție spre 100% pentru boala severă

abcnews.go.com abcnews.go.com

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie. Geneticianul Mircea Iliescu a explicat la Digi24 de ce acest ser se administrează într-o singură doză și care sunt avantajele pe care le oferă.

imunizat după vaccin
„Vaccinul este sigur și eficient. Este mai ușor de administrat, este într-o singură doză, ceea ce este foarte bine, nu mai așteaptă oamenii să se întoarcă la rapel.

Poate fi păstrat în condiții mai ușoare, nu trebuie congelat ca altele.

Se fac teste dacă administrarea unei a doua doze oferă protecție în plus. Ideea a fost că s-a descoperit că o singură doză oferă o protecție atât de mare încât este de ajuns. Este posibil însă ca o doză în plus să îi crească eficiența.

Esențial este că o singură doză oferă protecție spre 100% pentru boala severă.

A fost testat și în Africa de Sud și s-a constatat că și acolo asigură protecție foarte mare și față de tulpina africană.

Vizează persoanele peste 18 ani și este important să fie oferit celor vulnerabili”, a declarat Mircea Iliescu.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administrează într-o singură doză.

Simona Cernica

magnanews.ro

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 17 March 2021 14:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686