Grampet Group îşi asumă plata contribuţiilor pentru angajaţii săi

GFR GFR

Grampet Group, cel mai mare grup feroviar privat din România şi din Europa de Sud-Est, îşi asumă plata contribuţiilor pentru angajaţii săi, astfel încât salariile celor 7.100 de angajaţi nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018, anunţă azi reprezentanţii holdingului feroviar privat din ţara noastră, potrivit Agerpres.
"Grampet Group, o companie cu capital privat 100% românesc, cu  7.100 de angajaţi în industria feroviară, anunţă că a luat decizia de a conserva veniturile nete ale angajaţilor, menţinând de la 1 ianuarie 2018 acelaşi nivel de salarizare pentru angajaţii săi ca în prezent",a anunțat omul de afaceri Gruia Stoica, principalul acționar a  grupului feroviar privat.
Compania a plătit la bugetul consolidat de stat peste 300 de milioane de euro în taxe şi impozite în ultimii zece ani.
Guvernul a aprobat, recent, prin modificarea Codului Fiscal, o serie de măsuri privind impozitarea IMM-urilor, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale.
Astfel, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.
 Potrivit sursei: "Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale."
Pe de altă parte, executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care obligă toţi angajatorii ca, începând din 20 noiembrie, să iniţieze negocieri colective pentru menţinerea valorii nete a salariilor în plată în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top