7 trucuri care te ajută să scapi de burtă

Vixen Daily Vixen Daily

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist şi autoarea cărţii ”Sănătatea are gust”, a realizat o listă de reguli dietetice pe care ar trebui să le respectăm dacă dorim să căpăm de inestetica burtă, relatează revista One.

1. Obligatoriu, trei mese pe zi
 Potrivit acesteia, o zi în care aţi ”sărit” o masă este o zi în care nu aţi slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.

2. Fără mâncăruri tradiţionale
Astfel, sunt excluse: salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână.

3. Fără produse cu densitate calorică mare

Mezelurile, caşcavalul, margarina, dulciurile şi fastfood-ul trebuie înlocuite cu peşte, lapte, iaurt, carne slabă, fructe şi legume.

4. Porţii mai mici, mai puţine feluri la o masă
 ”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus mendiul nutriţionist.

5. Fără zahăr

6. Fără alcool

7. Fără carbohidraţi după ora 6 seara

Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Seara este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peşte, şi cât mai multe legume.

corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top