Top 300 Capital: ION TIRIAC cel mai bogat roman

aisucces.ro aisucces.ro

Omul de afaceri Ion Țiriac se află pe primul loc în "Top 300 Cei mai bogați români"- 2014, realizat de revista Capital, cu o avere de 1,2 - 1,3 miliarde de euro.

El a mai ocupat această poziție și în urmă cu patru ani, iar în 2013, omul de afaceri se poziționa pe locul 3, cu o avere de 800-850 milioane de euro.

În acest an, pe poziția a doua se află Ioan Niculae (1-1,1 miliarde euro), proprietarul grupului InterAgro. Anul trecut era cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin rețeaua Dedeman, au o avere de 650 milioane de euro, ceea ce i-a propulsat pe a treia treaptă a clasamentului actual. Ei au urcat două poziții în top față de anul trecut, iar averea le-a crescut de la 500-520 milioane de euro.

Dacă anul trecut pragul minim al averii pentru ocuparea unui loc în "Top 300 Cei mai bogați români" se situa la 10-11 milioane de euro, în actuala ediție pragul a fost de 14-15 milioane de euro.

Cei mai mulți milionari se regăsesc în regiunea București-Ilfov, unde averea cumulată a celor 136 de oameni de afaceri ajunge la aproape 11 miliarde de euro. Pe următoarele două locuri, în funcție de averea totală, găsim regiunile Nord-Est și Sud-Est, fiecare cu 2,2 miliarde de euro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top