Logo
Print this page

Copii vindecati de HIV, dupa ce le-a fost administrat un vaccin revolutionar in primele ore ale vietii

Copii vindecati de HIV, dupa ce le-a fost administrat un vaccin revolutionar in primele ore ale vietii

Trei copii din Canada au fost declarați vindecați de HIV după ce au fost tratați cu un medicament revoluționar nou la doar câteva ore după ce s-au născut. Al patrulea copil are doar "un nivel foarte scăzut", de infectare, după ce a primit același tratament. Constatările, care urmează să fie anunțate în cadrul conferinței SIDA 2014 în Melbourne de la 20 iulie, sunt un progres major în lupta împotriva SIDA, iar oameni de știință își exprima speranța că acest tratament aplicat devreme poate duce la vindecarea totală a bolnavilor.

Cei patru copii din Canada au fost vindecați de HIV, după ce au fost născuți din mame HIV-pozitive, prin administrarea unei doze mari de trei medicamente antiretrovirale diferite. Nu se știe exact cand medicamentul va fi introdus pe piață, dar mai este de așteptat. La Melbourne 14.000 de delegați din aproape 200 de țări vor participa la conferință pentru a afla rezultatele cercetării și cele mai recente progrese științifice în domeniu. Co-președinte SIDA 2014, profesorul Sharon Lewin, a declarat pentru Daily Mail Australia că, în ciuda acestei descoperiri ,medicamentul nu poate fi încă introdus pe piață.
"În momentul de față, medicii nu știu dacă aceste persoane sunt, de fapt, vindecate. Singurul mod în care pot spune ca sunt vindecați este oprirea administrării medicamentației anti-HIV și urmărirea lor în vederea nerecidivarii bolii", a spus profesorul Lewin.
Aceste cazuri de copii vindecati, și numeroasele cazuri de vindecări în rândul adulților, duc la concluzia că dacă vom trata HIV foarte devreme, la unele persoane boala poate fi învinsă.
Știrile despre cei patru copii și poveștile lor de succes vin la numai un an după ce primul copil a fost "vindecat" de HIV oficial (copil născut în Mississippi în 2010 și care a fost absolvit de orice infecție în 2013).
În cazul anumitor persoane, un procent de aproximativ 10%, care încep tratamentul foarte devreme, se poate ca virusul să rămână sub control și eventual să nici nu mai aibă nevoie de tratament. Totuși, aceasta este încă o temă de cercetare care trebuie abordată.
Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că cel mai bun mod de a opri infectarea copiilor cu HIV este tratarea mamei în timpul sarcinii. Dar sunt situații precum cea de față, în care mama copilului nu a aflat că ea a fost infectată cu HIV și, prin urmare, nu a știut să ia măsuri de precauție care ar putea ajuta copiii ei nenăscuți să evite infectarea.

 

© Albaiulianul. All rights reserved.