Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Ce se intampla cu Prima Casa in 2014 - modificare importanta privind bancile

Ce se intampla cu Prima Casa in 2014 - modificare importanta privind bancile

  Programul Prima Casa va continua si in 2014, fiind stabilit un plafon de garantii de 1,2 miliarde de lei pentru acest an, prag similar celui din 2013.
  O modificare importanta vizeaza posibilitatea inscrierii in program si a altor banci.
  Conform Hotararii pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casa, aprobate marti de Guvern, este prevazuta utilizarea cu prioritate a sumelor din plafonul pe 2013, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice-
  Astfel, au prioritate sumele care nu au fost alocate din plafonul pe 2013, respectiv 22 de milioane de lei si 196 de milioane de lei pentru Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), cat si de sumele alocate bancilor, dar neutilizate, respectiv 158 de milioane de lei si 301 milioane de lei pentru ANL.
  De asemenea, actul normativ prevede posibilitatea inscrierii in program si a altor banci.
"Avand in vedere solicitarile repetate ale unor banci de a intra in programul Prima casa precum ING, Banca Comerciala Feroviara, Banca Marfin ca si ale unor IFN - uri, Credit coop, Imocredit, se propune largirea sferei imprumutatorilor," se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern.
  Acestia trebuie sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de Banca Nationala a Romaniei - Directia supraveghere.
  Programul Prima Casa a fost lansat in 2009 si presupune acordarea unei garantii de stat pentru accesarea unui credit imobiliar cu dobanda redusa.
Sursa: ziare.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top