Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Premierii din Europa Centrala si de Est si China se reunesc la Bucuresti

Premierii din Europa Centrala si de Est si China se reunesc la Bucuresti

  Cea de-a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China se va desfasura marti la Bucuresti, informeaza Agerpres.
  La reuniunea la nivel inalt, alaturi de premierul Victor Ponta si de omologul sau chinez, Li Keqiang, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra, vor participa sefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei si Ungariei si ministrul de Externe din Letonia.
  Reuniunea de la Bucuresti este cea de-a doua la nivel de sefi de guverne din tarile Europei Centrale si de Est si China, dupa cea organizata in 2012 la Varsovia.
  Potrivit Executivului, cu ocazia reuniunii la nivel inalt de la Bucuresti, prim-ministrii vor evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an in urma la Varsovia, vor aborda domeniile si mijloacele concrete de dinamizare a relatiilor comerciale si investitionale intre cele doua zone, prin proiecte de cooperare in domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT si turism.
  Guvernul arata ca organizarea la Bucuresti a reuniunii politice la nivel inalt ofera "o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea relatiile politice si economice ale Romaniei cu China, a celor in plan regional, precum si a celor intre regiunea noastra si partenerul chinez".
  "Prin prezenta a zece prim-ministri din statele membre UE si a ministrului de Externe leton, dialogul Europa Centrala si de Est cu China asigura complementaritatea si sustine consolidarea relatiilor mai ample dintre UE si China", adauga Executivul.
  Reuniunea sefilor de guverne Europa Centrala si de Est - China se desfasoara in contextul prezentei premierului chinez in Romania si al intrevederii pe care acesta o are cu prim-ministrul roman, ocazie cu care vor fi semnate un numar important de memorandumuri si acorduri bilaterale.
  De asemenea, in cursul zilelor urmatoare, vor avea loc si intrevederi bilaterale ale premierului Romaniei cu omologii sai din tarile din regiune.
  Sursa: corectnews.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top