Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Meseria în care salariul unui începător pleacă de la 335.000 de dolari

Meseria în care salariul unui începător pleacă de la 335.000 de dolari

  Profesioniştii din industria fondurilor de investiţii speculative (hedge fund) şi-au văzut veniturile crescând pentru al treilea an consecutiv, cu salariul mediu pentru un analist începător la un fond de hedging cu performanţe medii de 335.000 de dolari în 2013, potrivit unui raport din industrie.
  Managerii de portofoliu de la marile fonduri de hedging au numai motive de bucurie dat fiind faptul că salariul mediu a ajuns la 2,2 mil. dolari, potrivit raportului 2014 Glocap Hedge Fund Compensation.
  Majorarea nivelului compensaţiilor băneşti se datorează mai degrabă creşterii bonusurilor, decât a salariului de bază.
  „Fondurile de prime în industria fondurilor speculative au fost alimentate în 2013 de o combinaţie de creştere a stimulentelor de performanţă şi a unor bonusuri suplimentare de management generate de creşterea alocaţiilor capitalului investitorilor“, spune Anthony Keizner, şeful Glocap.
   Analiştii începători de la firmele mari au cunoscut o creştere a bonusurilor de la 0% la 10% în 2013, în timp ce managerii de portofoliu şi alţi profesionişti seniori de la firmele mari şi-au văzut bonusurile variind de la o scădere de 5% la o creştere de 20%.
  Pachetele salariale atragătoare sunt o dovadă a prosperării industriei fondurilor speculative la nivel global, care, potrivit raportului, a atins niveluri record ale capitalului investit în 2013, de circa 2.510 mld. dolari la sfârşitul trimestrului al treilea.
  Compansaţiile medii în întreaga industrie au crescut între 5% şi 10% în 2013, cu managerii de portofoliu, analiştii seniori şi managerii de risc angajaţi la fondurile cu cele mai mari performanţe înregistrând cele mai mari creşteri.
Sursa: www.capital.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top