Items filtered by date: Monday, 26 February 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Ceremonia de Chartare Rotakids Club Alba Iulia

În data de 24.02.2018 la Hotel Parc a avut loc Ceremonia de Chartare a clubului RotaKids Alba Iulia, acesta fiind al 6-lea club din Districtul 2241 Romania si Republica Moldova.În cadrul acestui eveniment, Guvernatorul Ales Rotary 2018-2019, Cristian Jurji, a înmânat Charta președintelui Rotakids , Soos Paul Emanuel. Pe lângă charta, cei 30 de membri a clubului au primit diplomele de membru fondator și pinurile. La eveniment au participat: - președintele Rotary CLub Alba Iulia: Ilie Sbuciumelea -președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis: Lucian Docea -Guvernator Ales Rotary: Cristian Jurji - Past Governor: Ovidiu Coș -Adrian Stan: fondator Rotakids Pitești - Maria Tănase : fondator Rotakids Timișoara -reprezentanți ai cluburilor Rotary din județul Alba, dar și din țară, - cluburile Interact și Rotaract Alba Iulia, -cluburile Rotakids Deva, Rotakids Pitești, Rotakids Timișoara. Cei din urmă fiind și nașii clubului Rotakids Alba Iulia, -membru fondator Rotakids Alba Iulia: Vușdea Georgia Rafaela și Agocs Elisabeta - reprezentanții organizației de pace HWPL: Rebecca Jeong-director HWPL în România, Henry Ahn coordonator IPYG în România.

Ceremonia de chartare a început cu intonarea imnurilor de stat: Romania, Republica Moldova și Rotary International. În deschiderea ceremoniei fondatoarele: Vușdea Georgia Rafaela și Agocs Elisabeta au făcut o scurtă prezentare a clubului și a proiectelor clubului Rotakids Alba Iulia și au transmis un scurt mesaj persoanelor, dar și copiilor prezenți. Vușdea Georgia Rafaela(membru Fondator Rotakids Alba Iulia, Past Presedent Rotaract Alba Iulia, membru Rotaract Triumph: " Este minunat să vedem că tinerii din orașul nostru au preocupări extraordinare încă de la o vârstă atât de fragedă.  Membrii clubului prin proiectele și activitățile desfășurate doresc să construiască un viitoar mai bun pentru comunitatea locală, națională și internațională. Ceea ce ne face pe noi să fim mândri este faptul că din aceasta zi și clubul Rotakids Alba Iulia este parte din familia Rotary." Agocs Elisabeta ( membru fondator Rotakids Alba Iulia, past president Rotaract Alba, membru de onoare Rotaract Alba): " Rotakids este cea mai tânără ramura Rotary, membrii clubului au vârsta între 6 și 14 ani.  Am ales să fondam un club Rotakids în Alba Iulia pentru: - Răspândirea idealurilor Rotary în comunitatea locală; - Cultivarea idealului de a servi, în viața privată, profesională și publică; - Stimularea capacităților de leadership constructiv și integritatea personală; - Sensibilizarea cu privire la importanța familiei; - Construirea relațiilor de prietenie, de înțelegere și bunăvoință internațională față de toate popoarele; - Învățarea respectării drepturilor fiecăruia și recunoașterea valorii fiecărui individ; -Recunoașterea demnitatea și valoarea tuturor ocupațiilor utile ca oportunități de a servi societatea; - Dezvoltarea abilităților de viață, inclusiv dezvoltarea personală, managementul timpului și a finanțelor personale;

 Rebecca Jeong & Henry Ahn( director Hwpl în România și Coordonator IPYG): " Ne bucurăm și este o onoare să ne aflam astăzi la Ceremonia de Chartare a clubului RotaKids Alba Iulia. Suntem reprezentanții organizației de pace HWPL din Coreea de Sud. Principalele noastre proiecte sunt educația pentru pace, promovarea dreptului internațional și dialogul interconfesional. Când vine vorba de cooperarea cu clubul Rotakids Alba Iulia, vom avea activități comune în domeniul educației pentru pace.

Ceremonia de Chartare a fost urmata de o petrecere pentru membrii cluburilor Rotakids din tara, dar si pentru adulti.

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Simona Halep a revenit, luni, pe locul I WTA

  • Published in Sport

Simona Halep a revenit, luni, pe locul I WTA, după ce daneza Caroline Wozniacki a pierdut cele 585 de puncte aferente finalei de la Dubai, pe care a disputat-o anul trecut. În noua ierarhie, românca are un avans de 440 de puncte faţă de Wozniacki. Halep începe astfel a 17-a săptămână pe locul I WTA, 16 fiind consecutive, din 9 octombrie 2017, relatează Știripesurse.ro.

Halep părăsise locul I WTA, la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki.

Toate cele şase românce din Top 100 WTA au urcat în clasament: Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 36 pe locul 35, cu 1.385 de puncte, Irina-Camelia Begu a urcat două locuri, până pe 36, cu 1.345 de puncte, Mihalea Buzărnescu, de pe 39 pe 38, cu 1.303 puncte, cea mai bună din carieră, Monica Niculescu de pe locul 75 pe locul 72, cu 846 de puncte, în timp ce Ana Bogdan a urcat o poziţie, până pe locul 86, cu 727 de puncte.

Şi în Top 200 WTA româncele au urcat: Irina Bara, de pe locul 168 pe 167, cu 348 de puncte, Alexandra Dulgheru, de pe locul 170 pe 168, cu 341 de puncte, iar Alexandra Cadanţu, de pe 172 pe 171, cu 335 de puncte.

La dublu, Monica Niculescu a urcat un loc, până pe 17, cu 3.722 de puncte, Irina-Camelia Begu a coborât de pe locul 27 pe 26, cu 2.702 puncte, Raluca Olaru a coborât o poziţie, până pe locul 48, cu 1.615 de puncte, Mihaela Buzărnescu a urcat opt poziţii, până pe 72, cu 975 de puncte, iar Simona Halep a urcat patru poziţii. până pe 92, cu 770 de puncte.

La vârf, revenirea Simonei Halpe pe locul I şi ascensiunea Petrei Kvitova de pe loul 10 pe locul 9 sunt singurele modificări, anunță News.ro.

Primele zece poziţii în clasamentul WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare:

1. Simona Halep (România)  7.965 de puncte;

2. Caroline Wozniacki (Danemarca) 7.525;

3. Garbine Muguruza (Spania) 6.175;

4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.480;

5. Karolina Pliskova (Cehia) 5.080;

6. Jelena Ostapenko (Letonia) 5.000;

7. Caroline Garcia (Franţa) 4.625;

8. Venus Williams (SUA) 4.277;

9. Petra Kvitova (Cehia) 3.086.

10. Angelique Kerber (Germania) 3.055;

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686