Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 09 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Liga a IV-a, etapa a 2-a

  • Published in Sport

  La sfârşitul săptămânii trecute, au fost programate meciurile etapei cu numărul 2 din liga a 4-a la fotbal. Vă prezentăm în continuare rezultatele şi marcatorii etapei:
Sâmbătă, ora 11.30:
 OLIMPIA AIUD – INTER CIUGUD 1-1 (0-0). R. Ţălnar (87) respectiv Gherman (84).
  Sâmbătă, ora 17.00: ARENA ALBA IULIA – MUREŞUL VINŢU DE JOS 1-0 (0-0). N. Găldean (55).
CS OCNA MUREŞ – INDUSTRIA GALDA DE JOS 0-2 (0-0). Fl. Baghiu (52), An. Cernea (65).
  Duminică, ora 11.30:
PERFORMANŢA IGHIU – METALUL AIUD 1-2 (1-1). Joldeş (6) respectiv Muntean (24, 63).
ENERGIA SĂSCIORI – RAPID CFR TEIUŞ 4-0 (2-0). Aloman (33), Sorin Gheorghe (43), Bodea (58, 65).
  Duminică, ora 17.00:DALIA SPORT DAIA ROMÂNĂ – CUPRIROM ABRUD 2-1 (2-0). Mihalache (42), Bişboacă (44) respectiv R. David (84).


  Etapa cu numărul 3 se va disputa la sfârşitul acestei săptămâni, după cum urmează:
-sâmbătă, 14 septembrie, ora 11.30: Metalul Aiud – Dalia Sport Daia Română; ora 17.00: Cuprirom Abrud – FC Cugir, Viitorul Sântimbru – Arena Alba Iulia;
-duminică, 15 septembrie, ora 11.30: Performanţa Ighiu – Energia Săsciori; ora 17.00: Mureşul Vinţu de Jos – CS Ocna Mureş, Industria Galda de Jos – Olimpia Aiud, Inter Ciugud – Rapid CFR Teiuş.

Read more...

Cupa "Kinder" la fotbal, a fost căştigată de CS Navobi Alba Iulia

  • Published in Sport

 La sfârşitul săptămânii trecute, la Alba Iulia s-a desfăşurat Cupa “Kinder” la fotbal pe teren sintetic. Duminică după masa s-a jucat finala turneului ce le-a adus faţă în faţă pe CS Navobi Alba Iulia şi Kinder Alba Iulia. Victoria a revenit micuţilor jucători de la CS Navobi, care au câştigat finala cu scorul de 3-2.
  Finala mică a oferit un joc plin de suspans, cele două echipe Kinder 2 Alba Iulia şi Viitorul Aiud ajungând la lovituri de departajare. În final Kinder 2 Alba Iulia s-a impus cu 2-1, însă după timpul regulamentar de joc scorul a fost 2-2.
  La festivitatea de premiere, tânărul jucător Andrei Maier de la Kinder Alba Iulia, a primit titlul de golgheter, după ce a reuşit să marcheze 11 goluri. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat David Popa de la Unirea Alba Iulia, iar cel mai bun postar a fost desemnat Tocaks, de la Viitorul Aiud.

Read more...

Amenzi pentru munca “la negru” date de inspectorii ITM Alba

  Pe parcursul săptămânii trecute inspectorii ITM Alba au efectuat noi controale la firmele din judeţul Alba. Au fost verificaţi 36 de agenţi economici, cu un număr total de 467 de angajaţi.
  Au fost depistate 77 de deficienţe şi au depistat trei persoane la muncă fără forme legale de angajare. Au aplicat amenzi în valoare totală de 41.100 lei, din care două sancţiuni pentru munca “la negru”, de 30.000 lei.
  Două firme au fost depistate că foloseau persoane pentru care nu aveau aveau forme legale de angajare “Boby Vio” SRL (o persoană depistată în lucru fără forme legale de angajare, amendă 10.000 lei), “Oris Dav” SRL (două persoane depistate în lucru fără forme legale de angajare, amendă de 20.000 lei).
  În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 28 de firme şi constatate 43 deficienţe. Au fost aplicate şape avertismente şi cinci amenzi în cuantum de 23.500 lei.

Read more...

Miercuri se inaugurează heliportul Spitalului Judeţean Alba

  Miercuri, 11 septembrie va fi inaugurat heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, situat pe terenul de sport al Colegiului Liceal Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.
  Acest heliport a reprezentat o investiţtie a Consiliului Judeţean Alba, iar valoarea estimată a contractului de lucrări a fost 198.918 lei. Termenul de execuţie a lucrărilor de amenajare a fost de 30 de zile.
  Pentru realizarea acestui proiect, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a încheiat un parteneriat cu Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care a asigurat terenul pentru acest obiectiv.
  Locaţia pentru elicopterele medicale este o dotare de care Spitalul Județean de Urgență Alba are nevoie pentru obținerea unui punctaj cât mai mare la certificarea ISO pentru spitalul din Alba Iulia.

Read more...

90 de controale la societăţile comerciale din domeniul panificaţiei, realizate de poliţişti în intervalul 1-6 septembrie

  În perioada 1-6 septembrie s-au desfăşurat o serie de acţiuni de combatere a evazounii fiscale în domeniul pamificaţiei. La această acţiune au luat parte 58 de poliţilti de la mai multe servicii (dintre care 19 de investigare a fraudelor, 21 de ordine publică, 14 de rutieră, 4 de la transporturi şi 3 de la alte structuri de poliţie), care au efectuat controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie. Au fost verificate 55 de societăţi comerciale, 35 de persoae fizice şi 114 mijloace de transport.
  Polițiștii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 7 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și 2 la Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. În cadrul dosarelor penale constituite, au fost indisponibilizate 2.000 de kg de făină. Valoarea bunurilor care au fost indisponibilizate în dosare penale se ridică la 4.000 lei.
  Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 23 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată, una la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 și 25 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 29.180 lei iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 29.180 lei.
  În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Blaj, a fost identificată lipsa în gestiune a 5.100 kg. de făină albă. De asemenea, la aceeaşi societate, au fost identificate 2.000 kg. de făină albă, ambalată în saci pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență, făina nefiind înregistrată în evidenţa contabilă a societăţii.
  Cu aceeaşi ocazie s-a stabilit că societatea desfăşoară şi activităţi tip prestare serviciu pentru terţe persoane, respectiv coacerea pâinii la preţul de 3,5 lei/kg, iar veniturile obţinute nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii.
  Faţă de administratorul societății urmează să se efectueze acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 123.000 lei.
  Cu ocazia controlului efectuat la o societate din Sebeş s-a constatat lipsa în gestiune a cantităţii de 3.296 kg făină precum şi un plus de gestiune de 2.840 kg făină albă, prejudiciul estimat fiind de 24.700 lei. De asemenea, s-a constatat că societatea nu a virat în termenul legal, suma de 70.550 lei, contribuţiile cu reţinere la sursă.
  Faţă de administratorul firmei urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimativ fiind în valoare de 95.250 lei.

Read more...

Bărbat din Lupşa accidental mortal de un buştean

  În această dimineaţă, în jurul orei 09.00, poliţiştii din Baia de Arieş au fost anunţaţi că o persoană de 31 de ani din comuna Lupşa a decedat în urma unui accident petrecut într-o pădure din apropierea localităţii.
  Din primele cercetări efectuate la locul faptei a rezultat că în dimineaţa zile de 09.09.2013, P.A., împreună cu tatăl său în vârstă de 60 de ani, din comuna Lupşa şi cu unchiul său, în vârstă de 45 de ani, din aceeaşi comună, s-au deplasat în locul numit Pârâul Ciorii de  pe raza localităţii Valea Lupşii, pentru a exploata în regim silvic arbori de fag pe care urmau să-i folosească pentru uzul gospodăresc.
  În timpul ce lucrau, bărbatul de 31 de ani a fost prins de un buştean cu diametrul de 45 de centimetri şi o lungime de 8 metri, suferind leziuni care i-au provocat, pe loc, decesul.
  Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Read more...

Principalii suspecţi de omor şi tâlhărie, comis la Cîmpeni, identificaţi de poliţişti

  Duminică, 8 septembrie, în jurul orei 4 dimineaţa. poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi  cu privire la faptul că în albia pârâului Valea Caselor din Cîmpeni este o persoană căzută în apă.
  La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni care a constatat că în albia pârâului se afla cadavrul lui F.G.R., de 41 de ani, din Cîmpeni. Cu ocazia examinării sumare a cadavrului s-a constatat că prezintă mai multe urme de violenţă iar pe carosabil au fost observate mai multe pete de sânge, în cauză existând suspiciunea că bărbatul a fost victima unei infracțiuni comisă cu violenţă, motiv pentru care a fost anunţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
  La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba iar în urma cercetărilor efectuate a rezultat că în dimineaţa zilei de 08.09.2013, in jurul orelor 04:00, victima, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, se deplasa de strada Transilvaniei din oraşul Cîmpeni, moment în care s-a întâlnit cu P.V.V., de 21 de ani, D.P., de 25 de ani şi D.C., de 21 de ani, toţi din Cîmpeni, care i-au cerut 5 lei şi sticla cu bere pe care victima o avea în mână.
  Întrucât F.G.R. a refuzat să le dea celor trei suma de bani şi sticla cu bere solicitate, aceştia i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnul şi picioarele în zona capului, după care l-au deposedat de încălţăminte şi l-au aruncat în albia pârâului Valea Caselor, părăsind locul faptei.
  În urma activităţilor de cercetare desfăşurate, cei 3 suspecţi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei Orașului Cîmpeni pentru continuarea cercetărilor.
  În urma investigaţiilor efectuate în cauză şi a concluziilor provizorii formulate de către medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, care a concluzionat că „moartea lui F.G.R. a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin înec, la o persoană care prezenta traumatism cranio - cerebral recent, care i-a putut determina starea de inconştienţă», dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea de către cei 3 suspecţi a infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie.
  Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus faţă de cei 3 inculpaţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca azi, 09.09.2013, să-i prezinte Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Read more...

Congres Speoligic în judeţul Alba

    Cea de-a 41-a ediție a Congresului Național de Speologie 2013 a fost organizat organizat de  Asociația Speologică Sfinx Gârda (județul Alba), sub egida Federației Române de Speologie în parteneriat cu Primăria comunei Roșia (județul Bihor), cu cluburile de speologie Cristal Oradea și Speodava Ștei, și cu Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și Administrația Sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului. S-au obținut de asemenea avizele Comisiei Patrimoniului Speologic cât și Serviciului Salvamont Salvaspeo Bihor.
    Acest congres a fost primul din România organizat de o asociație cu sediul într-o comună, până acum fusese organizat numai de asociații cu sediul în orașe.
    Inițial intenționasem organizarea Congresului în comuna Arieșeni, județul Alba, dar datorită faptului că nu s-a obținut avizul domnului director al administratiei Parcului Natural Apuseni, pentru ca participanții (peste 100 atât din România cât și din Franța) să viziteze peșteri din această arie protejată, a trebuit să ne reorientăm către o altă zonă carstică, unde am fost primiți cu brațele deschise și susținuți astfel că în mai puțin de o lună am avut toate avizele și aprobările necesare.
    Astfel în perioada 3-8 septembrie 2013 comuna Roșia din județul Bihor a devenit Capitala Speologiei Românești.
    Domnul Bonca Florin – Primarul localitatii Rosia din judetul Bihor ne-a declarat :
“Ma bucur ca organizatorii au ales localitatea Rosia ca loc de intalnire a dansilor.
Pentru mine este o satisfactie si o mandrie mai ales ca inca de la inceputul primului mandate de primar aici la Rosia, am avut o colaborare foarte buna si cu rezultate foarte bune materializate chiar in diferite obiective turistice aici la Rosia. As putea sa dau un exemplu semnificativ, colaborarea cu domnul Viorel Lascu care a dus la amenajarea si darea in circuitul turistic a Pesterii cu Cristale din Mina Farcu, de aici de la noi de la Rosia, pestera care pana in prezent intr-o perioada mai scurta de un an ne-a adus peste 10.000 de vizitatori, aici la noi in localitate. Eu am convingerea ca aceasta colaborare va continua, atata timp cat eu voi fi aici in primaria de la Rosia, in calitate de primar, o sa colaborez cu speologii. De ce atatia speologi la Rosia? Pentru ca Rosia are peste 400 de pesteri, si iacata ca aceste pesteri ii aduc pe acesti oameni minunati aici la noi la Rosia, si impreuna cu ei facem lucruri frumoase, zic eu.”
    Didier Cailhol – responsabilul comisiei stiintifice a Federatiei Franceze de Speologie ne-a declarat:
“Noi am venit la invitatia Federatiei Romane de Speologie, pentru Congresul National, aici la Rosia. Aceasta este in cadrul schimburilor intre Federatia Franceza de Speologie si Asociatia Franta-Romania Speologia. Ne-a placut foarte mult sa vizitam pesterile din aceasta regiune a muntilor Padurea Craiului, care au peisaje remarcabile, si am avut de asemenea placerea de a realiza drumetii in natura, sis a admiram peisajala traditionale specifice zonei. Pentru noi este foarte interesant sa putem avea aceste schimburi sis a venim aici, pentru ca sunt peisaje carstice care nu se gasesc in Franta. Este o noua gestionarea acestor pesteri si a peisajului, pentru a pune in valoare si cunoaste carstul si spelogia aici in Romania.”
    În perioda 3-6 septembrie a fost perioada de precongres în care participanții cazați la Traditional Casa și împrejurimi au vizitat peșterile neamenajate Craiului, Gruieț, Ciur Ponor, precum și amenajate turistic: Peștera cu Cristale din Mina Farcu, Peștera Meziad și Peștera Urșilor. De asemenea s-au efectuat drumeții în împrejurimi.
La masa festivă s-au înmânat premii sponsorizate de Alpinexpe, Climbing Shop, Emont și diplome. Sponsori au mai fost IG Consult SRL Brașov și Pensiunea Restaurant Mama Uța Gârda.
    Bogdan Bădescu – președintele Federatiei Romane de Speologie ne-a declarat:
“Congresul National de Speologie este un important eveniment al speologilor romani, pentru ca aici, annual se intrunesc toti cei care practica speologia din Romania, locul unde se prezinta activitatile din intregul an, locul in care se fac schimburile de experienta, in care se programeaza noile colaborari si parteneriate in vederea explorarii carstului romanesc dar si participarea la expeditii internationale.”
    Congresul a fost un succes, organizat într-o zonă deosebită în care oamenii au înțeles că prin intermediul peșterilor pot să promoveze această zonă, și să aducă mai mulți turiști atât din țară cât și din străinătate, se arată într-un comunicat oferit publicităţii de către Asociația Spelogică Sfinx Gârda.

Read more...

Manifestări dedicate „Zilei Pompierilor din România” organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al Judeţului Alba

  Momente festive pentru pompierii din judeţul nostru. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al Judeţului Alba vă invită să participaţi, în perioada 10 -  13 septembrie 2013, la activităţile prilejuite de sărbătorirea „Zilei Pompierilor din România” , care se vor desfăşura după următorul program:
10.09.2013 - Exerciţiu demonstrativ “Stingerea unui incendiu la Casa de Cultură Lucian Blaga din Sebeş”;
11.09.2013 -  Cupa Presei – Ziua Pompierilor din România;
12.09.2013 -  Campionatul de minifotbal “Cupa 13 Septembrie”;
13.09.2013 – Ceremonial militar şi religios;
                        -  Ziua Porţilor Deschise la toate subunităţile din judeţ;
                   - “Voluntar pentru o zi” – Expoziţie de tehnică şi ateliere interactive cu  publicul privind cunoaşterea şi folosirea aparaturii specifice.

Read more...

Bărbat dispărut pe raza judeţului Alba. L-aţi văzut?

  Poliţia oraşului Cîmpeni a fost sesizată, în seara zilei de duminică 9 septembrie, cu privire la faptul că în cursul zilei de sâmbătă, 7 septembrie, Bota Ieremie Ispas, de 55 de ani din Timişoara a dispărut. Persoana care a semnalat dispariţia bărbatului este sora acestuia, la care de altfel locuia de aproximativ trei săptămâni. Femeia a declarat că fratele său a plecat la Târgul de Turism din comuna Albac şi nu a mai revenit la domiciliul reclamantei.
  Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că în data de 07.09.2013, în jurul orelor 22:30, Bota Ieremie Ispas a apelat-o telefonic pe o verişoară a sa din Cîmpeni, căreia i-a spus că este în drum spre locuinţa ei însă   s-a rătăcit şi se află în apă până la genunchi şi îi este frig, moment în care convorbirea s-a întrerupt iar ulterior nu a mai putut fi contactat pe telefonul mobil.
  Poliţia Oraşului Cîmpeni a demarat activităţile de căutare a bărbatului, acesta fiind dat şi în urmărire.
    Bota Ieremie Ispas are următoarele semnalmente:
          - 1,65 m înălţime;
- 55-60 kg,
- faţă ovală,
- ochi căprui,
- părul şaten, tuns scurt;
  La data plecării era îmbrăcat cu un pulover de culoare maro, o pereche de pantaloni de stofă de culoare închisă, în carouri  iar în picioare purta o pereche de pantofi din piele de culoare neagră.
  Persoanele care pot da relaţii sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.
  Cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanei dispărute.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686