Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 23 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Cum sa duci la bun sfarsit sarcinile de la serviciu care nu-ti sunt pe plac!

  • Published in Monden

In orice domeniu ai lucra, exista o serie de sarcini pe care le faci cu placere, si o serie de sarcini pe care mai degraba le-ai amana sau nu le-ai mai face deloc. Insa cum acest lucru nu este posibil, trebuie sa inveti cum sa faci fata si indatoririlor mai putin placute de la serviciu.

Nimeni nu este pe deplin motivat pentru indeplinirea tuturor indatoririlor care apar la locul de munca si in fisa postului, insa din pacate trebuie sa ne resemnam. Cu cat te vei gandi mai mult la lucrurile care nu-ti plac, cu atat mai mult vei deveni frustrata si vei simti ca locul tau nu este acolo. Din acel moment si pana la parasirea locului de munca nu va trece mult timp.

Insa cautarea unui nou loc de munca in sine presupune un nou stres, multe interviuri de angajare si incertitudinea unui salariu fix. In plus, vei observa ca chiar daca ai schimbat jobul, tot ai sarcini pe care nu le agreezi si pe care ai prefera sa nu le duci la bun sfarsit. Asadar te vei invarti intr-un cerc vicios, din care va trebui sa iesi doar prin puterea mintii.

Gandeste-te la urmatoarele lucruri inainte de inceperea unei sarcini mai putin placute, si vei vedea cum vei gasi motivatia de a o termina cat mai repede, dar si cat mai bine.

Sarcina respectiva nu este grea. In primul rand trebuie sa te gandesti ca este o indatorire pe care o poti duce la bun sfarsit, insa nu cu zambetul pe buze. In al doilea rand, mai mult ca sigur nu este o sarcina care sa-ti faca probleme si pe care sa nu o poti termina. Asa ca nu iti ramane decat sa te apuci de treaba!

Cum indeplinesti sarcina? Trebuie sa iti dai seama daca este o sarcina esentiala pentru postul pe care esti angajata sau este o sarcina mai “comuna”, care nu iti afecteaza performantele. Cu cat sarcina este mai importanta, cu atat trebuie sa ii acorzi o atentie speciala si sa te straduiesti sa o faci cat mai bine.

Cere ajutorul colegilor. Daca este ceva la care nu te prea pricepi, roaga un coleg sa te ajute (asta nu trebuie sa devina o obisnuinta). O alta varianta ar fi sa faci schimb de sarcini cu o colega: tu ii dai sarcina ta “pictisitoare”, iar ea iti da ceva ce-ti place sa faci (si care pe ea o deranjeaza). In acest fel veti lucra si mai repede, si veti avea si rezultate mai bune.

Nu uita de performanta. Oricat de mult ti-ar displacea sarcina respectiva, gandeste-te ca poate nu vei ajunge la o anumita performanta fara indeplinirea acesteia. Chiar daca iti va lua mai mult timp sa o duci la bun sfarsit, gandeste-te doar la rezultatele finale.(reginele.ro)

Read more...

Salariul mediu brut din judeţul Alba este mai mic decât media naţională

  Din datele existente la sfârşitul lunii iulie rezultă faptul că numărul de salariaţi înregistraţi în judeţul Alba este de 79 932 persoane (1,7%), într-o uşoară scădere faţă de luna anterioară, când erau cu 17 salariaţi în plus. Comparativ cu luna similară a anului 2012 se simte o creştere a numărului angajaţilor cu 1929 de persoane (2,4%).

  În luna iulie 2013, câştigul salarial mediu brut înregistrat în judeţ a fost de 1771 lei, mai mare cu 52 lei (+3,0%) faţă de luna iunie 2013 şi cu 1 leu (+0,05%) decât în luna iulie 2012. Câştigul salarial mediu brut înregistrat pe ţară în luna iunie 2013 a fost de 2259 lei.   Faţă de câştigul salarial mediu realizat pe ţară, în judeţul Alba s-a realizat un câştig salarial mediu brut mai mic cu 488 lei, respectiv cu 21,6%.
  Câştigul salarial mediu net în luna iulie 2013 a fost de 1286 lei, mai mare cu 38 lei (+3,0%) decât cel înregistrat în luna anterioară şi cu 3 lei (+0,2%) faţă de luna corespunzătoare din 2012. Câştiguri salariale peste media înregistrată pe judeţ au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1348 lei), agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1402 lei) iar sub medie salariaţii din servicii (1204 lei). Câştigul salarial mediu net înregistrat pe ţară în luna iulie 2013 a fost de 1635 lei, cel realizat în judeţ fiind cu 349 lei mai mic, respectiv cu 21,6%.
  Câştigul salarial mediu net înregistrat în judeţ în luna iulie 2013 poziţionează judeţul pe locul 24 în ierarhia judeţelor ordonate descrescător.
  Indicele câştigului salarial real pe judeţ în luna iulie 2013, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a fost de 95,99%.

Read more...

Mâine e ultima zi în care studenţii pot cere un loc în căminele din Alba Iulia

  A mai rămas o singură zi în care studenţii universităţii albaiuliene vor putea să depună cererile pentru locuri în cămin. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vine în întâmpinarea studenţilor cu 840 de locuri în căminele proprii. Studenţii se pot înscrie şi online, iar criteriul de validare şi repartizare va fi  media de admitere sau media din anul anterior, dar va conta şi distanţa faţă de localitatea de domiciliu (minimum 20 km).

  În data de 25 septembrie se vor verifica mediile studentilor. În data de 26 septembrie dupa ora 16,00, se vor afișa listele cu cei care primesc aprobare pentru a fi cazați iar în perioada 27 – 29 septembrie, între orele 8 – 18 tinerii își vor lua în primire camerele. Redistribuirea locurilor rămase se va face în perioada 1 octombrie 2013.

  Din numărul total de 840 de locuri, 10% vor fi puse la dispoziţie următoarelor categorii de studenţi: cei orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial; studenţii străini bursieri ai statului român; studenţii ai căror părinţi beneficiază de prevederile Legii 42 din 1990 republicată care dovedesc cu certificatul eliberat de comisia pentru aplicarea acestei legi, că unul dintre părinţi a dobândit calitatea de “luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989″ sau de “Erou martir” cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit şi reţinut,remarcat prin fapte deosebite; studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau  organizaţională, olimpiade etc; copiii cadrelor didactice (părinte, întreţinător legal), admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat; aceştia au prioritate şi beneficiază de gratuitate în căminele studenţeşti.   

  Locurile rămase în urma satisfacerii priorităţilor menţionate vor fi distribuite studenţilor de la cursuri de zi, în ordinea descrescătoare a mediei din anul precedent.  Studenţii din anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere. Locurile de cazare sunt repartizate pe specializări şi ani de studiu, proporţional cu numărul studenţilor subvenţionaţi din anul şi specializarea respectivă.

  Nici pentru anul universitar 2013-2014 nu se vor fi primiţi în camin studenţii care şi-au înstrăinat locul de cazare, au găzduit persoane străine în camerele repartizate, au fost sancționați în anul de studiu anterior, au înregistrat restante la plata regiei de cămin, au avut un comportament deficitar în relațiile cu alți studenți sau cu personalul administrativ sau au încălcat regulamentul de funcționare a căminelor studențești în anii anteriori.

Read more...

Marţi are loc prima întâlnire cu factorii locali ce vor decide Strategia de Dezvoltare a Judeţului Alba

  În cursul zilei de marţi, 24 septembrie, va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Alba, prima întâlnire consultativă cu toţi cei implicaţi pe plan local în elaborarea Strategiei de dezvoltare a judeţului Alba pentru perioada 2014-2015.

  Consiliul Judeţean Alba este interesat de acest plan, fiind de altfel instituţia care a demarat procesul de elaborare a strategiei. Prin intermediul acestei strategii se urmăreşte identificarea şi stabilirea priorităţilor de dezvoltare pentru judeţul Alba, valabile pentru următorii 7 ani. .” În acest sens, strategia de dezvoltare este un important instrument managerial de conducere și se se constituie totodată ca platformă de coordonare a investiților multisectoriale și de pregătire a administrației județene și locale în vederea accesării Fondurilor Europene” se arată într-un comunicat de presă al CJ Alba..

  Agenda întâlnirii este următoarea:
10:00 – 10:15 Rolul Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Alba în perioada de programare 2014-2020
Prezintă: Ion Dumitrel, preşedinte Consiliul Judeţean Alba
10:15 – 11:15 Structura Documentului privind Strategia de Dezvoltare a Judeţului Alba
Contextul realizării strategiei
Aspecte cheie privind finanţarea şi implementarea Strategiei
Prezintă experţii — membrii consorţiului IHS Romania, VMB Partners SA, Planwerk SRL
11:15 -12:00 Discuţii cu participanţii: întrebări de clarificare, comentarii şi idei ale comunităţilor
locale, instituţiilor publice, mediului de afaceri, ONG-uri
Moderator: Nicolae Ţarălungă, IHS Romania
12:00 – 12:15 Concluzii finale privind procesul de elaborare a Strategiei

Read more...

ANM:Vom avea o toamnă ploioasă. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

  Meteorologii au prezentat de curând prognoza realizată de ei pentru ultimele luni ale anului în curs. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie spun că vom avea parte de cantităţi mari de precipitaţii în anumite zone ale ţării, în special în lunile octombrie şi noiembrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.  ANM mai precizează că este estimată şi distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, însă fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs:

Octombrie: temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, exceptând sudul, sud-estul şi vestul ţării, unde local vor fi posibile valori peste cele normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

Noiembrie: regimul termic va înregistra în general valori apropiate de normele climatologice, cu excepţia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar în cele nord-vestice şi estice, sub mediile multianuale. Precipitaţiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul, sud-estul şi centrul ţării, iar în restul teritoriului acestea vor fi în general normale.

Decemrie: regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile nordice şi centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limite normale, iar local în centrul, vestul şi sud-estul ţării vor fi posibile valori peste media climatologică.


Read more...

Acţiune a poliţiştilor în talciocul din Alba Iulia. Amenzi în valoare de 16.260 lei şi confiscare de bunuri în valoare de 15.500 lei

  În dimineaţa zilei de duminică, 22 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali, au organizat o acţiune cu efective mărite, în zona talciocului ce se organizează săptămânal pe raza municipiului.
  S-a urmărit, în special, combaterea ilegalităţilor privind comerţul, identificarea de bunuri provenite din infracțiuni precum şi sancţionarea comercianţilor ambulanţi care comercializează bunuri în afara locului amenajat şi autorizat (în special pe strada Şincai). 
  În cele 3 ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.260 lei (din care 30 la Legea 12/1990 privind comerţul, 20 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 la Legea 61/1991 privind ordinea publică).
  De asemenea au fost confiscate 50 de telefoane mobile, două laptopuri, două monitoare LCD, 3 aparate foto digitale, 9 scule electrice precum şi diverse articole de îmbrăcăminte, bunuri pentru care comercianţii ce le ofereau spre vânzare nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de 15.500 de lei.
  12 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi implementate în bazele de date criminalistice.

Read more...

Primul tur al Cupei Românieim faza judeţeană

  • Published in Sport

  Duminică, 22 septembrie a fost o zi plină de fotbal, pentru că s-au jucat 21 de partide contând pentru faza judeţeană a Cupei României, sezonul 2013-2014.
  Iată care sunt rezultatele consemnate:

Partizanii Sînmiclăuş– Perla Jidvei 6-1,
Tineretul Şona – AS Pănade 1-3,
Avântul Sâncel – Viitorul Biia 1-9,
Langentahl Valea Lungă – CIL Blaj 1-3,
Gaz Metan Valea Lungă – Unirea Cergău 0-4,
Spicul Bucerdea – AS Crăciunelu de Jos 4-5 (după loviturile de departajare, 1-1),
Viitorul Sîntimbru II – Dacia Mihalţ 3-5 (după loviturile de departajare, 1-1),
Decebal Cricău – FC Miceşti 0-3,
Viitorul Unirea – Fortuna Lunca Mureşului 3-4,
AS Războieni Cetate – Progresul Fărău 0-5,
CS Lopadea Nouă – Mureşul Gâmbaş 1-2,
ACS Băgău – Sportul Livezile 5-2,
Naţional Rădeşti – Şoimii Ciumbrud 6-4,
Voinţa Beldiu – Voinţa Stremţ 1-2,
Viitorul Răhău – Independenţa Cut 2-7,
Euro Şpring – Colorado Şpring 3-12 (scor fluviu în derby-ul local),
Orient Blandiana – CSO Cugir 1-2,
Activ Sport Ciugud – Del Dodo Alba Iulia 3-4,
Mureşul Săliştea – Viitorul Tărtăria 1-4,
ASC Pianu – Hidromecanica Şugag 0-1,
Limbenii Limba – Andreas Alba Iulia 4-3

  Următoarea etapă a Cupei va avea loc în cursul lunii octombrie, AJF Alba urmând a stabili programul detaliat în zilele viitoare.Read more...

La promenadă prin oraş, alături de sportivele de la CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

  Cu doar câteva zile înaintea startului noului sezon competiţional, baschetbalistele de la CSU Alba Iulia au organizat în dupăamiaza zilei de duminică, 22 septembrie, o acţiune de promovare a primelor meciuri din sezon. Asfel, locuitorii au avut posibilitatea de a se întâlni la o plimbare prin cetate cu sportivele de la acest club, într-un mod relaxant, care totuşi a pregătit tensiunea meciurilor ce vor urma.  Sportivele au oferit informaţii despre primul tur al Cupei României, cu Phoenix Galați, care va avea loc în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:00, manșa tur, respectiv joi, 26 septembrie, de la aceași oră, manșa retur. Sportivele, alături de cei doi antrenori și președintele Consiliului de Administrație al clubului au împărțit pliante și au invitat la cele două dispute locuitorii orașului care s-au aflat la acel moment în Cetatea Alba Carolina, în zona Catedralei Încoronării, în Piața Cetății și în șanțurile Cetății. Astfel de acțiuni de promovare a meciurilor de pe teren propriu, organizate de clubul universitar, vor continua în prioada următoare, atât în diferite zone din Alba Iulia, cât și în mai multe unități de învățământ din oraș.
  Reamintim faptul că anul acesta lotul pregătit de antrenorii Miroslav Popov și George Lăncrănjan este alcătuit din: AnneMarie Părău, Tiffany Brown, Sasa Cadjo, Jovana Vukoje, Breanna Salley, Alexandra Uiuiu, Chastity Reed, Ildiko Nagy, Khadijah Whittington, Larisa Toma, Andreea Beldian, Mihaela Gherman și Sica Cuzic.
  CSU Alba Iulia debuteză în sezonul competițional 2013/2014, miercuri, de la ora 18:00, cu o partidă din primul tur al Cupei României la baschet feminin, împotriva nou-promovatei Phoenix Galați.

Read more...

La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii au sancţionat şase persoane din Blaj şi Cugir.

  Jandarmii din Alba au avut la mai multe cazuri la care a trebuit să intervină cu promptitudine, în cele două zile de la sfârşitul săptămânii trecute. Problemele cele mai delicate pe care jandarmii au trebuit să le rezolve au fost legate de injurii, expresii jignitoare în public, pescuit fără documente legate şi scandaluri. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în Blaj şi Cugir, iar şase persoane au fost sancţionate de jandarmi.
  Strada Livezii şi strada Alexandru Borza din municipiul Blaj au fost sâmbătă şi duminică scenele unor violenţe verbale în urma cărora două persoane au fost sancţionate contravenţional. Primul incident s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 09.10, iar vinovată de producerea acestuia a fost găsită Regina M., în vârstă de 41 de ani. Supărată pe un vecin, aceasta l-a înjurat şi l-a ameninţat cu acte de violenţă. Solicitaţi să intervină prin apel la 112, jandarmii au ajuns în scurt timp la locul incidentului, au acţionat pentru aplanarea acestuia şi au sancţionat-o pe femeie cu amendă în valoare de 200 de lei.
  A doua situaţie a fost semnalată duminică, 22 septembrie, la ora 22.50 şi a apărut tot între doi vecini, pe fondul consumului excesiv de alcool. Aflat în avansată stare de ebrietate, un bărbat în vârstă de 39 de ani şi-a adus aminte de divergenţele mai vechi pe care le avea cu un cunoscut, s-a deplasat la domiciliul acestuia, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu bătaia. Intervenţia oportună a  jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave. Vinovatul a fost identificat ca fiind Alex M. şi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.
  Doi bărbaţi din Blaj au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie în timp ce pescuiau în râul Târnava Mare deşi nu aveau permis de pescuit. S-a întâmplat duminică, 22 septembrie, la ora 18.30, în timpul unei activităţi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol organizată de jandarmeria locală. Cei doi au fost identificaţi ca fiind Vasile D. ( 32 de ani) şi Florin Z. ( 42 de ani), au fost sancţionaţi contravenţional şi au fost îndrumaţi să-şi achiziţioneze documente legale pentru a avea acces la resursele acvatice vii.
  Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 22.00, în oraşul Cugir. Exasperat că, în repetate rânduri, unii participanţi la evenimentele cultural artistice care au loc în apropierea casei sale îi confundă gardul locuinţei cu o toaletă publică, un cetăţean a decis să-i prindă pe vinovaţi. Primul surprins a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care, aflat în avansată stare de ebrietate, a ignorat toaletele ecologice din apropiere şi a vrut să “ profite ” de gard. Mai mult, în momentul în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la comportamentul necivilizat, acesta a devenit violent şi l-a ameninţat pe proprietar cu bătaia. Conflictul a fost observat de un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi de siguranţă pe timpul unei adunări publice. Principalul vinovat a fost găsit cetăţeanul aflat sub influenţa alcoolului – George G., din Cugir – care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei. Totodată, proprietarul locuinţei a fost sancţionat cu avertisment scris şi îndrumat ca pe viitor să evite să-şi facă singur dreptate şi, în astfel de situaţii, să apeleze la forţele de ordine.
Jandarmeria Alba reaminteşte cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Read more...

Vremea în judeţul Alba

  Pentru săptămâna asta, vremea în judeţul Alba va fi caracterizată prin nori, ploi şi posibile burniţe la începutul intervalului. Jumătatea săptămânii va marca o uşoară încălzire. Valorile minime pe timpul nopţii sunt de la 1 grad în zona montană, până la 24 de grade în reşedinţa de judeţ. Vremea se va strica din nou la sfârşitul acestei săotămâni: 
  La Alba Iulia, începutul de săptămână va fi caracterizat în felul următor: 20 de grade pe timpul zilei, 8 noaptea, iar cerul va fi noros. Ziua de marţi aduce un cer parţial însorit deasupra oraşului, sunt posibile precipitaţii de ploaie şi chiar burniţă. Temperatura va urca doar până la 19 de grade ziua iar noaptea 9 grade. Miercuri, va fi un cer parţial însorit, maxima zilei va fi de 24 de grade, în timp ce minima nopţii va fi de 10 grade. Joi, cerul va fi predominant însorit, maxima zilei de 22 de grade iar cea a nopţii de 6 grade. Vineri, vor fi condiţii de ploaie, maxima zilei ajungând la 21, iar pe timpul nopţii se vor înregistra 4 grade. Sâmbătă vom avea parte de ploi sporadice. Maxima va fi de 22 de grade iar minima nopţii de 11. Ultima zi a săptămânii va avea un cer predominant înnorat, o maximă a zilei de 21 de grade şi minimă a nopţii de 12 grade.
  La Sebeş, în prima zi a acestei săptămâni cerul va fi împărţit între soare şi nori. Temperatura zilei va fi de 21 de grade iar cea a nopţii de 8. Ziua de marţi se poate descrie printr-o zi cu ploi şi ocazional burniţă, cu maximă de 19 grade şi minimă de 8 grade. Miercuri, va fi cer parţial însorit, maxima zilei va ajunge la 24 de grade. Noaptea, mercurul din termometre va indica 9 grade. Joi, va fi cer parţial însorit cu maxima de 22 de grade şi minima nopţii de 8 grade. Vineri, sunt şanse să apară ploile, mercurul termometrelor va ajunge ziua la 20 de grade iar noaptea la 5 grade. Sâmbătă vor fi averse de ploaie, temperatura zilei va urca până la  22 de grade, iar noaptea va coborî până la 11 grade. Cerul va fi parţial însorit duminică, temperatura zilei va urca la 21 de grade, iar noaptea 12.
  La Aiud, ziua de luni se caracterizează astfel: cer noros, o maximă a zilei de 14 de grade şi o minimă a nopţii de 6 grade. Marţi, cerul va fi parţial noros cu şase de ploi sporadice, temperatura maximă a zilei va fi de 14 grade iar minima nopţii de 7 grade. Miercuri va fi cer predominant însorit, temperatura zilei va fi de 18  grade, iar noaptea de 7 grade. Joi, norii vor fi sporadici pe cerul oraşului, maxima zilei se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar noaptea minima de 4 grade. Vineri, va apărea ploaia. Mercurul din termometre va urca la 15 de grade pe timpul zilei, în timp ce noaptea va ajunge la 2. Pe ziua de sâmbătă se aşteaptă ploi sporadice, o temperatură de 16 de grade ziua şi 2 noaptea. Duminică, cerul va parţial senin, temperatura va urca pe timpul zilei la 18 de grade, iar noaptea va coborî la 11.
   La Blaj, începutul săptămânii va avea un cer parţial noros, cu 21 de grade în termometre ziua. Vor fi 8 grade noaptea. În cursul zilei de marţi cerul va fi parţial însorit, cu posibilitatea apariţiei averselor de ploaie,  temperatura zilei va fi de 18 , iar noaptea se va situa în jurul valorii de 8 grade. Miercuri se aşteaptă un cer parţial însorit, maxima zilei va ajunge la 23, iar minima la 9 grade. Joi, predominant însorit. Temperatura zilei va fi de 21 de grade, iar minima nopţii de 8 grade. Vineri, cerul va prezenta innorări cu şanse ridicate de ploaie. Maxima zilei va fi de 19. Noaptea minima va fi  6 grade. Sâmbătă vor fi 21 de grade- temperatura cea ma ridicată a zilei şi 11 noaptea. Cerul va fi parţial senin. Duminica, cerul va fi din nou parţial însorit, temperatura zilei va fi de 21, iar minima nopţii de  12 grade.
  La Cugir prima zi a săptămânii va prezenta un cer parţial noros. Ziua vor fi 21 de grade în aer, iar noaptea 8. Marţi ,cerul va fi din nou parţial noros, dar vor fi condiţii de ploaie ocazională şi burniţă, maxima zilei va fi de  19 grade iar noaptea 8 grade. Miercuri, vor fi nori dar şi soare pe cerul oraşului, maxima zilei va fi de 24, în timp ce minima nopţii va fi de 9 grade. Joi va fi un cer predominant însorit, maxima zilei de 22 de grade iar cea a nopţii de 8 grade. Vineri, va ploua, temperatura maximă va ajunge la 20. Pe timpul nopţii se vor înregistra 5 grade. Sâmbăta cerul va fi parţial însorit. Maxima va fi de 22 de grade iar minima nopţii de 11. Ultima zi a săptămânii va avea un cer parţial însorit, o maximă a zilei se 21 de grade şi minimă a nopţii de 12 grade.
accuweather.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686