Items filtered by date: Wednesday, 28 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Ghiozdanele şi rechizitele din programul "Primul Ghiozdan" au ajuns la şcoli

  Cu mai puţin de o luna de zile până la începutul anului şcolar 2013-2014, ghiozdanele şi rechizitele destinate micuţilor din clasa pregătitoare şi clasa întâi, au ajuns deja la unităţiile şcolare, informează iniţiatorul acestui proiect Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

  Consiliul Judeţean Alba a achiziţionat 5.600 de ghiozdane dintre care au fost distribuite unităţiilor şcolare până în prezent 5.400. Acestea urmează să fie predate părinţilor elevilor pe bază de semnătură, la iînceputul anului şcolar.

Read more...

Bacalaureat 2013 în Alba

  În cursul zilei de astăzi, în centrele de examinare din judeţul Alba s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului al examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă. Nici această probă nu a fost scutită de probleme, 4 elevi au fost eliminaţi din examen pentru că şi-au „uitat” telefoanele la ei pe perioada desfăşurării probei. Aceştia erau examinaţi la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni, iar în urma acestor incidente, nu vor mai avea dreptul să participe la Bacalaureat în următoarele două sesiuni, conform regulamentului.

  Pentru proba de astăzi s-au înscris 870 de candidaţi ( 802 la matematică şi 68 la istorie), dintre care s-au prezentat doar 713, conform reprezentanţilor Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

  Ultima probă a examenului este proba la alegere a profilului care va fi susţinută vineri, 30 august. Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie până la ora 12.00.

Read more...

Consilierii locali au aprobat construirea a două săli de cinema în Complexul comercial Alba Mall

  Veste bună pentru albaiulieni. Consilierii locali din Alba Iulia adunaţi astăzi într-o şedinţă extraordinară mai multe proiecte printre care şi Planul Urbanistic de Detaliu pentru extinderea complexului comercial Alba Mall cu 2 săli de cinema.

  Astfel, conforma planului, vor fi construite 2 săli de cinema pe o suprafaţă de 618 mp, ce se vor situa în partea de nord a complexului, diametral opus cu o spălătorie auto. Nu va fi modificat accesul pietonal existent, care se va realiza direct din B-dul Tudor Vladimirescu.

  Celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate, cu excepţia articolului 2 din proiectul 5, care a picat la vot şi articolul 12, ce a fost amânat.

Read more...

Consilierii locali Alba Iulia au aprobat contractul de salubrizare pentru Alba Iulia

  Unul din punctele fierbinţi de pe ordinea de zi a consilierilor locali Alba Iulia a fost aprobarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiul Alba Iulia, către firma Polaris M. Holding.

  Consilierii au avizat pozitiv acest proiect, care, potrivit administraţiei locale oferta depusă de firma Polaris M. Holding a fost cu aproape 65% mai mică decât valoarea estimată a contractului, respectiv 2,48 de milioane de lei pe an fără TVA (în total 7,45 de milioane pe trei ani, față de 23 de milioane – estimarea inițială). Consilierii locali au aprobat în unanimitate încheierea contractului. Firma are acum termen de 30 de zile să-și asigure toate condițiile pentru a demara lucrul.

  Tarifele pentru prestarea activităților specifice serviciului de salubrizare practicate pe raza municipiului Alba Iulia de către SC POLARIS – M HOLDING SRL vor fi următoarele:

1. Precolectat, colectat, transportat deşeuri municipale sortate de la persoane fizice, asociaţii de proprietari  – 0,46 lei (pers/lună)

2. Precolectat, colectat, transportat deşeuri municipale nesortate de la persoane fizice, asociaţii de proprietari – 2,40 lei (pers/lună)

3. Precolectat, colectat, transport deşeuri vegetale – 3,29 lei/mc

4. Precolectat, colectat, transportat deşeuri voluminoase (mobilier) etc. – 3,17 lei/mc

5. Precolectat, colectat, transportat deşeuri din construcții (asimilate) și demolări – 10,70 lei/mc

6. Precolectat, colectat, transportat deşeuri municipale sortate de la agenţi economici și instituții publice – 6,71 lei/mc

7. Precolectat, colectat, transportat deşeuri municipale nesortate de la agenţi economici și instituții publice – 31,60 lei/mc

8. Măturat manual carosabil + trotuare  – 0,747 lei/100 mp

9. Întretinere, curăţire străzi – 0,401 lei/100 mp

10. Precolectat, colectat și transportat deşeuri stradale – 0,18 lei/100 mp

11. Măturat mecanizat carosabil – 0,716 lei/100 mp

12. Măturat mecanizat trotuare – 0,181 lei/100 mp

13. Spălat carosabil – 0,66 lei/100 mp

14. Stropit carosabil – 0,211 lei/100 mp

15. Curățat rigola manual – 9,374 lei/100 mp

16. Curățat rigola mecanizat – 0,628 lei/100 mp

17. Curățat mecanic zăpada și gheața cu utilaj cu lamă -  0,42 lei/ 100 mp

18. Curățat manual zăpada și gheața – 7,32 lei/100 mp

19. Încărcat și transport zăpada și gheața – 5,24 lei/mc

20. Împrăștiat mecanic materiale antiderapante (amestec de sare + clorură de magneziu) – 1,449 lei/100 mp

21. Împrăștiat manual materiale antiderapante (amestec de sare + clorură de magneziu) – 1,553 lei/100 mp

22. Combatere polei și gheață cu soluţie de clorură de Magneziu pe carosabil – 3,286 lei/100 mp

23. Combatere polei și gheață trotuare, cu clorură – 1,762 lei/100 mp

24. Colectat DEEE – 46,61 lei/oră

25. Colectare, neutralizare, transport deşeuri animaliere – 0,50 lei/kg

26. Chirie toalete ecologice cu 2 goliri pe săptămână – 24,72/buc/zi

27. Chirie toalete ecologice cu o golire la 2 zile – 32,87/buc/zi

 

 

Read more...

Infracţiune rutieră

La data de 27.08.2013, orele 14.17, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat D.S., de 52 de ani, din Aiud care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etiotest, a rezultat o valoare de 0,82 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de D.S. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate nerespectării regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată

La data de 27.08.2013, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat, în municipiile Alba – Iulia, Blaj, Aiud şi în oraşele Teiuş şi Ocna – Mureş, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării regulilor  privind trecerea la nivel cu calea ferată.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, ai formaţiunilor rutiere Aiud, Teiuş şi Blaj, ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea precum şi ai Serviciul Transporturi Alba.

Au fost verificate 148 de autovehicule iar pentru abateri de la normele rutiere, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.840 lei.

A fost reţinut un permis de conducere pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată iar conducătorului auto care a comis abaterea contravenţională, i-a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională.

Pentru prevenirea accidentelor care pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Reamintim faptul că legislaţia rutieră sancţionează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă ( 720 – 1.600 lei) iar ca şi măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Read more...

Bugetarii nu vor primi tichete de masă, tichete cadou şi de vacanţă nici în 2014

  Veste proastă pentru bugetari. Guvernul nu va acorda nici în anul 2014 tichete de masă, tichete cadou sau de vacanţă. Aceste drepturi au fost eliminate în anul 2009 de către Guvernul Boc, însă actualul Executiv a decis să menţină renunţarea la aceste facilităţi si pentru anul următor, până când situaţia bugetară va fi mai bună. Exceptate vor fi instituţiile finanţate integral din venituri proprii.
  La finele anului trecut, când Guvernul a decis să sisteze acordarea acestor tichete pe anul 2013, premierul Victor Ponta a declarat că beneficiile suplimentare rămân “aşa cum au fost suspendate de Guvernul Boc” şi că nimeni nu va pierde niciun leu, iar această situaţie se va menţine “până la adoptarea bugetului”, când instituţiile vor spune ce pot şi ce nu pot acoperi. Ulterior, Guvernul nu a mai revenit asupra deciziei de a sista acordarea tichetelor.
  Ordonanţa mai prevede că decontarea contravalorii abonamentelor sau biletelor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se va face de către unităţile de învăţământ către elevii beneficiari pe baza abonamentelor de transport eliberate de operatorii de transport.
Sursa: Mediafax

Read more...

Agricultorii vor plăti impozitele la primărie, în localităţile în care nu există sediu ANAF

  În şedinţa de guvern de marţi, Executivul a aprobat o ordonanţă care se referă la plătirea impozitelor de către agricultorii aflaţi în zone în care nu există o unitate a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceştia vor avea posibilitatea de a plăti dările direct la primăria de care aparţin, astfel încât să nu se mai deplaseze în localităţiile cu sedii ANAF.
  Banii ce se vor încasa de la contribuabilii ce desfăşoară activităţi agricole vor fi depuse de către departamentul de specialitate din cadrul primăriilor, în cel mult două zile lucrătoare, în conturi separate pentru bugetul de stat, respectiv cel de asigurări sociale.
  Codul de procedură fiscală stabileşte că administrarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat este de competenţa ANAF. Această regulă se aplică şi în ceea ce priveşte administrarea impozitului şi contribuţiile aferente veniturilor din activităţi agricole.
Sursa:mediafax.ro

Read more...

Secția de Radiologie de la Spitalul Județean Alba va intra în curând în renovare

  Noi lucrări de renovare la Spitalul Judeţean Alba. De această dată Secţia de Radiologie a Spitalului Judeţean Alba va intra într-un amplu proces de transformare. În acest sens, au fost demarate procedurile privind licitaţia pentru lucrările de renovare, în valoare de 616.305 lei fără TVA. Ofertele se pot depune până pe data de 16 septembrie 2013. Finanţarea acestor lucrări este asigurată de Consiliul Judeţean Alba.
  Se vor executa lucrări de recompartimentare ale spaţiilor, înlocuirea totală a finisajelor, tâmplăriei interioare şi exterioare precum şi a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare. Vor fi înlocuite instalaţiile de hidranţi pentru stingerea incendiilor. Lucrările vizează o suprafaţă de 540,75 mp, aflată la etajul 1 a clădirii în care se află Policlinica şi care nu a mai suferit renovări serioase de la momentul construcţiei.

Read more...

ASTĂZI: Şedinţă extraordinară la Consiliului Local Alba Iulia

  Astăzi, miercuri 28 august, de la ora 13.00, Consiliul Local Alba Iulia se întruneşte într-o şedinţă extraordinară pentru a se pronunţa pe câteva proiecte “fierbinţi” Cel mai important este semnarea contractului de salubritate pentru municipiul Alba Iulia cu firma Polaris M Holding SRL. Pe lângă acest proiect, consilierii vor mai avea pe ordinea de zi şi alte hotărâri ce vor fi supuse votului:
1. Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii prin concesionare a Serviciului Public de salubrizare, deszăpezire, combatere polei în municipiul Alba Iulia.
2. Modificarea şi completarea Hotărârii nr. 21/2013 a Consiliului local al Municipiului Alba Iulia
3. Aprobarea organizării de către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a Competiţiei sportive pentru copii şi tineri cu dizabilităţi din municipiul Alba Iulia, ediţia a X -a – 2013 şi susţinerea financiară cu o suma de bani din bugetul local
4. Modificarea Statului de funcţii al Direcţiei programe, al Serviciului public „Administrarea patrimoniului local” şi al Direcţiei de asistenţă socială aflate în Subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia
5. Aprobarea şi avizarea unor documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):
Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Extindere ansamblu rezidenţial Anghel Saligny prin realizarea unui nou tronson de locuinte S+P+5, modificare PUZ aprobat cu HCL 432/12.2006, art. 14., Alba Iulia, str. Anghel Saligny, solicitant S.C. Alba Cons S.A.”,
Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Reglementare aliniament la strada Gemina, Alba Iulia, str. Gemina, solicitant Doţiu Dana Emilia”
Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire panouri fotovoltaice, Alba Iulia – Bărăbanţ, solicitant Sc Mithra Energy Concepts SRL”
Art. 4: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Extindere complex comercial Mall Alba prin construire două săli cinema, Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu, nr.50, solicitant SC Mall Alba SRL”
Art. 5 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Reglementare zona de locuinţe individuale şi realizare acces modif. PUZ Alba – Miceşti, Alba Iulia, str. Sliven, solicitant Draşovean Florin Cornel, Draşovean Florina Elena, Sima Cornel”
Art . 6 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire două locuinţe cuplate, Alba Iulia, str. Aradului, nr. 22, solicitant Pop Sorin Vasile şi Maria”
Art. 7 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire locuinţă şi sediu firmă – a 2-a locuinţă pe parcelă, Alba Iulia – Bărăbanţ, str. Măceşului, solicitant Roşu Gheorghe Ilie şi Aurelia”,
Art . 8 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire locuinţă familială, Alba Iulia – Miceşti, str. Postăvarului, FN, solicitant Olalau Vasile şi Odetta Ioana”, conform planului de situatie anexat.
Art.9 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire locuinţă familială, Alba Iulia, str. Iederii, solicitant Ursu Vasile Emil”
Art.10 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „construire locuinţă unifamilială, Alba Iulia, Oarda de Jos, str. Garoafelor, nr.40, solicitant Bekecki Cornelia”,
Art. 11 Aprobă Planul Urbanistic de Zonal „Amenajare teren sport Cetatea Alba Carolina, latura de est (lângă skate park), solicitant SC Capital Plus SRL. prin Candrea Alin-Radu”,
Art.1 2 Aprobă Planul Urbanistic de Zonal „Introducere în intravilan pentru construire locuinţe individuale şi spaţii comerciale, zona şoselei de centură, solicitant Ioan Dobrin”,
Art.13 Îndreaptă eroarea materială din Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe familiale în Alba Iulia, str. Gh. Doja, nr. 79, solicitant Vinersar Florin”, aprobat prin HCL nr.157/ 30 aprilie 2008, art.17, în sensul că adresa terenului reglementat este Alba Iulia, str. Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686