Items filtered by date: Thursday, 22 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Soluţia nechirurgicală pentru un bust mai mare – soia, lecitina şi trifoi roşu!

8756 de românce au optat pentru o intervenţie de mărire a sânilor în decursul unui singur an!

Este o cifră ce ne plasează pe harta internaţională a intervenţiilor chirurgicale estetice, pe locul 25 ca număr al intervenţiilor de acest gen, printre tari precum: Statele Unite, Brazilia, China, Thailanda, Australia etc.

Aceste cifre sunt oferite de către ISAPS – Societatea Internaţională a Chirurgilor Esteticieni, în cadrul unui studiu realizat la finalul anului 2010 şi revizuit la începutul acestui an.

Româncele îşi doresc un bust mai mare, o burtică plată şi un chip mai tânăr!

Mărirea sânilor, lipoplastia, blefaroplastia şi rinoplastia sunt primele cele mai căutate patru intervenţii chirurgicale de către romani.

„În decursul unui singur an, cei 200 de medici chirurgi esteticieni înregistraţi în România, au realizat: peste 8 mii de augmentări mamare, 7 mii de lipoplastii, peste 5 mii de blefaroplastii şi peste 3 mii de rinoplastii“, a explicat dr. Eduard Bolohan, medic specialist, reprezentant al brandului Chilliburner, citând studiul ISAPS.

Toxina botulinică şi acidul hialuronic – în topul intervenţiilor nechirurgicale!

Adăugând la aceste intervenţii preferate şi restul de retuşări chirurgicale la care apelează romanii, ajungem ca într-un singur an să înregistrăm un număr de peste 40 de mii de intervenţii chirurgicale, potrivit dr. Bolohan.

Pe lângă toate aceste proceduri chirurgicale se adăugă şi procedurile nechirurgicale, precum injectările cu toxina botulinică – peste 16 mii de intervenţii pe an şi cele cu acid hialuronic – peste 11 mii de intervenţii pe an!

„După cum putem vedea din cifrele prezentate mai sus, România este o tară cu o cerere foarte mare de intervenţii de înfrumuseţare corporală. Aceste este şi motivul pentru care dorim să venim în întâmpinarea doamnelor şi domnişoarelor cu o varianta nechirurgicală pentru cel mai dorit retuş corporal – mărirea dimensiunii bustului!“, a afirmat reprezentantul brandului Chilliburner.

Chilliburner PUSH-UP -> o nouă formulă pentru o siluetă perfectă şi un bust mai impunător!

Chilliburner PUSH UP este o formulă unică naturală, produsă din ardei iute, în scopul promovării pierderii în greutate fără iritarea sistemului digestiv.

Chilliburner PUSH UP este îmbunătăţit cu fitoestrogen natural, obţinut din trifoi roşu şi soia pentru un efect de push up la nivelul bustului!

De ce alegem Chilliburner PUSH-UP?

ü ajută la pierderea în greutate

ü controlează menţinerea greutăţii corporale ideale

ü arde grăsimile şi caloriile

ü contribuie la o mai bună conturare a sânilor

ü ameliorează simptomele menopauzei

ü asigură un surplus de estrogen organismului

Ingredientele pentru un bust mărit fără bisturiu:

Ingredientele secrete pentru o siluetă cu un bust mărit: extract de chilli - o importantă sursă de capsaicină, extract de trifoi roşu şi soia, lecitină din soia, ceai verde şi inulină.

În plus, fitoestrogenul conţinut de noua formulă Chilliburner contribuie la ameliorarea simptomelor specifice menopauzei, precum: bufeurile, transpiraţia, starea de nelinişte şi iritabilitatea crescută.

Fără efect yoyo!

Atunci când folosiţi Chilliburner PUSH-UP nu trebuie să vă temeţi de efectul yoyo deoarece nu sunteţi obligaţi să urmaţi o dietă strictă, astfel încât corpul nu este nevoit să stocheze grăsime sau să îşi încetinească metabolismul.

În prima săptămână de utilizare Chilliburner PUSH-UP se administrează sub formă de o tabletă pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. În cea de-a doua săptămână puteţi adăuga o a două tabletă cu jumătate de oră înainte de masa de prânz.

Read more...

Cultura tradițională în era globalizării

Sâmbata 24 august 2013, ora 12.30, în cadrul simpozionului Cultura tradițională în era globalizării. va fi vernisată expoziția “A doua Viaţă” a meșterului popular Nicolae Muntean din Vinerea (jud. Alba).
Alături de pictorii contemporani consacrați sau în curs de consacrare, Muzeul Național al Unirii iși propune astfel și o promovare a celor implicați în păstrarea tradițiilor populare românești.
Pentru două săptămâni vor fi expuse în sălile de la parterul muzeului icoane pe sticlă și lemn, cruci de mână, sculpturi în lemn realizate pe parcursul mai multor ani, constituite într-o colecție de suflet.
Fiecare exponat are povestea sa recreată după modelul pieselor vechi întâlnite de artistul popular în muzee, colecții particulare ori albume.
Evenimentul este parte a manifestărilor culturale desfășurate în Piața Cetății între 23 și 25 august festivalul de tradiții Din Lada de zestre (editia I ) și Târgul meșterilor populari (ediția a II) organizate de Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba.
Sâmbata 24 august 2013, ora 12.30, la Sala Unirii Alba Iulia

 

 

 

Read more...

C.L. Alba Iulia nu s-a retras din Asociaţia FC Unirea Alba Iulia 1924, dar va cere bani pentru activităţile sportive de pe stadioanele municipiului.

  Consiliul Local Alba Iulia nu s-a retras din Asociaţia FC Unirea Alba Iulia 1924. Cum era de aşteptat, acest subiect a creat discuţii aprinse între consilierii pro şi contra proiectului de retragere a CL din administraţia sportivă a Unirii. Proiectul a căzut la vot, 10 consilieri,( PDL+unul PSD), votând pentru retragerea din asociaţie iar restul au fost împotrivă(PNL), sau abţineri(PPDD şi doi de la PSD).

  Acest fapt nu ajută prea mult clubul albaiulian, întrucât contractul de comodat pe stadion va expira în cursul lunii septembrie, după care vor trebui plătite toate activităţile sportive ce se vor desfăşura pe stadioanele municipiului. Vă reamintim că până în momentul de faţă, Unirea Alba Iulia beneficia de gratuitate pentru folosirea terenurilor stadionului Cetate, datorită unui contract de comodat cu Primăria Alba Iulia.

  Consilierii locali au aprobat astăzi tarifele speciale pentru folosirea bazelor sportive. Într-o primă fază, în proiect erau prevăzute taxe pentru terenurile de fotbal, pista de atletism, sala de forţă, camera minihotel şi alte locaţii, însă consilierii au adăugat un amendament, prin care să fie scoase cele pentru pista de atletism şi sala de forţă şi culturism, iar pentru elevi, tarifele să fie reduse cu 50%.

  Gabriel Pleşa(PNL), a propus amânarea proiectului de hotărâre, însă numărul voturilor „pentru” a fost insuficient (10 voturi „pentru, 6 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri). Mai apoi proiectul a fost supus aprobării şi a trecut, cu doar 2 abţineri

Iată care sunt tarifele stabilite pentru bazele sportive:

Complex sportiv Victoria Cetate

Teren fotbal 1 – 300 lei/oră pentru meciuri oficiale sau amicale; 1.000 lei/oră pentru alte manifestații

Teren fotbal 2 – 200 lei/oră pentru meciuri oficiale sau amicale; 50 lei/oră pentru antrenament; 500 lei/oră pentru alte manifestații

Camera minihotel – 60 lei/zi

Alte spații – 0,5 lei/mp/zi

Stadion Oarda

Teren de fotbal – 200 lei/oră pentru meciuri oficiale sau amicale; 25 lei/oră pentru antrenament; 500 lei/oră pentru alte manifestații

Stadion Micești

Teren fotbal – 100 lei/oră pentru meciurile oficiale sau amicale;  25 lei/oră pentru antrenament; 300 lei/oră pentru alte manifestații

Baza Ampoi II

Teren minifotbal adulți – 50 lei

Teren minifotbal copii, elevi, studenți – 30 lei/oră

Alte manifestații – 500 lei/oră

  Pentru pista de atletism, tariful propus era de 5 lei/oră/persoană, iar pentru sala de forţă şi culturism era de 50 lei/oră, însă acestea au fost eliminate din proiect.

 

Read more...

Actele personale vor fi în eliberate în format identic în toate ţările Uniunii Europene. De la 1 ianuarie 2014.

  Proiectul pe care Comisia Europeană vrea să îl propună de la 1 ianuarie 2014, va schimba sistemul birocratic şi din România. Vicepreşedintele CE, Viviane Reding a declarat că certificatele de naştere, cele de căsătorie sau deces ori cazierele judiciare să aibă acelaşi format pe tot teritoriul Uniunii Europene, astfel, în acest proiect fiind implicată şi ţara noastră.
  Mai mult, actele vor fi disponibile şi pe internet pentru a fi accesate de orice instituţie care are nevoie de ele.
  Dacă acest proiect va fi votat şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie, s-ar putea pune capăt situaţiilor bizare cu care ne confruntăm la alegeri: morţii pe listele electorale.

  "Ca să eliminăm costurile traducerilor legalizate vom oferi formulare europene opţionale pentru cele mai utilizate documente, cum sunt certificatele de naştere, deces, căsătorie sau statut legal. Ele vor fi deja traduse în toate limbile Uniunii şi cetăţenii, şi companiile sunt liberi să le ceară de la autorităţile locale", a declarat Viviane Reding, vicepresedintele CE.

 Sursa: antena3.ro

Read more...

Până la 60 de angajaţi îşi pierd posturile din Poşta Alba, începând cu data de 1 septembrie.

  Valul de disponibilizări nu va ocoli Poşta Română Alba. Un număr de 63 de angajaţi vor primi preavize de concediere. Numărul acestora ar putea fi totuşi mai mic, întrucât la începutul anului viitor mai mulţi angajaţi se vor putea pensiona la termen.

  În cursul zilei de miercuri, Executivul a adoptat prin intermediul unei Hotărâri de Guvern alocarea a 7.405.00 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2013, pentru a se putea plăti  venitul lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română S.A. Conform unui plan de disponibilizare aprobat, de la  1 septembrie  3.650 de angajaţi la nivel naţional ai Poştei Române vor rămâne fără slujbe.

  Potrivit conducerii Poştei Române filiala Alba, numărul persoanelor disponibilizate, stabilit în şedinţa Consiliul de Administraţie din ianuarie, a fost de 63, însă având în vedere că de atunci au mai plecat angajaţi, prin pensionare, până la 1 septembrie se va stabili exact cine va fi disponibilizat. Din Alba Iulia, de exemplu, va pleca din sistem doar o singură persoană, la cerere. În municipiu funcţionează trei oficii poştale cu peste 100 de angajaţi, iar în judeţ numărul salariaţilor Poştei Române este de aproximativ 600.

  Astfel, în perioada următoare, angajaţii care doresc să renunţe la posturi şi să primească salarii compensatorii, în unităţile ce nu îndeplinesc condiţiile privind numărul maxim de personal stabilit, pot depune cereri în acest sens. În cazurile în care, într-o unitate sunt trei angajaţi, spre exemplu şi unul trebuie să plece, însă niciunul nu-şi exprimă această intenţie, se va organiza o testare a salariaţilor respectivi, în urma căreia se stabileşte persoana care va fi concediată. Vor exista situaţii în care unele subunităţi, din mediul rural, se vor desfiinţa, însă activităţile Poştei nu vor fi afectate, pentru că serviciile din zona respectivă vor fi preluate de agenţii poştale din apropiere.

  Cei disponibilizaţi (11% din numărul total de angajaţi la nivel naţional) vor primi maximum 30 de salarii, în funcţie de vechimea în muncă. Concedierea celor 3.650 de angajaţi este parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal.

Read more...

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin va fi prezent vineri 23 august, la Alba Iulia

  Daniel Constantin, va fi prezent vineri la Alba Iulia. Cu această ocazie, ministrul va participa la Târgul de Tradiţii Româneşti „În lada de zestre” pentru a se întâlni cu fermierii din Alba.

  La ora 13.30, acesta va participa la o întâlnire cu fermierii din Alba, iar de la ora 16.00 este programată o conferinţă de presă la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

 

Read more...

Cercetat pentru conducere fără permis

La data de 21.08.2013, ora 23:00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, l-au depistat pe L.I., de 30 de ani, din  comuna Batăr, judeţul Bihor, în timp ce conducea pe strada Tudor Vladimirescu din  Alba Iulia, un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de bărbat, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Read more...

Lucrări de renovare a Secţiei ORL din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

  În ultima perioadă mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au trecut sau trec prin procese de renovare. Este şi cazul secţiei ORL, care a fost renovată integral, printr-un proiect de sponsorizare realizat de grupul de firme Oancea din Alba Iulia, prin intermediul Spice Fitness.

  Lucrările de renovare au constat în înlocuirea uşilor de acces în saloane, refacerea instalaţilor electrice, achiziţionarea de corpuri de iluminat, instalarea de climatizare şi schimbarea pardoselii. Au fost renovate grupurile sanitare, s-a schimbat mobilierul din sălile de operaţii, de tratament şi din sala de mese şi s-au creat două rezerve.   

Read more...

Turiştii vor plăti taxă de parcare şi de vizitare pentru obiective istorice din Cetate

  Turiştii care vor dori să viziteze cetatea albaiuliană vor trebui să plătească. Mai precis, după terminarea lucrărilor din Cetate, cei care vor dori să-şi parcheze maşinile în zona istorică vor fi nevoiţi să plătească un bilet de intrare. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a precizat că vor fi nevoiţi să plătească un bilet de intrare doar cei care doresc să intre cu maşinile sau cu autocarele în interiorul cetăţii, însă pietonii vor avea acces gratuit în continuare în zonele importante ale cetăţii.

  Hava a subliniat“în nici un caz nu se pune taxă în Cetate. Este un spaţiu public pe care vrem să-l dăm oamenilor. Insă parcările din interiorul şi din jurul Cetăţii vor fi cu plată. De asemenea vor mai fi obiective importante pe care noi acum le amenajăm şi unde se investesc mulţi bani iar la finalizarea lucrărilor acolo se va plăti un bilet de intrare”.    Primarul a mai spus că deja se simt banii proveniţi din exploatarea cetăţii, iar pe viitor se vor găsi soluţii ca zona istorică a oraşului să producă şi mai muţi bani.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686