Items filtered by date: Tuesday, 20 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Cornel Ilie prezinta Romanian Music Awards 2013!

  • Published in Monden

 

 

 

Music Channel si Utv, organizatorii Romanian Music Awards, au decis sa le ofere fanilor o surpriza si au stabilit ca atunci cand se va atinge pragul de 500.000 voturi pentru artistii nominalizati la cele 14 categorii (http://rma.1music.ro/), să anunţe numele unuia dintre prezentatori. Asadar, primul prezentator anuntat al galei de anul acesta este Cornel Ilie de la Vunk!

In fiecare an, gala Romanian Music Awards este gazduita de doua celebritati. Anul acesta, primul nume anuntat ca va gazdui show-ul este cel al solistului trupei Vunk.

"Bucuria mea de a fi gazda RMA este dubla, mai ales ca asta se intampla la Brasov. In primul rand, pentru ca este gala cu cea mai mare notorietate din industria muzicala romaneasca si in al doilea rand, pentru ca la gala din 2011, VUNK a luat primul premiu Best Rock, tot in Brasov si tot atunci am lansat si “Pleaca”. Abia astept sa ies in fata lumii in seara de 14 septembrie si sa ridicam Brasovul in picioare, impreuna cu toti artistii care vor fi atunci pe scena!", a marturisit Cornel Ilie pentru organizatori.

Anul acesta, trupa Vunk este nominalizata la Best LIVE, Best Rock, Best Album, Best Group.

Fii tu cel care decide cine este cel mai bun intrand pe rma.1music.ro, unde 14 categorii isi asteapta castigatorul!

Anul acesta, RMA va avea loc pe 14 septembrie la Brasov, in Piata Sfatului, iar Music Channel va transmite LIVE incepand cu ora 19.00. 

Romanian Music Awards este un eveniment organizat de Music Channel şi Utv, cu sprijinul Primariei Brasov si al Consiliului Local al Municipiului Brasov.

 

 

 

Read more...

Consiliul Județean Alba se preocupă de stabilirea unui preț corect pentru masa vegetală produsă pe pășuni

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, domnul Alin Cucui, a discutat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu reprezentanții a 29 de asociații ale crescătorilor de bovine din județul Alba, în cadrul unei întâlniri de lucru, organizate de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Alba, în scopul stabilirii prețului la masa verde ce se produce pe pășuni.

„Consiliul Județean Alba a fost mereu alături de asociațiile de producători și crescători de animale din județ și le-a sprijinit activitatea. Vrem să ne asigurăm că prețul ce va fi stabilit pentru masa verde produsă pe pășuni este unul echitabil atât pentru crescătorii de animale cât și pentru administrațiile publice.” – a spus domnul Alin Cucui, Vicepreședinte al CJ Alba.

Pe baza prețului la masa verde ce se realizează pe pășuni Primăriile vor stabili prețurile de închiriere sau concesionare a pășunilor către Asociațiile de crescători de animale.

Potrivit Ordinului nr. 544/2013, privind metodologia de calcul al incărcăturii optime de animale pe ha de pajiste, cerința principală de management a pajiștilor o reprezintă păstrarea compoziției floristice, a ratei de creștere a plantelor și de randament al pajistilor, pentru asigurarea cerințelor nutriționale ale animalelor.

 

 

 

Read more...

Campania “ În siguranţă, alături de jandarmi” va ajunge miercuri la Arieşeni şi Poiana Vadului

Aproximativ 100 de elevi aflaţi în taberele şcolare din localităţile Arieşeni şi Poiana Vadului vor afla chiar de la jandarmi care este rolul acestora în societate şi care este implicarea Jandarmeriei Alba în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică la nivel judeţean. Acţiunea de informare face parte din campania “În siguranţă, alături de jandarmi” şi se va desfăşura miercuri, 21 august, începând cu ora 12.00.

Campania  “În siguranţă, alături de jandarmi” a demarat la începutul lunii mai a anului în curs şi este o iniţiativă a Jandarmeriei Alba. Prima parte a acesteia s-a derulat în oraşul Cugir cu sprijinul primăriei, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Cea de-a doua secţiune a avut loc în municipiul Aiud, parteneri fiind primăria din localitate şi inspectoratul şcolar.

Cea de-a treia parte a proiectului iniţiat de Jandarmeria Alba -  “ În siguranţă, alături de jandarmi”  - este derulată cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba. Aceasta se desfăşoară în taberele şcolare organizate pe întreg cuprinsul judeţului şi are ca scop evidenţierea modului activ în care jandarmeria se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi a tipurilor de misiuni pe care  instituţia le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul acestora.

 Prima gazdă a celei de-a treia secţiuni a proiectului informativ a fost Tabăra Şcolară Roica. Aproximativ 70 de copii i-au primit miercuri 14 august, pe jandarmi, iar aceştia le-au prezentat materiale educaţionale, le-au distribuit afişe şi pliante, au organizat jocuri de rol şi au purtat discuţii interactive pe marginea materialelor prezentate. Punctul de maxim interes al întâlnirii a fost momentul când un mascat şi-a făcut apariţia şi a prezentat copiilor echipamentul de intervenţie şi protecţie pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

Read more...

Astăzi: “Luna albastră”

  Un fenomen astronomic destul de rar va avea loc în noaptea de marţi spre miercuri. Este vorba de „luna albastră”.

  Denumirea de „lună albastră” descrie de fapt apariţia de două ori a lunii pline pe parcursul unei singure luni calendaristice. De reţinut că luna nu îşi va schimba culoarea.

  Fenomenul a fost denumit aşa de către astronomul James Hu Pruitt, care a folosit această denumire în cadrul unui articol publicat în anul 1946 în revista de specialitate „Sky&Telescope”.

  Următorul fenomen de acest gen va fi în 31 iulie 2015. În 2014 şi 2017 nu va fi deloc lună albastră.

Read more...

Bombă de aviaţie neexplodată găsită în urma unor lucrări la Blaj

  Pe raza municipiului Blaj a fost descoperită în urma unor lucrări ce au avut loc la reabilitarea unui terasament de cale ferată, o bombă de aviaţie neexplodată. În acest sens, o echipă pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Alba Iulia s-a deplasat luni, 19 august, la locul unde se afla proiectilul pentru a-l dezamorsa.  Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

  Inspectoratul Situaţii de Urgenţă Alba informează publicul asupra măsurilor ce trebuie luate în cazul descoperirii unor piese de muniţie neexplodate:

Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pămînt sau la suprafaţă;

Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

Se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;

Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;

  Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Read more...

Peste 330 de şcoli din judeţul Alba autorizate de DSP

  Mai puţin de o lună de zile până la începerea cursurilor anului şcolar 2013-2014. Pe raza judeţului Alba doar 335 de unităţi şcolare din 539 sunt pregătite să-i primească pe elevi în condiţii optime. Au mai rămas până în prezent un număr de 204 de şcoli care încă nu sunt la standardele de autorizare. Dacă nu vor reuşi să îndeplinească condiţiile optime de ingienă până pe data de 16 august, nu vor primi autorizaţiile de funcţionare , au precizat reprezentanţii DSP Alba.

  Unităţile de învăţământ vor trebui să asigure apa curentă, grupuri sanitare şi circuitele funcţionării clădirilor. Dacă nu reuşesc îndeplinirea acestor cerinţe ale Direcţiei de Sănătate Publică, conducerile şcolilor sau primăriile vor fi trase la răspundere în cazul în care, după data de 16 septembrie vor apărea probleme datorate lipsei utilităţilor.

  Aceste unităţi cu probleme mai au timp să depună dosarele de autorizare până pe data de 16 septembrie.

Read more...

Preţ corect pentru masa vegetală de pe păşuni promovat de Consiliul Judeţean Alba

  Alin Cucui, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, îşi doreşte să se stabilească preţul la masa verde ce se produce pe păşuni. Acesta a avut discuţii cu reprezentanţi a 29 de asociaţii de crescători de bovine din judeţ, în cadrul unei întâlniri organizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba-

  Pe baza preţului care urmează a fi stabilit pentru masade furaje ce se realizează de pe păşuni, primăriile vor stabili preţurile de închiriere sau concesionare pentru păşuni către Asociaţiile de crescători de animale. Metodologia de calcul al încărcăturii  optime de animale pe hectar de pajişte ( conform Ordinului nr. 544/2013), reprezintă balanţa pentru păstrarea compoziţiei floristice, a ratei de creştere a plantelor şi de randament al pajiştilor, pentru asigurarea cerinţelor nutriţionale ale animalelor.

Read more...

Garda Romană de la Apulum, şi contingentul dacic, vor participa la festivalul „Dac Fest” de la Costeşti

  Garda Romană de la Apulum, împreună cu voluntarii viitorului contingent de daci vor participa la un cunoscut festival de reconstituire istorică antică numit „Dac Fest”. Acest festival va avea loc de miercuri până vineri în localitatea hunedoreană Costeşti, iar luptătorii albaiulieni vor promova bogatul patrimoniu arheologic roman din Alba Iulia, oraş care se află aşezat pe ruinele anticului Apulum.

  Această participare este o parte importantă a unui proiect de promovare a obiectivelor turistice cu caracter roman care se regăsesc pe raza judeţului nostru.

  Proiectul este susţinut de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Asociaţia Culturală Apulum Reenactmen, STP Alba Iulia şi S.C. Elit S.R.L.

Read more...

Cercetat pentru conducere fără permis

La data de 19.08.2013, ora 07.30, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Teiuş, l-au identificat pe L.O.D., de 20 de ani, din Teiuş, în timp ce circula cu on moped, pe strada Bisericii din Teiuş, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de tânăr au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de  conducere fără permis.

 

 

 

Read more...

În perioada 12-18.08.2013, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-18.08.2013, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și conștientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor, cu privire la necesitatea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate.

În cele 7 zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 1.119 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 179.040 lei, din care 607 pentru depășirea limitei legale de viteză, 7 pentru consum de alcool, 14 pentru depășire neregulamentară, 232 pentru neportul centurii de siguranţă şi 259 pentru alte abateri constatate.

Au fost reţinute 28 de permise de conducere şi au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au constatat 25 de infracțiuni rutiere, 11 dintre acestea fiind de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686