Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook cumpără cu 19 miliarde de dolari aplicaţia WhatsApp

  Facebook a anunţat miercuri că a cumpărat cu 19 miliarde de dolari aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achiziţia cea mai importantă din istoria celei mai populare reţele de socializare din lume.
  Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 12 miliarde în acţiuni. Pe lângă cele 16 miliarde dolari, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de 3 miliarde dolari.
  "WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă", a afirmat Mark Zuckerberg.
  "WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilă în timp real care deţine o poziţie de lider şi care creşte foarte rapid", subliniază Facebook într-un comunicat. Grupul dezvăluie că WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, şi că peste un milion de persoane îşi deschid cont în fiecare zi.
  Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicaţii la nivel mondial", a dat asigurări el.
  Investitorii par mai puţin entuziaşti la Bursa din New York, unde acţiunile Facebook au scăzut cu 4,50%, la 65 de dolari, în jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora României), după anunţ.
Sursa: mediafax.ro

Încă o victorie în campionat pentru CSU Alba Iulia!

  Victorie importantă în derby pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri seară, în deplasare, pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 50-46 (7-15, 12-8, 12-10, 19-13), într-o partidă care a contat pentru etapa a XX-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Meciul, unul al orgoliilor, având în vedere marea rivalitate din ultimele două sezoane între cele două combatante, a fost unul extrem de echilibrat, cu diverse schimbări de lider și dominat de emoții venite din ambele tebere.
  Gazdele de la Sf. Gheorghe au început mai bine partida, profitând de faptul că sportivele lui Miroslav Popov au intrat parcă temătoare în teren, probabil marcate și de atmosfera incendiară din Sala Katy Szabo, și au ratat nepermis de mult. Sepsi și-a adjudecat așadar primul sfert de o diferență de 8 puncte, 15-7 și părea că se îndreaptă spre o victorie mult așteptată. Din cea de-a două pătrime însă jocul s-a echilibrat, iar baschetbalistele din Alba Iulia au început jocul de urmărire, reușind până în final să câștige toate celelalte trei sferturi. Astfel, CSU a reușit să recupereze din avantajul gazdelor patru puncte până la pauza mare, însă Sespi a intrat tot în față pe tabelă, profitând de rezultatul primului sfert. La revenirea de la cabine jocul a decurs tot sub semnul echilibrului, cu universitarele reușind să mai recupereze două puncte și să o scoată din joc pe cea mai importantă jucătoare de la Sepsi, americanca Samantha Prahalis, care a comis 5 faulturi personale după doar circa 25 de minute de joc. Ultima pătrime a fost una dominată de către fetele lui Popov, care s-au mobilizat, au redus numărul ratărilor și au obținut o victorie mare pentru moral, dar și clasament. Per total, partida a fost una cu multă intensitate, multe ratări, diferența făcându-se în final pe jocul defensiv. De amintit că de la ambele combatente au lispit câte o jucătoare importantă. Sepsi nu s-a putut baza pe Gabriela Cursaru, care a părăsit echipa, în timp de CSU a făcut deplasarea fără Tiffany Brown, care a întâmpinat unele probleme personale.
  Cu această victorie, CSU Alba Iulia își consolidează practic poziția secundă în clasament (chiar dacă în acest moment se află pe 3 din cauza meciului restant cu Oradea, ce va avea loc luni), în timp ce Sepsi rămâne pe 4, însă trăiește periculos, riscând în cazul altor insuccese să piardă și acest loc.
  Statistică CSU Alba Iulia: Annemarie Părău - 18 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo - 9 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Chastity Reed - 6 puncte și 7 recuperări, Khadijah Whittington - 5 puncte și 12 recuperări, Breanna Salley - 4 puncte și 5 recuperări, Marina Mandic - 4 puncte și 3 recuperări, Larisa Toma - 2 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă și Alexandra Uiuiu - 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.
  Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia, a declarat: "A fost un meci foarte greu, deoarece am jucat într-o sală în care atmosfera este incendiară, poate face diferența și nu se câştigă uşor. Am făcut un joc foarte bun de apărare, în special în repriza secundă și cred că acest lucru ne-a câştigat meciul. În atac mai avem încă probleme şi o să lucrăm intens la antrenamente pentru a le remedia. Am reuşit să o scoatem din joc pe Prahalis cu 5 faulturi în sfertul al treilea, lucru care ne-a ajutat foarte mult. Era stânjenitor să nu fi câştigat meciul când echipei adverse i-a lipsit pe final cea mai bună jucătoare. O să le spun zilele viitoare fetelor mele să joace mai calm, pentru că suntem o echipă bună care poate bate pe oricine, însă jucăm cu o oarecare teamă în meciurile importante şi avem probleme. Îmi felicit jucătoare chiar dacă nu au fost constante pe tot parcursul meciului, însă fiecare a avut o perioadă bună și a ajutat la obținerea victoriei"(CSU Alba Iulia).

Poliţiştii pe urmele hoţilor de animale

  În cursul zilei de azi, polițiștii din cadrul IPJ Alba efectuează 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile aparţinând unor persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în  săvârşirea mai multor furturi de animale, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 61.000 lei
  În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Sibiu, Timiş, Brașov şi Argeş precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează simultan 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile aparţinând unor persoane din Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov (1) şi Argeş (1), care sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia privind 5 furturi de animale (bovine, cabaline şi ovine) comise în perioada martie 2013 – ianuarie 2014.
  La acţiune participă un număr de 78 de poliţişti din care 40 sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, 20 din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Sibiu, 10 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi câte 3 de la Inspectoratele de Poliţie Judeţene Braşov şi Argeş.
  Pe baza mandatelor de aducere, 11 persoane despre care există suspiciunea că au participat la comiterea furturilor sau au sprijinit la valorificarea animalelor furate, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale modifică programul accesului publicului la cercetarea documentelor

  Acest fapt este luat în considerare în urma solicitărilor primite de instituţie din partea cercetătorilor, care frecventează sala de studiu. Astfel, programul va fi următorul:       
- luni-miercuri: 8,30-14,00
-  joi: 8,30-18,00.
  Reamintim celor interesaţi că pentru eliberarea unui permis la sala de studiu este suficient să prezinte un act de identitate. Eliberarea permisului, precum şi accesul la documente sunt gratuite. Dacă se doreşte eliberarea unor copii xerox prin intermediul sălii de studiu, acestea costă 1 leu/filă, iar dacă se doreşte fotografierea cu mijloacele proprii, costul este 7 lei/zi.

Victorie de 100 de puncte pentru CSU Alba Iulia!

  Victorie fără probleme pentru CSU Alba Iulia în etapa a XIX-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Echipa universitară a trecut sâmbătă seară de Olimpia Brașov, scor 100-53 (24-13, 26-22, 21-6, 29-12), în urma unei partide pe care a controlat-o autoritar pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc.
  Trupa antrenată de Miroslav Popov a început în forță și a luat repede avans pe tabelă, diferența după primul sfert fiind de 11 puncte, scor 24-13. A doua pătrime a fost cea mai strănsă, în jocul universitarelor intervenind puțin relaxarea, lucru care le-a permis brașovencelor să rămână în meci, chiar dacă la pauza mare cele două combatante erau despărțite de 15 puncte. După revenirea de la cabine a celor două formații meciul a fost unul fără istoric, cu două ultime sferturi câștigate categoric de CSU, care a primit doar 18 puncte și a marcat 50. Finalul de meci a adus și atingerea pragului de 100 de puncte pentru echipa din Alba Iulia, care a reușit per total un joc disciplinat, cu puține greșeli și multe reușite de la distanță.
  De remarcat că în această confruntare sportiva americană de la CSU, Tiffany Brown, a reușit un double-double, cu 21 de puncte și 12 pase decisive, fiind de asemenea și cea mai eficientă jucătoare din meci, cu un indice de eficiență de 32 de unități.
  În urma acestei partide, CSU Alba Iulia strânge cea de-a 16 victorie din 18 jocuri disputate și se poziționează în acest moment pe locul 3, având însă o partidă în minus față de ocupanta poziției secunde, care o va urca practic pe treapta a doua a clasamentului.
  Următoarea partidă pentru universitare va avea loc miercuri, 19 februarie 2014, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe.
  Statistică CSU Alba Iulia: Tiffany Brown - 21 de puncte și 12 pase decisive, Breanna Salley - 13 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 13 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Marina Mandic - 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Khadijah Whittington - 10 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, Ildiko Nagy - 10 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo - 9 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Chastity Reed - 8 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Annemarie Părău - 4 puncte și o pasă decisivă și Larisa Toma - 4 recuperări și 3 pase decisive.
  La finalul partidei Tiffany Brown, fundaș la CSU Alba Iulia a declarat: "Am făcut un meci bun astăzi, cu un joc de atac excelent, am încercat mai multe lucruri, ne-a mers jocul de pase și am plimbat foarte bine mingea, lucru care ne-a permis în multe momente să rămânem libere pe aruncare. Sper să continuăm de această manieră, iar cu o apărare agresivă și un joc ofensiv ca cel de astăzi vom fi foarte greu de învins".
  La rândul său Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia, a precizat: "Un meci fără emoții astăzi, am făcut atât cât trebuia pentru a câștiga fără probleme. Avem un meci important săptămâna viitoare, la Sf. Gheorghe, și nu am vrut să îmi obosesc jucătoarele prea mult, am introdus în teren pe toată lumea, nu am forțat, dar și așa s-a văzut că suntem mult mai buni decăt adversarii noștrii. Am exersat din nou câteva lucruri noi în atac, mereu cu o pasă în plus, lucru care ne-a oferit mai multe oportunități de a marca"(CSU Alba Iulia).

86 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.640, aplicate şoferilor de poliţiştii rutieri din Aiud, Sebeş şi Ocna Mureş

  În scopul reducerii riscului rutier şi asigurării unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, vineri, 14 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul poliţiilor Aiud, Sebeş şi Ocna Mureş, au acţionat în cadrul unor planuri proprii de acţiune pentru depistarea conducătorilor de vehicule care nu respectă prevederile normelor legale şi prin aceasta îşi pun în pericol viaţa sau a altor persoane.
  În cadrul acţiunilor poliţiştii au constatat o infracţiune şi alte încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.640 lei şi au reţinut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru defecţiuni tehnice au reţinut 4 certificate de înmatriculare.
  Un număr de 48 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 au fost aplicate bicicliştilor, iar 32 pentru alte abateri.
  Ca exemplu, la data de 14.02.2014, orele 21.37, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală din localitatea Drașov, comuna Șpring, condus de numitul Radu P. I., de 30 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba.
  Cu ocazia controlului s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a indicat o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie.
  În cauză a fost întocmit un dosar penal în care faţă de Radu P. I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 336 alin.1 din Noul Cod Penal.

Simona Halep se umple de bani in Qatar

  Dupa calificarea in semifinalele competitiei din Qatar, sportiva noastra in varsta de 22 de ani si-a asigurat un cec in valoare de 110.100 dolari.
  Pe langa bani, Simona are deja asigurate 350 de puncte in clasamentul WTA.
  In cazul in care o va invinge pe poloneza Agnieszka Radwanska si va avansa in finala, Simona se va alege sigur cu 220.200 de dolari. Castigarea turneului ii aduce nu mai putin de 441.000 de dolari.
2,44 milioane de dolari e valoarea totala a premiilor de la Doha.
Semifinala dintre Simona Halep si Agnieszka Radwanska va putea fi urmarita sambata, de la ora 18:30, in direct pe  Digisport 2 şi pe site-ul Ziare.com.
Sursa: ziare.com

Iata cu ce probleme te poti confrunta daca ai un copil mai mic de 1 an!

  Cand ai un bebelus, un copil mai mic de 1 an, este normal pentru tine ca mamica sa fii ingrijorata la orice scancet sau planset al micutului. Daca desi tu ai vorbit pana acum cu el si dintr-o data cand ii intri in raza sa vizuala acesta tresare speriat, te gandesti daca nu cumva are probleme cu auzul. Iar daca nu te urmareste prin camera si reactioneaza numai atunci cand vorbesti cu el, acest lucru poate trada o problema de vaz. Pentru siguranta ta, ar trebui sa mergi cu el la un pediatru pentru a scapa de orice grija.
Nu amana momentul in care puiul tau va manca singur
  Studiile arata ca inca de la varsta de 2-3 luni, unii copii isi intind manuta sa prinda sanul sau biberonul, iar pe la 8 luni se intind sa apuce lingurita. Joaca-te cu el si permite-i sa incerce sa manance singur. Intinde o musama si echipeaza-l doar cu barbita , lasandu-l sa exploreze masa si sa incerce sa-si duca singurel lingurita la gurita.
O mare teama, dependenta de suzeta
  Studiile arata ca exista copii care si in primul an de scoala nu se pot lipsi de prietenul lui drag, suzeta. Faptul ca i-ai dat suzeta a reprezentat de la bun inceput o mare greseala, pe care ai facut-o pentru a-l linisti, insa acum, arunca acest obiect si incearca sa-i dai celui mic jucarii cauciucate moi pe care sa le poata roade si feliute de fructe pe care sa-si incerce dintisorii.
Ce alimente are voie si ce nu are voie sa manance
  Desi cele mai multe mamici isi hranesc micutii dupa sfaturile medicilor, totusi cateodata uita de acestea si le ofera alimente daunatoare pentru stomacelul lor nedezvoltat complet. Printre alimentele de care bebelusul tau nu trebuie sa se atinga se numara : zaharul, sarea, carnea (in afara de cea de pui), alimentele cu multe grasimi, laptele de vaca sau capra, conservele, ciupercile, ciorbele grase, ciocolata, alunele si semintele, fructele de padure, mierea , sucurile acidulate etc.
  O mamica are nevoie de multa rabdare , perseverenta si tact pentru a depasi triumfatoare toate provocarile din primul an de viata al copilului.
sursa: reginele.ro

IPJ Alba: "Dreptul la educaţie este unul constituţional de care trebuie să beneficieze toţi copiii, indiferent de apartenenţa etnică, religie sau condiţie socială".

  Cu acest mesaj, reprezentaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţie a Copilului Alba, împreună cu reprezentaţi ai Primăriei comunei Hopârta, ai Departamentului de Servicii Sociale Ocna Mureş, Asociaţiei „Bunul Samaritean Ocna Mureş” şi ai Centrului Educaţional „Sfânta Filofteia” din satul Silivaş, au iniţiat discuţiile în cadrul unei întâlniri desfășurate în localitatea Silivaş.
  Scopul acestei întâlniri a fost de conştientizare a părinţilor faţă de importanţa educaţiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasă, într-un climat familial adecvat.
  Discuţiile au fost purtate cu membrii comunităţii de rromi din Silivaş care au copii ce nu frecventează sau absentează în mod repetat de la cursurile de învăţământ.
  La şcoala din Silivaş au fost prezenţi peste 40 de părinţi care au primit informaţii de la toţi reprezentanţii instituțiilor participante şi, o dată în plus, le-a fost evidenţiate serviciile de care pot beneficia copiii, cu condiţia ca aceştia să frecventeze şcoala, având în vedere că, în localitatea Silivaş, funcţionează un centru educaţional, destinat prevenirii eşecului şi abandonului şcolar.
  Totodată, poliţiştii  Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au adus în atenţie prevederile noului Cod Penal, care, la art. 380, incriminează infracțiunea de împiedicare a accesului de învățământul general obligatoriu de către părintele sau persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, minorul.
  Pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune este de închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.
  Această întâlnire este o continuare a demersului început în luna ianuarie a acestui an, participanţii propunându-şi ca prin dialog şi implicare să-i determine pe membrii comunităţii de rromi să-şi trimită copiii la şcoală.

CONTINUA ACTIVITATEA CENTRULUI DE INFORMARE EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU

  ADR Centru va continua si in anul 2014 seria activitatilor de informare a cetatenilor Regiunii Centru cu privire la Uniunea Europeana, la strategiile de dezvoltare locala sau regionala, dar si cu privire la drepturile si responsabilitatile celor 2,3 milioane de locuitori din Regiune, in calitate de cetateni europeni. Cu un grant in valoare de 20.000 euro, ADR Centru va organiza in anul 2014 seminarii, conferinte si concursuri, realizand in acelasi timp materiale informative si obiecte promotionale, de care vor beneficia cetatenii din cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.  
 
    ”Este cel de-al doilea an de activitate al Centrului Europe Direct din cadrul ADR Centru la nivelul Regiunii Centru. Ca si in anul care a trecut, si in acest an vom continua sa alocam timp si resurse pentru desfasurarea unor suite de activitati si evenimente pentru informarea cetatenilor, vom sustine mediul privat si public cu informatii utile referitoare la fondurile alocate de catre Uniune, vom utiliza instrumente si metode de comunicare diverse, pentru a transmite informatiile la toti cetatenii din regiune. In mod special, vom incerca in primul trimestru al acestui an sa ne axam pe implicarea cetatenilor, pentru participarea lor la votul din luna mai, deoarece pentru noi toti este anul important in care se vor desfasura alegerile europarlamentare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
   Pe parcursul anului 2013, echipa Centrului de Informare Regiunea Centru a raspuns la numeroase solicitari de informatii venite din partea cetatenilor din Regiune, dar si din alte judete ale tarii. Peste 300 de persoane au participat la cele patru evenimente organizate de catre Centrul Europe Direct din cadrul ADR Centru, pe teme privind protectia mediului, dezvoltarea durabila a zonelor rurale si drepturile cetatenilor. De asemenea, prin intermediul paginii de internet a Centrului (www.europedirect-adrcentru.ro), prin intermediul retelei de socializare Facebook si a diverselor medii electronice de comunicare, cetatenii Regiunii Centru au fost permanent informati cu privire la temele europene de actualitate. Centrul Europe Direct Regiunea Centru i-a provocat pe ziaristii din Regiune ”sa aduca Europa” la intelegerea cetatenilor, prin intermediul unui concurs cu premii adresat lor. Acest concurs va fi continuat si in anul 2014, alaturi de un concurs de fotografii pentru toti cetatenii si de un cros, la care vor putea participa elevii, toate fiind finalizate prin acordarea de premii pentru cei situati pe primele locuri. 
   Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru functioneaza in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in perioada 2013-2017, in baza unui acord cadru incheiat Comisia Europeana si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la inceputul anului 2013. Obiectivul general al Centrului il constituie imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru in ccea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare, activitatile institutiilor europene. In baza acordului specific privind functionarea Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru in 2014, semnat de ADR Centru si Comisia Europeana in 4 februarie 2014, pe parcursul acestui an Centrul va desfasura actiuni de informare referitoare la alegerile europarlamentare, programele si oportunitatile europene existente in domeniul afacerilor, cercetarii, educatiei si culturii.
  Astfel, cetatenii din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, vor fi informati si pe parcursul urmatorilor ani asupra oportunitatilor de finantare, a drepturilor pe care le au daca vor sa munceasca, sa calatoreasca sau sa studieze in alte state membre si asupra activitatatilor institutiilor Uniunii Europene. Reprezentantii Centrului pot fi contactati la tel 0358/403121, la e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686