Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website URL:

Exponatul lunii decembrie: Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri

Marți, 3 decembrie 2019, ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii decembrie, Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri.

Cu această ocazie va fi expusă înalta distincție pe care a primit-o muzeul albaiulian în luna noiembrie, din partea președintelui României, Klaus-Werner Iohannis.

Medalia a fost acordată în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării memoriei evenimentelor și participanților la înfăptuirea unității naționale și a statului român modern, contribuind la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Convertirile Forțate Încalcă Drepturile Oamenilor și Devin o Problemă Internațională

Pe data de 29 noiembrie, Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia și Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia au organizat un seminar despre drepturile omului cu titlul “Intoleranță și Discriminare asupra Noilor Mișcări Religioase: O Problemă Internațională.”

Acest seminar a avut loc în Seul, Coreea de Sud, și a fost dezvoltat pentru a proteja drepturile religioase ale minorităților care sunt țintite de către grupurile majoritare în contextul situaților drepturilor anti-umane cum ar fi convertirea forțată care a avut loc in Coreea.

Convertirea forțată, asemenea cunoscută drept “Deprogramare”, este o problema socială care cauzează încălcarea drepturilor umane prin răpire și prin reținerea membrilor grupurilor religioase care sunt etichetate drept “erezie” de către oponenții lor pentru a-i obliga să își abandoneze credința.

Mai mult de 80 de participanți, incluzând experți legali, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au facut o analiză asupra situației curente a convertirii forțate și au discutat despre soluțiile pentru a proteja libertatea credinței și a drepturilor oamenilor care au devenit o normă pentru comunitatea internațională.

Massimo Introvigne, Directorul General al CESNUR, care este de asemenea și sociolog, a accentuat faptul că convertirea forțată este transmisă în masă consideră că : ”Deprogramatorii coreeni sunt pastori specializați din bisericile principale, multe dintre ele prezbitariene.“

“Protestele care au comemorat victimele convertirii forțate au fost menționate în U.S. State Department Report on Religious Freedom 2019, incluzând încălcările drepturilor la libertate din anul 2018. Cu toate acestea, au fost cazuri noi de deprogramare chiar și după mortea lor”, a criticat el.

În ceea ce privește strategia multidimensională de soluționare a unui astfel de fenoment, Willy Fautré, fondatorul și directorul HRWF, a sugerat mai multe soluții: sublinierea responsabilității conducerii Bisericii Presbiteriene care tolerează, susține și poate încurajează o astfel de practică, dezvoltarea unei promovării la ONU și la organele care apără libertatea religiei sau a credinței; urmărirea penală a celor care încurajează comiterea faptelor de răpire și sechestrare.

Într-o scrisoare deschisă, semnată de 15 ONG-uri internaționale, incluzând CAP-LC și HRWF către președintele coreean Moon Jae In pe data de 24, s-a spus: “Coreea de Sud poate fi cea mai recentă țară democratică din lume unde deprogramarea este încă tolerată” și au cerut președintelui “să investigheze în profunzime acuzațiile de deprogramare forțată, să pună capăt acestei practici insuportabile și să îi facă pe cei responsabili să răspundă pe deplin”.

Între timp, Coreea de Sud a fost aleasă pe data de 17 octombrie pentru a îndeplini cel de-al cincilea mandat în Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite. Misiunea Coreei de Sud la ONU a menționant că intenționează “să participe la eforturile internaționale de a răspunde la crizele drepturilor omului din întreaga lume”. Participanții au cerut guvernului coreean să răspundă la problema convertirii forțate care încă amenință drepturile cetățenilor lor.

 

 

 

Asociația Frontul Militarilor sprijină realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României

Comunicat de presă

Consiliul Director al Asociației Frontul Militarilor a decis în unanimitate să susţină candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de Președinte al României şi recomandă membrilor şi simpatizanţilor să îl voteze pe actualul președinte și în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale.

Reprezentanţii formaţiunii consideră că în ultimii 5 ani, președintele Iohannis a fost un pilon al stabilității și responsabilității în România, a acționat ca un paznic al credibilității și legitimității românești și a luptat din greu pentru a menține România pe calea sa pro-europeană și pentru a face țara un partener de încredere în UE și NATO. Ca reprezentant al statului, Președintele Iohannis a unit toți românii sub aceeași viziune și a răspuns apelului românilor luând o poziție puternică în apărarea statului de drept, a unei justiții independente și a luptei împotriva corupției.

Asociația Frontul Militarilor reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele militarilor activi, în rezervă și în retragere din România și este o persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ fondată în anul 2018.

 

 

 

Dezbaterea “De ce eșuează politicile pentru romi”

Vineri, 22 noiembrie 2019, la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) masteratul de Studii Rome din cadrul Facultății de Științe Politice a organizat dezbaterea “De ce eșuează politicile pentru romi”, prilejuita de apariția cărții lui Iulius Rostas, “A Task for Sisyphus: Why Europe’s Roma Policies Fail”.

La eveniment, a fost invitat să participe și domnul Ioan Gruia Bumbu în calitate de Președinte al Asociației Pakiv România, fost secretar de stat și fost președinte al  Agenției Naționale pentru Romi, alături de Iulius Rostas (Central European University), Dr. Carmen Gheorghe, Președinta E-Romnja, Dr. Daniel Rădulescu, Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice etc. 

În ultimele trei decenii, datorită unor factori interni și externi, guvernele statelor cu o populație semnificativă de romi, în special a țărilor din Europa Centrală şi de Est, au început să adopte măsuri și politici adresate romilor. În 2011, Comisia Europeană a adoptat o strategie europeană pentru romi. Deși au fost implementate numeroase proiecte, programe și politici publice, situația romilor a continuat să se înrăutățească. Această situație paradoxală constituie o invitație la a caută explicații și soluții. Autorul explorează cauzele multiple ale acestei situații folosind teorii critice din studiul politicilor publice și din sociologia relațiilor etnice și rasiale. Care sunt cauzele impactului foarte limitat al politicilor fata de romi? Care sunt lecțiile învățate din procesul de elaborare a politicilor fata de romi? Cum ar trebui să arate o politica buna fata de romi? Acestea sunt câteva întrebări la care participanții au fost invitați să răspundă în cadrul evenimentului.

  

 

 

Desfătare și viață veșnică la Apulum!

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 11.30, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția  DIONYSOS 3D. Desfătare și viață veșnică la Apulum!.

Expoziția prezintă mitologia, iconografia si cultul zeului Dionysos, pe care romanii l-au numit Bacchus sau Liber Pater. El era blândul zeu care i-a adus omenirii civilizaţia, simbolizată prin cultivarea plantelor, dar totodată era şi tulburătoarea divinitate a vinului, care inducea experienţe mistice unice. Vizitatorii vor cunoaște cu această ocazie modul în care anticii îl celebrau pe zeu, dar și aspecte ale acestui important cult la Apulum, unde a fost descoperit și cercetat un sanctuar al său împreună cu numeroase reprezentări sculpturale, printre care celebrul grup statuar reprezentându-l pe Liber Pater însoțit de Pan și panteră.

DIONYSOS 3D este ultimul eveniment expozițional din cadrul programului cultural Pantheon 3D, co-finanțat de AFCN. Piesele din cadrul expoziției au fost scanate 3D, modelele rezultate îmbogățind colecția virtuală a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Expoziția: "Alba Iulia, o istorie de 20 de secole" la Muzeul Național al Unirii

Miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 16.30 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția "Alba Iulia, o istorie de 20 de secole".

Expoziția "Alba Iulia, o istorie de 20 de secole" propune o analiză a rolului istoric al orașului, începând de la fondarea castrului Legiunii a XIII-a Gemina și până în 1990. Sunt evidențiate etapele mari ale evoluției istorice a orașului, precum și momentele ce constituie adevărate pietre de hotar, cum este  Adunarea Națională de la 1 Decembrie 1918, ce a hotărât Unirea Transilvaniei cu România.

Incursiunea în timp se sprijină, în proporție covârșitoare, pe piese din patrimoniul Muzeului Național al Unirii, sintetizate în bună măsură prin panourile ce asigură conținutul expoziției. De asemenea, este de subliniat faptul că evenimentul pune în valoare un spațiu expozițional nou, și anume subsolul Sălii Unirii, aripa sudică.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

Gruia Bumbu - nominalizare internațională

Gruia Ioan Bumbu, președinte al Asociației PAKIV România, organizație cu statut consultativ special la ONU-ECOSOC, președinte al Romania IVLP Alumni Association și membru fondator al Romanian US Alumni Association, a fost nominalizat la Premiul Alumni IVLP pentru Promovarea prosperității economice și a antreprenoriatului - 2019.

În fiecare an Global Ties U:S recunoaște și premiază un membru IVLP pentru contribuția adusă în realizarea unor schimbări inovative în domeniul social. Premianții sunt membrii ALUMNI care au implementat strategii însușite pe perioada participării la programele IVLP. Nominalizații trebuie să demonstreze contribuția lor semnificativă pe care au realizat-o la nivel local sau național în unul din următoarele domenii:

Promovarea prosperității economice și a antreprenoriatului

Drepturile omului

Lupta împotriva extremismului

Combaterea schimbărilor climatice

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, pin acest Program se dorește crearea unei lumi mai sigure, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestui program.

Nu există o cerere de înscriere pentru IVLP. Participanții sunt numiți și selectați anual de către personalul Ambasadelor SUA din întreaga lume.

”International Visitor Leadership” este un program de dezvoltare profesională sponsorizat și finanțat de Biroul vizitatorilor internaționali, Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale, Departamentul de Stat al SUA, sub autoritatea Legii Fulbright-Hays din 1961.

Global Ties SUA (fostul Consiliul Național pentru Vizitatori Internaționali) coordonează o rețea cu peste 100 de organizații și parteneri din 45 de state ale SUA și 15 țări implicate în programele de schimburi internaționale.

Aproape 1.700 de miniștri din întreaga lume au participat de-a lungul timpului la programele de schimb și, de asemenea,  există aproximativ un milion de absolvenți ai programelor sponsorizate de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Totodată, prin acest Program se dorește crearea unei lumi pașnice și prospere, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestor programe.

Liderii mondiali, printre care se numără, fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher sau fostul președinte al Mexicului, Felipe Calderon, au dezvoltat legături strânse cu Statele Unite ale Americii prin experiența lor ca participanți IVLP.

IVLP este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat și a fost înființat în 1940, când Nelson Rockefeller a lansat un proiect de "schimb de persoane" cu America Latină. Primul participant la acel program a fost preotul Aurelio Espinosa Polit, director al Colegio de Cotocollao, din Quito, Ecuador, care a ajuns în SUA în decembrie 1940. De-a lungul celor 79 de ani de existență, IVLP a adus laolaltă peste 200.000 de participanți internaționali, printre care se numără peste 335 actuali sau foști șefi de stat sau de guvern, peste 50 de laureați ai premiului Nobel și multe alte persoane cu realizări notabile.

 

 

 

 

Calea nouă a vechilor icoane

Marți, 19 noiembrie 2019, ora 15, la Museikon va fi vernisată expoziția Calea nouă a vechilor icoane.

Cu această ocazie vor fi expuse o serie de lucrări realizate de Cristina Pui, o zugrăviță îndrăgostită de icoanele pictate în Șcheii Brașovului la sfârșitul secolului XX.

Colaboratoare neobosită a Centrului Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, care în acest moment funcționează sub patronajul Institutului Național al Patrimoniului și care a premiat-o în anul 2016 cu Diploma de Excelență pentru eleganță și expresivitatea compoziției, Cristina Pui l-a descoperit pe Dumnezeu pictând icoane, parcurgând deci invers drumul iconarului, semn că Revelația nu ține cont de reguli.

Icoanele pictate la Șchei i-au devenit dragi datorită vioiciunii culorilor și dinamicii compozițiilor, supraaglomerate de elemente decorative. Colaborarea cu Museikon oferă prilejul valorificării unui patrimoniu căruia, altfel, ar fi fost destul de dificil să i se acorde atenția binemeritată, datorită concurenței reprezentate de atelierele locale de pictură pe sticlă, din Alba Iulia, Laz și Lancrăm. Invităm, deci, publicul la o altfel de experiență vizuală, exuberantă prin colorit și tocmai potrivită pentru întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. 

 

 

 

Cresterea problemelor drepturilor omului din cauza lipsei de angajare a religiilor traditionale si ale cultelor in crestere de aparitie

Ceremonia de Absolvire Shincheonji a 100.000 de absolveniti in mijlocul convertirii coercetive crestine care continua in ciuda grijilor internationale

Progresia geometrica, nu e puterea omului, ci a lui Dumnezeu

 

In octombrie 2018, Intergrupurile Parlamentului European, Freedom of Religion or Belief and Religious Tolerance (FoRB&RT), a indentificat Coreea de Nord ca fiind tara care incalca cel mai mult libertatea religioasa si au acuzat tara de distrugere a drepturilor religioase ale omului, cerand cooperare internationala si atentie.

Situatia este asemanatoare in Coreea de Sud care este apreciata pentru garantarea libertatii religioase. Programul de convertire coercetiva este unde credinta unei persoane este convertita fortat si de asemenea au avut foarte multe suprimari de catre religiile majoritare asupra celor minoritare. Anul trecut in ianurie, o tanara de douazeci si ceva de ani a fost omorata din cauza convertirii coercetive ale CCK, organizatia principala reprezentativa pentru Biserica Prezbiteraniana care este cultul major in Coreea de Sud. Acest caz a fost cu adevarat un semnal de alarma pentru oamenii din America si Europa asupra problemelor drepturilor religioase ale omului.

Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia si Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia vor organiza un seminar in Seul, Coreea de Sud pe data de 29 noiembrie pentru a discuta despre cazurile de abuz asupra drepturilor omului la nivel mondial impreuna cu 80 de experti legali, jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor societetilor civile. Conferentiarii seminarului vor fi academicieni marcanti ai noilor miscari religioase din Statele Unite si Europa.

Pe data de 3 iulie, Coordonarea Asociatiilor si a Persoanelor pentru Libertatea de Constiinta (CAP-LC), avand un statut consultativ la Consiliul Economic si Social ONU, a prezentat si trimis o declaratie despre Convertirea Fortata in Coreea de Sud la Comisia Drepturilor Omului, cu scopul de a informa despre actul de convertire coercetiva facilitat de CCK care a provocat decese, destramari ale familiilor si traume psihologice pentru mai mult de 1.200 de cetateni coreeni.

Intr-o scrisoare oficiala, semnata de catre 15 ONG-uri internationale, incluzand HRWF, catre presedintele sud-coreean Moon Jae-In se afirma: Coreea de Sud ar putea fi ultima tara democratica din lume, unde programul de convertire fortata este inca tolerat. si au raportat realitatea convertirii coercetive.

Noul cult in crestere in crestinismnul coreean, Shincheonji a invins discriminarea si a avut ca absolventi 100.000 de oameni care condamna convertirea fortata in Republica Coreea

Datorita lipsei capacitatii de auto-purificare a crestinismului din Coreea de Sud, New York Times a raportat in ianuarie despre problema discriminarii drepturilor omului din Republica Coreea. Dupa ce a fost raportat, contrar coruptiei Consiliului Crestin al Coreei, asa zis CCK, Shincheonji, noul cult in dezvoltare cu o crestere rapida a organizat ceremonia de absolvire a 100.000 de studenti pe data de 10 noiembrie care s-a tinut simultan in 112 de tari din jurul lumii, incluzand Europa, Asia, Africa si Oceania. A obtinut o noua absolvire istorica de 103,764 de oameni in raspandirea evangheliei.

Domnul Man Hee Lee, presedintele Shincheonji Biserica lui Isus, a mentionat in timpul absolvirii sunt in jur de 100.000 de oameni care au fost evanghelizati si invatati Biblia in 10 luni, aceasta este puterea lui Dumnezeu si nu a omului. De asemenea, acest lucru a fost posibil pentru ca Dumnezeu a fost impreuna. Asa cum Biblia promite, un val mare de schimbare religioasa deja a inceput si este de asteptat sa aiba o crestere rapida.

Aaron Kim, ca purtator de cuvant in numele absolvenitilor, s-a introdus pe sine ca fiind un misionar care a fost nascut intr-o familie cu trei generatii de pastori din Brazilia. El a marturisit ca cel mai dureros lucru atunci cand am studiat la Centrul Misionar Crestin Sion a fost sa inteleg faptul ca eu eram cel care le-a oferit oamenilor invataturile false.

Suji Choi a declarat in discursul ei M-am devotat bisericii mele mai mult decat oricine si am fost martora la realitatea lumii religioase in timp ce lucram la Sistemul de Transmisie Crestin (CBS). Am vazut toate clipurile video facute de CBS despre Shincheonji Biserica lui Isus si stiam toate zvonurile care erau virale pe internet. Cu toate acestea, motivul pentru care ma aflu aici astazi, Shincheonji Biserica lui Isus Templul Cortului Marturiei, este pentru ca acesta este templul promis a lui Dumnezeu de la cea de-a doua venire a lui Isus si este unicul loc de unde cuvantul vietii iese.

Shincheonji este un cult in curs de dezvoltare in comunitatea crestina coreeana, dar recent, cultele principale crestin coreene au fost descoperite sa aiba relatii intre coruptie si implicarile in problemele politice, de aceea companiile principale de presa din Coreea acum acorda atentie Shincheonji pentru ca ii invata pe oameni numai Biblia. In Coreea, unde influenta corporatiilor mari si a politicienilor este puternica in suprimarea presei impotriva cultelor minoritare, acum ridica mainile spre Shincheonji, o noua religie in crestere, aratand schimbarea religioasa coreeana si prezicand schimbarea care va zdruncina crestinismul in Coreea.

Un oficial al Shincheonji Biserica lui Isus a spus: Este de nemaivazut ca 100.000 de oameni au absolvit in acelasi timp la nivem mondial. Si in prezent sunt mai multi de 200.000 de oameni care studiaza Biblia in Shincheonki. Daca Shincheonji continua sa creasca in acest ritm, atunci in trei ani va ajunde la un milion de membri.

Biserica bibliocentrică Shincheonji arată o creștere rapidă în ciuda acuzărilor de erezie

Un fenomen mondial fără precedent – 100.000 absolvenți ai
cursului de studiu biblic al bisericii în decursul unui an

Din cauza corupției și secularizării lumii religioase de astăzi, există o scădere a numărului de oameni care se identifică cu o religie la nivel mondial. În mijlocul unui fenomen global de abandon al religiei, un număr extraordinar de 100.000 de oameni s-au adunat într-un an la „Shincheonji, Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei”, cu sediul central în Republica Coreea.

Spre deosebire de reputația sa de a lupta pentru drepturile omului și  moralitate, în Republica Coreea se derulează programe de educație de convertire coercitivă inițiate de religiile majore asupra denominațiilor minoritare. Mai ales în ianuarie 2018, o tânără de douăzeci și ceva de ani a murit după ce în urma unei cerți dintre ea și părinții ei, a fost răpită și obligată să urmeze „educația de convertire.” S-a dovedit că tot acest proces care a dus la moartea neintenționată a acesteia, a fost în fapt incitat de pastorii presbiterieni ale căror biserici sunt afiliate Consiliului Creștin al Coreei.

În această privință, pe 3 iulie, Coordination of Associations and Individuals for Freedom of Conscience (CAP-LC) – Coordonarea Asociațiilor și a Persoanelor pentru Libertatea de Conștiință – a prezentat și depus o declarație scrisă despre „Deprogramarea forțată în Republica Coreea” Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, cu scopul de a informa despre actul de convertire forțată facilitat de Consiliul Creștin al Coreei (bisericile tradiționale) care a provocat decese, destrămări ale familiilor, și traume psihologice. Într-o scrisoare deschisă, semnată de 15 ONG-uri internaționale, inclusiv CAP-LC și HRWF, către președintele sud-coreean Moon Jae In pe 24 de iulie, se afirmă: „Coreea de Sud ar putea fi ultima țară democratică din lume, unde renunțarea forțată la convingerile religioase este încă tolerată.” Și i s-a cerut Președintelui „să investigheze în detaliu acuzațiile de deprogramare forțată, să pună capăt acestei practici repugnante și să îi tragă la răspundere pe cei deplin responsabili.”

După ce încălcarea dreptului uman religios coreean a primit atenție la nivel internațional din partea presei globale, inclusiv New York Times, în luna octombrie, marile agenții de presă coreene au acoperit știri pentru a acuza brutalitatea Consiliului Creștin al Coreei și pentru a clarifica neînțelegerile care au fost create în jurul denominațiilor minoritare. De atunci, mii de cetățeni ajung să vină la această biserică, Shincheonji,  care se află în rapidă creștere, în comparație cu corupția Consiliului Creștin al Coreei.

Pe 10 noiembrie 2019, Shincheonji a susținut o absolvire cu 100.000 de absolvenți care au finalizat un studiu biblic oferit în Shincheonji. Shincheonji oferă un curs de studiu biblic gratuit pe o perioadă de 6 luni, care trebuie să finalizat pentru a fi înregistrat ca membru al bisericii.

Absolvirea a avut loc în provincia Gyeonggi-do, cu un număr de 101.286 de persoane care au promovat examenul de absolvire după ce au studiat Biblia în întregime. Aproximativ 50.000 au fost prezenți în audiență, iar absolvirea a fost difuzată în alte orașe importante din Coreea. Absolvenții internaționali de peste mări au participat, de asemenea, prin transmisia live stream.

A avea 100.000 de absolvenți este echivalent cu a avea 100 de biserici cu 1.000 de membri, ceea ce este foarte diferit față de scăderea drastică a numărului de membri ai adunării văzuți la nivel global în lumea religioasă. Shincheonji este singurul loc din lume unde 100.000 de oameni vin după ce au terminat un studiu biblic aprofundat.

Un sondaj efectuat celor 100.000 de absolvenți a arătat că 41,7% erau credincioși care proveneau din denominațiile existente, precum protestantism, catolicism și altele. În plus, motivul pentru care au decis să meargă la Shincheonji a fost din cauza „învățării sale sublime a Cuvântului.” Un absolvent domnul Jueong Ahn a spus: „Într-o biserică tradițională, nu am putut să-mi satur foamea spirituală; cu toate acestea, în Shincheonji am putut să mă satur cu cuvintele Bibliei și să înțeleg scopul clar al vieții mele de creștin ”, acesta a continuat să spunând:„ numeroși oameni își părăsesc bisericile din cauza corupției și secularizării care sunt predominante în multe biserici astăzi, dar Shincheonji îi ajută pe credincioși să aibă o înțelegere logică și clară a ceea ce înseamnă să renaști din Cuvânt. Prin urmare, am ales să merg Shincheonji.”

Este incredibil să vezi o absolvire a 100.000 de persoane; cu toate acestea, ceea ce este mai șocant este faptul că Shincheonji - care învață împlinirea Apocalipsei și a crescut într-un ritm incredibil de rapid din 1984 - este etichetat drept „cult” de lumea creștină a Republicii Coreea.

La acuzațiile majore făcute împotriva Shincheonji, cum ar fi „Shincheonji susține că fondatorul Shincheonji este Cel care a Biruit”, iar „Shincheonji își ascunde adevărata identitate atunci când evanghelizează și spală creierul oamenilor cu învățăturile lor”, absolvenții au explicat că toate acestea sunt acuzații false.

O absolventă  doamna Yeongjin Kim, a declarat: „În ultimele 6 luni de studiu biblic, am avut ocazia să văd cu ochii mei dacă este adevărat că Shincheonji îi face pe oameni să renunțe la locuri de muncă, să divorțeze și să plece din casele lor și mi-am dat seama că toate acestea sunt zvonuri false și departe de adevăr. Sunt recunoscător că am avut șansa de a studia Biblia în ultimele 6 luni și am văzut personal că predarea Shincheonji  a Bibliei este biblică și logică.”

Un alt absolvent, domnul Choi ho-jun a declarat că există momente în care Shincheonji nu își dezvăluie biserica atunci când evanghelizează; cu toate acestea, acest lucru se datorează faptului că bisericile tradiționale răspândesc zvonuri false despre Shincheonji în așa fel încât oamenii nu doresc să studieze cuvintele dătătoare de viață ale Bibliei din cauza fricii ca astfel de acuzații să fie adevărate. Motivul pentru care evanghelizarea se face în acest fel este pentru a fi corect și de a oferi șansa tuturor să judece folosind standardul cuvintelor Bibliei.

Oameni din creștinismul din Republica Coreea au răspuns la creșterea rapidă a Shincheonji, spunând: „Toți cei din lumea religiei trebuie să se pocăiască pentru că au fost prinși în capcana lumii, s-au implicat în politică și au pierdut încrederea credincioșilor. Se pare că cei care vor să ducă o viață autentică de credință au rătăcit și au ajuns în Shincheonji.”

Cu toate acestea, Shincheonji afirmă că 95% dintre cei care au ales să vină la Shincheonji (conform sondajului făcut pe absolvenți) se datorează învățăturii excelente a Bibliei. Shincheonji învață Biblia în întregime de la cartea Genezei până la Apocalipsa în jumătate de an, iar cea mai mare diferență între bisericile tradiționale și Shincheonji este singurul loc care învață împlinirea profețiilor din Apocalipsa.

Absolvirea va fi punctul de plecare al creșterii continue a Shincheonji. Deoarece 100.000 de absolvenți au îndeplinit o rată de evanghelizare de 100%, în prezent, există 200.000 de oameni are studiază Biblia în Shincheonji. Dacă Shincheonji continuă să crească în acest ritm, atunci în decurs de 3 ani Shincheonji va ajunge la un milion de membri, iar status quo-ul lumii religioase se va schimba.


Subscribe to this RSS feed