Items filtered by date: Wednesday, 20 February 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba alături de Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” la sărbătorirea a 100 de ani de existență

Joi 21 februarie 2019 începând cu ora 12:00 Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va fi din nou prezentă în mijlocul elevilor și profesorilor de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde în parteneriat cu Asociația Alba Manche Împreună/AMI va organiza lansarea romanului ,,Ceața” al scriitoarei albaiulience Sonia Elvireanu. Sonia Elvireanu a fost cadru didactic al colegiului și este membră a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba – Hunedoara. Romanul ,,Ceața” va fi prezentat de profesorul Ironim Munteanu iar prezentarea cărții va fi ilustrată cu fragmente din roman, lecturate de bibliotecara Felicia Colda. Evenimentul se va încheia cu un moment lirico-muzical susținut de elevii colegiului și coordonat de prof. Lodoabă Liviu.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Asociația Alba Manche Împreună/Ami și Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Alături de instituțiile organizatoare vor contribui la reușita evenimentului în calitate de parteneri Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și Asociația CulturArt din Alba Iulia. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări ocazionate de sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” și are ca principal obiectiv promovarea romanului în rândul tinerilor elevi.

Proiectul 4.9 Lansări de carte în cadrul căruia se derulează evenimentul face parte din programul managerial al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2017-2020.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed