Items filtered by date: Thursday, 23 March 2017 - Like - stiri Alba Iulia

CONCERT DE EXCEPTIE LA TEATRUL PRICHINDEL

În cadrul programului TEATRUL GAZDĂ Teatrul de Păpuşi PRICHINDEL Alba Iulia are plăcerea să vă invite luni, 27 martie, ora 19.00 la sediul teatrului, la un concert de excepție susținut de muzicianul A.G. Weinberger.

Sub titulatura GringoTronic artistul ne invită la un regal de muzică electronică, jazz, blues, soul, rock…un suflu nou! Un concept inedit, un spectacol multimedia cu cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi. Povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi. O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri. #GringoTronic# este o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger. Un experiment sintetic, post-modern, într-un minunat recital de virtuozitate.

Informaţii şi rezervări la 0746 043 371 şi 0258 811 752

Program Casa de Bilete: de Luni până Vineri între orele 09 – 16:00

PORTRET AG WEINBERGER- MR. BLUES AL ROMANIE

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României. În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. ”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial. B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe  TVR 2 între  2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi  emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente. În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records. Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc. Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. Dupa  întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger  şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. În cazul în care doriţi să consultaţi, sa ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participari la festivaluri puteţi accesa agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger .

 

 

 

 

Read more...

Topul celor mai fericite tari din lume

World Happiness Report 2017 a publicat lista ţărilor în care locuitorii se consideră cei mai fericiţi. Pe primul loc se clasează Norvegia, în timp ce România se află pe locul 57, scrie Descopera.ro.

World Happiness Report 2017 analizează, anual, starea de bine a locuitorilor din 155 de ţări, conform IFL Science. Fericirea nefiind doar o stare mentală, ci un efect al sistemului de sănătate publică, prosperităţii economice şi politicilor guvernamentale de la nivel global. 

"World Happiness Report continuă să atragă atenţia asupra nevoilor care contează cel mai mult pentru locuitori unei ţări'', spune Jeffrey Sachs, director al Sustainable  Development Solutions Network. "După cum poate fi observat în unele ţări, starea de bine este rezultatul unei societăţi stabile. Este timpul să construim încrederea socială şi vieţi sănătoase, nu arme şi ziduri",adaugă el. 

Pe prima poziţie s-a clasat anul acesta Norvegia, locul doi este ocupat de Danemarca, iar locul trei de Islanda. 

La polul opus se află ţările din Africa Subsahariană, Siria se află pe locul 152, Tanzania 153, Burundi 154 şi Republica Centrafricană ocupă poziţia 155. 

Ţările care au încercat să crească nivelul fericirii locuitorilor sunt, Nicaragua, Letonia, Sierra Leone, Ecuador, Republica Moldova, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Chile şi Uzbekistan. În topul îmbunătăţirii stării de bine a locuitorilor România se află pe locul 15, fiind surclasată şi la acest capitol de Moldova.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Sambata noaptea se trece la ora de vara

România va trece în weekend la ORA DE VARĂ. În noaptea de sâmbătă spre duminică se va da ceasul înainte, iar ora 03.00 va deveni ora 04.00. Va fi cea mai scurtă zi din an, astfel că duminică, 26 martie 2017, va avea 23 de ore.

Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

În conformitate cu Convenţia fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2. România se află în fusul orar 2.

România se aliniază şi celorlalte ţări europene care au un orar de vară similar şi care se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie şi ultima duminică a lunii octombrie (29 octombrie). Ora de vară a fost introdusă, în România, pentru prima dată în 1932. Până în 1939, a funcţionat în fiecare an între prima duminică din aprilie, ora 00.00, şi prima duminică din octombrie, ora 01.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la Ora de vară a fost suspendată. În 1979, România a semnat Convenţia fusurilor orare, iar, în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost corelat cu cel practicat în ţările UE.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686