Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 08 February 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Programarile pentru inmatricularea autovehiculelor se vor face si on- line

Potrivit Instituției Prefectului Alba, începând cu luni, 13 februarie a.c., programarea pentru înmatricularea permanentă a autovehiculelor la  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor-Judeţul Alba Alba se poate face și on- line, accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Alba, secțiunea: programări.

Întrucât, până in prezent s-au efectuat programări telefonice până în data de 14 martie inclusiv, programările ulterioare on- line vizează perioada de după data de 15 martie a.c.

Programările se  fac concomitent telefonic  și on- line pana la data de 28 februarie a.c. Începând cu data de 1 martie a.c. programările se vor face doar on -line.

 

 

 

Read more...

Global Ties U.S. National Meeting 2017 - Unitate in Comunitate

În perioada 8 - 11 februarie 2017, la Washington DC, SUA, se desfășoară sub egida “Global Ties U.S. National Meeting” evenimentul internațional “Unity in Community.”, cu sprijinul Departamentului de Stat al Statelor Unite, la care participă și albaiulianul Gruia Ioan Bumbu în calitate de reprezentant al Romanian IVLP Alumni Association.

“Global Ties U.S. National Meeting” reunește  organizații, agenții guvernamentale din SUA dar și lideri din domeniul schimbului internațional. La acest eveniment care are loc în fiecare an în Washington DC, participă aproape 1.000 de persoane pe durata a patru zile dinamice de întâlniri, menite să faciliteze înțelegerea la un înalt nivel a celor mai recente tendințe în domeniul diplomației și să consolideze schimbul internațional cu cele peste 45 de organizații prezente la întâlnire.

Tema reuniunii pentru 2017, Unitate în Comunitate, subliniază creșterea necesității și a oportunității de colaborare între Leadership Program Visitor International (IVLP) și alți parteneri de program de schimb pentru a atinge obiectivul comun de construcție și consolidarea rețelelor de sprijin ale liderilor pentru a spori pacea și prosperitatea atât la acasă și în străinătate.

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, prin acest Program se dorește crearea unei lumi pașnice și prospere, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestor programe.

”International Visitor Leadership” este un program de dezvoltare profesională sponsorizat și finanțat de Biroul vizitatorilor internaționali, Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale, Departamentul de Stat al SUA, sub autoritatea Legii Fulbright-Hays din 1961.

 

 

 

Read more...

Exponatul lunii februarie

Miercuri, 8 februarie 2017, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a fost vernisat exponatul lunii februarie, Gravură din anul 1785 dedicată lui Crișan.

Exponatul îl constituie o gravură din anul 1785 dedicată celui de-al treilea lider al răscoalei transilvănene din 1784, Crișan. Autorul nu este identificat. Piesa a intrat recent în colecția Muzeului Național al Unirii, fiind achiziționată de la un anticariat din București. Imaginea este una destul de realistă, în conformitate cu alte portrete sau descrieri ale lui Crișan, dar existând posibilitatea să aibă și elemente fanteziste. Sub imagine, în limba germană, apare textul “Crișan Gheorghe, conducător al rebelilor valahi, care în 10 februarie 1785 a fost capturat”. Un detaliu interesant îl constituie prezența unui câine de luptă alături de liderul răscoalei.

Evenimentul  este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba, Muzeul Național Brukenthal Sibiu și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686